vatkain
sekoitusvälineet ja niiden käyttö
K vatkain
l
Kakkujen, pikkuleipien, murotaikinoiden, sokerikuorrutusten,
täytteiden, tuulihattujen ja perunasoseen valmistukseen.
vispilä
l
Munien, kerman, lettutaikinan, sokerikakkujen, marenkien,
juustokakkujen, jälkiruokavaahtojen ja kohokkaiden vatkaamiseen.
Älä käytä vispilää raskaiden taikinoiden valmistukseen (esim. voin
ja sokerin vaahdottamiseen) – se voi vaurioitua.
taikinakoukku
l
Hiivataikinoiden valmistukseen.
vatkaimen käyttö
1 Voit nostamalla laitteen takana olevaa päänvapautusvipua ja
nostamalla samanaikaisesti päätä, kunnes se lukittuu
yläasentoonsa .
asettaa työkalun
paikoilleen 2 Työnnä työvälinettä ylöspäin, kunnes se pysähtyy. Käännä .
3 Kiinnitä kulho alustaan. Aseta kahva suoraan avaamisen symbolin
päälle. Käännä kulhoa varovaisesta myötäpäivään, kunnes
kahva on suoraan lukitsemisen symbolin yläpuolella. ÄLÄ käytä
liikaa voimaa. ÄLÄ kiristä liikaa .
4 Nosta laitteen takana olevaa päänvapautusvipua ja laske
sekoittimen päätä alaspäin.
5 Työnnä pistoke pistorasiaan. Sekoittimen valmiusmerkkivalo syttyy.
6 Käynnistä laite kääntämällä nopeudenvalitsin haluamaasi asentoon.
työvälineen
irrottaminen 7 Käännä ja poista.
tärkeää
l
Jos pää nostetaan käytön aikana, laite pysähtyy heti. Voit
käynnistää laitteen uudelleen laskemalla pään alas, siirtämällä
nopeudensäätimen pois-asentoon, odottamalla muutaman
sekunnin ja valitsemalla nopeuden uudelleen. Laite käynnistyy heti
uudelleen.
l
Kun sekoittimen pää on nostettu ylös, valmiusmerkkivalo sammuu.
Valo syttyy taas valmiustilan merkiksi, kun pää lasketaan alas.
vihjeitä
l
Kääntelytoiminnon avulla voit sekoittaa kevyitä aineosia raskaiksi
seoksiksi esimerkiksi marenkien, moussejen, hedelmäjälkiruokien,
pikkuleipätaikinoiden ja kohokkaiden valmistamiseksi sekä jauhojen
ja kuivattujen hedelmien sekoittamiseksi kakkutaikinoihin. Vatkain
toimii jatkuvasti hitaalla nopeudella.
l
Huoneenlämpöiset kananmunat vatkautuvat parhaiten.
l
Varmista ennen munanvalkuaisten vatkaamista että, kulhossa
tai vispilässä ei ole rasvaa tai munankeltuaista.
l
Käytä murotaikinaan kylmiä aineksia, ellei ohjeessa mainita
toisin.
l
Kun vaahdotat rasvaa ja sokeria kakkutaikinaa varten,
käytä aina huoneenlämpöistä rasvaa tai pehmitä se ensin.
88