95
Vinkkejä:
• Pakasteiden pakkaamiseen soveltuvat seuraavat tuotteet:
– Pakastuspussit ja –kelmu, jotka on valmistettu polyeteenistä;
– erityiset pakastusrasiat;
– erikoispaksu alumiinifolio.
• Pussien ja kelmujen sulkemiseen soveltuvat:
muoviset liittimet, kumirenkaat tai teipit.
• Ennen kuin suljet pakastepussit ja kelmut, sivele pois niissä oleva
ilma, sillä pakkauksessa oleva ilma kuivattaa pakasteita.
• Litistä pakkaukset, ne jäätyvät näin nopeammin.
• Kun pakastat nestemäisiä tai puuromaisia tuotteita, älä täytä pakas-
terasioita aivan täyteen, sillä nestettä sisältävä tuote laajenee jääty-
essään.
Huomautus tarkastusasiamiehille:
Kaavoja, joista selviää, miten elintarvikkeet on aseteltava ja pinottava
laitteeseen, jotta ne on sijoitettu sinne optimaalisesti, voit tilata suo-
raan valmistajalta.
0 Paina pakastamista varten pikajäädytysnäppäintä. Pikajäädytyksen kel-
taiseen näyttöön syttyy valo.
0 Paina pikajäädytysnäppäintä uudelleen, kun vaadittu säilytyslämpötila
on saavutettu. Keltainen välo sammuu.
Pakasteiden säilytys
Huomio! Ennen kuin pakastimeen laitetaan jo jäädytettyjä pakasteita,
on siellä oltava vaadittava –18 °C:een säilytyslämpötila.
• Säilytä pakastimessa vain pakattuja tuotteita, jotteivat ne pääse kui-
vumaan eikä niiden maku haihdu tai haju siirry toisiin pakasteisiin.
• Noudata pakasteiden säilytysaikaa tai viimeistä käyttöpäivämäärää.
2
Laita pakasteet laatikkoihin jos mahdollista niin, että ne on lajiteltu eri
ryhmiin. Käyttöohjeen mukana on lappuja, jotka voit pistää laatikko-
ihin. Jotta saat merkittyä yksittäisten laatikoiden sisällön, laita laput
kyseessä olevien symboleiden kohdalle (katso kappale (”Pakastesymbo-
lit/Pakastuskalenteri”). Näin sinulla on parempi kokonaiskäsitys lait-
teessa olevista pakasteista, vältät oven avaamista pitkiksi ajoiksi ja
säästät näin sähköä.