173
SensorControl Plus -toiminnon käyttö
* Laitteissa, joissa on integroitu vaaka,
ei näytetä kohdassa ”KERMA” valintoja
”>300ml” ja ”>700ml”. Näytössä vilkkuu
”0g”. Jos laitteeseen täytetään 300 ml -
1500 ml kermaa, näyttö näyttää jatkuvasti
määrää ja laite käyttää automaattisesti
oikeita asetuksia. Jos kermaa täytetään
tätä vähemmän tai enemmän, painolukema
vilkkuu.
Huomautuksia:
– Käynnistä yleiskone toimintaan vähin-
tään 2 minuutiksi, ennen kuin käytät
SensorControl Plus -automatiikkaa
ensimmäisen kerran anturien moitteetto-
man toiminnan varmistamiseksi.
– Lisää ainekset vasta, kun ohjelma on
valittu ja vaaka näyttää ”0g” tai ”0.00lb”
(asetuksesta riippuen) tai näyttöön tulee
”LISÄÄ AINEKS.”.
– Jos laite kytketään päälle kierrettävällä
valitsimella, valikko sulkeutuu
välittömästi.
– Kun käsittely SensorControl Plus
-toiminnolla on käynnistetty, älä lisää
enää aineksia.
– SensorControl Plus on ohjelmoitu vain
kuvatuille varusteille ja elintarvikkeille
(ilmoitettuina määrinä). Muut
yhdistelmät eivät ole mahdollisia.
– Ainesten tuoreus, lämpötila ja
ravintosisältö vaikuttavat vaadittavaan
aikaan ja lopputulokseen.
– SensorControl Plus -automatiikalla
saavutetaan optimaaliset tulokset vain,
kun kananmunat ovat tuoreita tai kerma
on riittävän kylmää (noin 6 °C).
– Aiemmin pakastettua kermaa ei voi
vatkata.
– Jos käytät kermaa, jossa on lisäaineita,
tai laktoositonta kermaa, tuloksesta ei
tule ihanteellinen.
– Lisää kerma- tai valkuaisvaahtoon
sokeria, aromeita ja muita aineita vasta,
kun SensorControl Plus -toiminto on
päättynyt.
– SensorControl Plus -toiminnon
käynnistymisen jälkeen valitsimien
käyttö on estetty.
– Jos haluat keskeyttää SensorControl
Plus -toiminnon, käännä kierrettävä
valitsin asentoon y. Tätä varten
valitsinta on käännettävä vastusta
lujemmin.
– Jos tulos ei vastaa toivomuksiasi, aseta
kierrettävä valitsin teholle 7 (kerma- ja
valkuaisvaahdolle) tai tasolle 3 (hiiva-
taikinalle) ja jatka ainesten käsittelyä,
kunnes koostumus on haluamasi.
– Älä käynnistä SensorControl Plus
-toimintoa toista kertaa aineksille, jotka
on jo kertaalleen käsitelty.
Esimerkki: valkuaisvaahdon
valmistus SensorControl Plus
-toiminnon avulla
X Kuvasarja J
1. Esivalmistele peruslaite ja käytä
pallovispilää ”Profi”.
2. Paina avaamispainiketta ja paina varsi
ala-asentoon niin, että se lukittuu.
3. Liitä pistoke pistorasiaan. Näyttöön
ilmestyy ”OptiMUM”.
4. Erota kananmunista valkuaiset
(2-12 kpl).
5. Paina valitsinta D. Näyttöön ilmestyy
”KERMA”.
Huomautus: Jos laitemallissa ei ole
vaakaa, näyttöön ilmestyy ”KERMA
>300ml”. Paina uudelleen valitsinta D.
Näyttöön ilmestyy ”KERMA >700ml”.
6. Paina valitsinta D. Näyttöön ilmestyy
”VALKUAINEN”.
Huomautus: Integroidulla vaa’alla
varustettujen laitteiden vaaka kalibroidaan
nyt. Näyttöön ilmestyy kalibroinnin aikana
viivoja yksi kerrallaan: ”–––––” (taaraus).
Näyttöön ilmestyy ”0g” tai ”0.00lb”
(asetuksesta riippuen).
7. Kaada valkuaiset kulhoon. Näyttöön
ilmestyy ”
PIDÄ VALITSIN KOHDASSA
M/A2 s”.
8. Käännä kierrettävä valitsin asentoon
ü ja pidä sitä tässä asennossa
2 sekuntia.