Neuvoja ja vinkkejä SenseBoil®
Toiminto sopii parhaiten veden kiehauttamiseen
ja perunoiden keittämiseen. Se ei toimi
tarttumattomalla pinnalla (esim. keraamisella
pinnalla) varustettujen keittoastioiden kanssa. Se
ei välttämättä toimi valurautaisilla keittoastioilla.
Emaloidut teräsastiat ovat suositeltavia
parhaiden tulosten saavuttamiseksi perunoita
keittäessä. Muut keittoastiat sekä perunoiden
ominaisuudet (leikatut, kuoritut tai koko) voivat
vaikuttaa lopputulokseen.
Varmista, että keittotason pinta on kuiva. Käytä
ainoastaan keittoastioita, joiden pohja on kuiva ja
puhdas.
Tarkista keittoastian SenseBoil®-sopivuus
tarkkailemalla astiaa ensimmäisen käyttökerran aikana.
Noudata alla annettuja ohjeita SenseBoil®-toiminnon
tehokkuuden varmistamiseksi:
max. 5l / 5kg / 75%
min. 1l / 1kg / 50%
Käytä ainoastaan kylmää hanavettä.
• Täytä keittoastia puoliksi
tai 3/4 täyteen kylmällä
hanavedellä jättäen 4
cm keittoastian reunasta
tyhjäksi. Vettä on oltava
vähintään yksi litra ja
korkeintaan viisi litraa.
Varmista, että veden (tai
veden ja perunoiden) kokonaispaino on 1-5 kg.
• Varmista perunoita keittäessä, että perunat ovat
Induktiokeittoalueilla voimakas
sähkömagneettinen kenttä luo keittoastian
lämmön erittäin nopeasti.
Induktiokeittoalueille soveltuvat
keittoastiat
Käytä induktiokeittoalueille soveltuvia
keittoastioita.
Keittoastian materiaali
Valurauta*, teräs, emaloitu teräs,
ruostumaton teräs, monikerroksinen
pohja (valmistajan merkintä ilmaisee
soveltuvuuden).
Alumiini, kupari, messinki, lasi,
keramiikka, posliini.
Keittoastia soveltuu käytettäväksi
induktiokeittotasolla, jos:
• pieni määrä vettä kuumenee hyvin nopeasti
korkeimmalla tehotasolla
• magneetti tarttuu astian pohjaan.
Keittoastian pohjan tulee olla mahdollisimman
paksu ja tasainen.
* SenseBoil® ei välttämättä toimi oikein valurautaisilla
keittoastioilla.
Neuvoja ja vinkkejä
kokonaan veden alla. Jätä kuitenkin aina vähintään
1/4 keittoastiasta tyhjäksi.
• Keitä ainoastaan kokonaisia, kuorimattomia ja
keskisuuria perunoita parhaan lopputuloksen
saavuttamiseksi.
• Vältä tuottamasta ulkoista tärinää (esim. käyttämällä
tehosekoitinta tai asettamalla matkapuhelin laitteen
viereen) toiminnon ollessa toiminnassa.
• Jos haluat käyttää suolaa, lisää se veden
kiehumispisteen saavuttamisen jälkeen.
• Toiminto ei välttämättä toimi oikein veden- tai
espressokeittimillä.
Energiansäästö
Voit säästää energiaa jokapäiväisen
ruoanvalmistuksen aikana seuraavia
vinkkejä noudattamalla.
• Käytä veden kuumentamisen aikana ainoastaan
tarvittavaa vesimäärää.
• Mikäli mahdollista, peitä keittoastia aina kannella.
• Aseta keittoastia keittoalueelle ennen alueen
kytkemistä toimintaan.
• Aseta pieni keittoastia pienemmälle keittoalueelle.
• Aseta keittoastia suoraan keittoalueen keskelle.
• Käytä jälkilämpöä ruoan pitämiseksi lämpimänä tai
ruoan sulattamiseksi.