40
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Pese kulho, kansi ja kori lämpimällä saippuavedellä, huuhtele ja kuivaa
VALMISTELU
1. Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
2. Älä käytä laitetta lähellä verhoja tai niiden alla tai hyllyjen, kaappien tai minkään muun nousevasta
vesihöyrystä vahingoittuvan alla.
3. Käytä patakinnasta (tai liinaa) käsissä ja lämpöä kestävää alustaa tai ruokalautasta, jonka päälle laitat
kulhon valmistuksen jälkeen.
4. Laita kulho keittimen sisälle.
HÖYRYTTÄMINEN
1. Käytä mittakuppia riisin mittaamisessa kulhoon.
2. Täytä kulho vedellä vastaamaan käytettävien riisikupillisten määrää.
3. Käännä kulhoa neljänneskierroksen verran kumpaankin suuntaan, jotta varmistat kulhon pohjan
kontaktin elementtiin.
4. Laita kansi kulhon päälle.
5. Laita pistoke kiinni pistorasiaan. Siirrä virtakytkin asentoon I. Siirrä virtakytkin asentoon
N
. Merkkivalo
N palaa.
6. Siirrä säädin kohtaan P. Merkkivalo N sammuu.
7. Kun riisi on valmista, säädin siirtyy kohtaan N, merkkivalo P sammuu ja merkkivalo N palaa.
8. Anna riisin olla noin 10 minuuttia, kytke keitin sitten pois päältä ja irrota pistoke pistorasiasta.
9. Laita patakintaat käsiin.
10. Höyry ja kuuma ilma pääsee ulos kun nostat kantta. Kallista astiaa hieman, jotta höyryn suunta on
itsestäsi poispäin.
11. Nosta kulho pois ja aseta se lämmönkestävän alustan tai ruokalautasen päälle.
12. Käytä lastaa riisin kääntämiseen ja sekoittamiseen, jotta kaikki jäljellä oleva höyry haihtuu.
• Joskus kulhoon kosketuksissa olevaan riisikerrokseen muodostuu kuorta.
• Jos et halua sitä, voit poistaa sen lastalla sen jälkeen, kun olet tarjoillut riisin.
LISÄTYT AINEKSET
• Jos lisäät muita ainesosia (rusinat, hedelmät, pähkinät jne.), sinun pitää vähentää riisin määrää
kompensoidaksesi lisättyjen ainesten imemän vesimäärän.
• Rusinat ja kuivatut hedelmät imevät yhtä paljon vettä kuin riisi, joten laita ne mittakuppiin riisin
mukana.
• Pähkinät eivät yleensä ime paljon vettä, joten voit lisätä ne sen jälkeen, kun olet mitannut riisin.
KÄYTTÖ HÖYRYKEITTIMENÄ
1. Lisää tarvittava määrä vettä – Käytä menetelmää 1 tai 2 edellä.
2. Aseta kori kulhon päälle ja laita ruoka koriin.
3. Leikkaa kaikki ruoka-aineet suunnilleen samankokoisiksi tasaisen kypsymisen varmistamiseksi.
4. Kääri kaikki ainekset, jotka voivat päästä veteen, kuten herneet, alumiinifolioon.
5. Ole varovainen poistaessasi paketin – käytä patakinnasta ja muovisia pihtejä/lusikoita.
6. Aseta kansi korin päälle.
7. Käytä keitintä samalla tavalla kuin riisiä keittäessäsi.
8. Noudata höyrytysaikoja.
9. Älä jätä ruokaa keittimeen höyrytyksen jälkeen – siitä tulee vetistä.
10. Merkitse ylös ruoka, sen määrä ja veden määrä. Seuraavan kerran osaat laittaa oikean määrän vettä
ja keitin voi hoitaa valmistuksen automaattisesti.