58
Voit käyttää myös jaksoittaista
toimintatapaa, jolloin moottori toimii
niin kauan kuin painiketta pidetään
painettuna.
5 Irrota kansi, terä ja kulho
suorittamalla edellä mainitut
asennusohjeet päinvastaisessa
järjestyksessä.
vihjeitä
l
TÄRKEÄÄ – Jos valmistat
ruokaa vauvoille tai pienille lapsille,
tarkasta aina ennen syöttämistä,
että aineosat ovat sekoittuneet
kunnolla.
l
Kun sekoitat nestemäisiä
raaka-aineita, älä täytä
kulhoa yli sen puolivälin.
l
Kun käsittelet raskaita raaka-
aineita, älä käytä moottoria
yhtäjaksoisesti 10 sekuntia
kauempaa pitämättä välillä taukoa.
l
Varo ruoka-aineiden liiallista
käsittelyä. Pysäytä laite ja tarkasta
aineen rakenne usein.
l
Tietyt mausteet, kuten neilikka ja
kuminansiemenet, voivat vaurioittaa
pienoisleikkurin muoviosia, joten
niitä ei pidä käsitellä siinä.
l
Varmista käsittelyn tasaisuus
pysäyttämällä laite ja kaapimalla
ruoka-aineet kulhon reunoilta
kulhoon muovilastalla.
l
Saat parhaat tulokset, kun
hienonnat pieniä määriä kerralla.
l
Leikkaa ruoka-aineet pieniksi
paloiksi. Jos määrä on liian suuri tai
palat liian isoja, lopputulos voi olla
epätasainen.
l
Ennen kuin hienonnat pähkinöitä,
korppujauhoja yms., varmista, että
sekä ruoka-aine että terä, kulho ja
kansi ovat täysin kuivia.
reseptejä
Ranskalainen salaattikastike
1
⁄4 tl suolaa
hyppysellinen pippuria
1
⁄4 tl sinappijauhetta
1
⁄4 tl sokeria
1 rkl etikkaa
2 rkl öljyä
Aseta kaikki raaka-aineet
pienoisleikkuriin ja sekoita ne
hyvin. Käytä haluamallasi tavalla.
Huomaa: öljy erkanee kastikkeen
seisoessa, joten sekoita kastike
tarpeen mukaan juuri ennen
käyttöä.
Savumakrillipasteija
50 g savumakrillia
25 g tuorejuustoa
suolaa, pippuria ja sitruunamehua
(haluttaessa)
Hienonna makrilli leikkurilla.
Kaavi reunat, lisää tuorejuusto
ja haluamasi mausteet. Sekoita
tasaiseksi.
Avokadodippi
1
⁄2 kypsää avokadoa (leikattu 1 cm:n
kuutioiksi)
1
⁄2 valkosipulin kynttä
50 g kreikkalaistyyppistä
luonnonjogurttia
1–2 versoa tuoretta tilliä, karkeasti
pilkottuna
Aseta kaikki raaka-aineet kulhoon
ja sekoita ne tasaiseksi.
Majoneesi
125 ml oliiviöljyä
1 kokonainen kananmuna
2 pisaraa sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Aseta kananmuna, sitruunamehu
ja mausteet kulhoon. Aseta kansi
paikalleen. Vaihda nopeudeksi
2 ja kaada syöttökuppiin
vähitellen öljyä. Lisää öljyä
tarvittaessa jatkuvan virtaamisen
varmistamiseksi. Kytke laite pois
päältä, kun kaikki öljy on lisätty.