ROSENLEW RRLL53W Ohjekirja

Luokka
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja
Käyttöohje
Bruks-
anvisning
Liesi
Spis
RRLL53W
2
Sisällys
Turvallisuus …………………………………………………...............
Liesi…………………………………………......................................
Toimintopaneeli…………………………….......................................
Merkkivalolamput ………………………………………………
Keittolevyt ……………………………………………………….
Uuni ……………………………………………………………..
Varusteet ……………………………………………………….
Turvavarusteet …………………………….......................................
Kaatumiseste……………………….......................................
Keittotason suoja (lisävaruste) …………………………..........
WLuukun salpa…………………….……...................................
Ennen lieden käyttöönottoa………..……….....................................
Yleistä……………………………………………………………
Puhdista varusteet……………………...................................
Kuumenna keittolevyt………………......................................
Kosteuden tiivistyminen .......................................................
Polta uunin suojarasva………….….......................................
Uunin toiminnot ..............................................................................
Hyödyllisiä ohjeita…………………….....................................
Leivontataulukko…………………………….....................................
Ruoanvalmistustaulukko&grillaus……………..................................
Keittotason käyttäminen……………................................................
Keittäminen .........................................................................
Paistaminen ........................................................................
Puhdistus ja huolto ........................................................................
Keittolevyjen puhdistaminen…………...................................
Uuni ....................................................................................
Neuvoja ja vinkkejä käytännön ongelmiin …....................................
Neuvoja ja vinkkejä ………………………….....................................
Tekniset tiedot……………………………….....................................
Asennus ……………………………………......................................
Jalustan syvyyden ja korkeuden muuttaminen ........................
Asennus vaakasuoraan ………………………………………….
Sähköliitäntä ……………………………...................................
Takuu/Huolto……………………………………................................
Euroopan takuu ……………………………………..........................
3
5
5
6
6
6
6
7
7
8
8
8
9
9
9
9
10
10
11
14
15
15
16
16
18
18
18
22
23
23
24
24
25
25
26
27
3
Turvallisuus
Liedet kehittyvät jatkuvasti ja uudessa
liedessäsi on uusia toimintoja ja
ominaisuuksia. Lue sen vuoksi ohjeet
huolellisesti ja tutustu uuden lietesi käyttöön
ja sen toimintoihin ennen sen käyttöönottoa.
Liesi on tarkoitettu normaaliin
kotitalousyttöön. Säilytä käyttöohje myös
mahdollista seuraavaa omistajaa varten. Ota
yhteyttä kuluttajaneuvontaamme, jos sinulla
on kysyttävää lieden ominaisuuksista tai sen
toiminnasta.
Teksti, joka on merkitty
VAROITUSKOLMIO-symbolilla sisältää
tietoa lieden turvallisesta käytöstä. LUE
NE KOHDAT HUOLELLISESTI, jotta et
turhaan vahingoittaisi itseäsi, muita tai
liettä.
Lapset
Lapset ovat luonnostaan uteliaita ja
kiinnostuneita kaikesta, jopa liesistä.
Haluamme turvallisuuden vuoksi painottaa
muutamia asioita, jos sinulla on lapsia:
Suosittelemme vähintään 40 cm laskutilaa
lieden molemmin puolin. Vaihtoehtoisesti
liesi voidaan asentaa siten, että toisella
puolella on seinä tai kaappi ja toisella
puolella laskutila.
Keittotason suojan (lisävarusteena) tulee
olla asennettu ja luukkujen turvasalvan
toiminnassa.
Anna lasten olla mukana lieden
käyttämisessä, mutta kerro heille, että
kattilat, taso ja uuni kuumenevat ja pysyvät
kuumana vielä jonkun aikaa käytön
jälkeenkin. PALOVAMMAN VAARA!
Asennus
Lieden asennuksen ja mahdolliset
korjaukset saa suorittaa vain
asennusoikeudet omaava huoltoliike tai
henkilö. Puutteellisesti suoritettu työ
saattaa heikentää lieden toimintaa ja
aiheuttaa henkilö-ja/tai omaisuusvahinkoja.
Liesi on painava, reunat ja kulmat, joihin
sinun ei yleensä tarvitse koskea, saattavat
olla teräviä. Käytä käsineitä liettä
siirrettäessä.
KAATUMISESTEEN tulee olla asennettu.
Silloin liesi ei kaadu epätavallisenkaan
kuormituksen johdosta.
Käyttö
Älä koskaan jätä kiehuvaa öljyä tai rasvaa,
parafiinia tai muuta helposti syttyvää
ainetta liedelle ilman valvontaa. Tulipalon
sattuessa käännä vääntimet nolla-
asentoon ja katkaise virta
liesituulettimesta. TUKAHDUTA TULI
KANNEN AVULLA, älä koskaan käytä
vettä.
Pysyttele aina riittävän välimatkan päässä
avatessasi uunin luukkua
ruoanvalmistuksen aikana tai sen
päätyttyä, jotta sisään kerääntynyt höyry ja
kuumuus poistuvat uunista, etkä polta
itseäsi.
Käytä vain keittolevyä ja uunia varten
suunniteltuja astioita.
Varmista, että lieden vääntimet ovat nolla-
asennossa, kun liettä ei käytetä.
Laite kuumenee käytön aikana. Ole
varovainen, etenkin ettet polta itseäsi uunin
sisällä oleviin kuumennusvastuksiin.
4
Puhdistus
Pidä keittolevyt ja uuni puhtaina hygienia-
ja turvallisuussyistä. Rasva ja roiskeet
käryävät kuumennettaessa ja aiheuttavat
pahimmassa tapauksessa palovaaran.
Pakkauksen purkaminen
Tarkista, että liesi on virheetön. Ilmoita
mahdollisista kuljetusvaurioista välittömästi
myyjälle.
Pakkaus on kierrätyskelpoinen. Ota
yhteyttä kierrätyskeskukseen, jos et ole
varma minne voit viedä
pakkausmateriaalin.
Huolto ja hoito
Nollaa kaikki vääntimet ennen viallisen
lampun vaihtoa.
Huollot ja tarvittavat korjaukset saa
suorittaa vain valtuutettu huoltoliike. Käytä
vain alkuperäisiä varaosia.
Romutus
Auta ehkäisemään vahingot lieden
romuttamisen yhteydessä: kun lieden
kaapeli on irrotettu liesirasiasta, katkaise
kaapeli lieden puoleisesta päästä ja poista
uunin luukun turvalukitus toiminnasta.
Poista uunin luukun turvalukitus
toiminnasta, ettei siitä ole vaaraa
pikkulapsille.
Ota yhteyttä paikalliseen kierrätyskeskukseen
lieden romuttamista varten.
Symboli
, joka on merkitty tuotteeseen
tai sen pakkaukseen, osoittaa, että tätä
tuotetta ei saa käsitellä talousjätteenä. Tuote
on sen sijaan luovutettava sopivaan sähkö- ja
elektroniikkalaitteiden kierrätyksestä
huolehtivaan keräyspisteeseen. Tämän
tuotteen asianmukaisen hävittämisen
varmistamisella autetaan estämään sen
mahdolliset ympäristöön ja terveyteen
kohdistuvat haittavaikutukset, joita voi aiheutua
muussa tapauksessa tämän tuotteen
epäasianmukaisesta jätekäsittelystä.
Tarkempia tietoja tämän tuotteen
kierrättämisestä saat kuntasi jäteasioita
hoitavalta viranomaiselta tai liikkeestä, josta
tuote on ostettu.
5
Liesi
1. Höyryaukko
2. Keittotaso
3. Toimintopaneeli ja vääntimet
4. Uuni
5. Säilytyslaatikko
6. Jalusta
Lieden takaosassa on pyörät, jotka helpottavat
lieden siirtämistä puhdistuksen yhteydessä.
Avaa luukku, nosta liettä varovasti uunin
yläreunasta ja vedä liesi ulos.
1
4
3
2
6
5
Toimintopaneeli
23
1
4 a 4 b
1 KEITTOLEVYJEN vääntimet 4a UUNIN merkkivalo
2 UUNIN lämpötilan valitsin 4b LIEDEN merkkivalo
3 UUNIN toimintoväännin
6
Merkkivalolamput
Merkkivalolamput ovat glimlamppuja ja
niiden kestoikä on normaalisti pitkä. Jos
lamppu vioittuu, ota yhteys huoltoliikkeeseen.
Keittolevyt
Liedessä on neljä keittolevyä. Pikalevyt on
merkitty punaisella merkillä ja varustettu
ylikuumenemissuojalla.
Uuni
Uunissa on irrotettavat uunikannattimet, joissa
on neljä kannatintasoa.
Varusteet
NÄMÄ TOIMITETAAN LIEDEN MUKANA:
Emaloitu uunipannu
Emaloitu leivinpelti
Uuniritilä
Kaatumiseste asennustarvikkeineen
Käyttöohje
Kondenssivesisuoja
SEURAAVAT OVAT OSTETTAVISSA
LISÄVARUSTEINA:
Keittotason suoja asennustarvikkeineen
Ø 145 mm
Ø 145 mm
Ø 180 mm
Ø 180 mm
7
Turvavarusteet
Varmista, että lieden molemmilla puolilla on
40 cm leveä laskutila (KATSO KUVA).
Vaihtoehtoisesti liesi voidaan asentaa siten,
että toisella puolella on seinä tai kaappi ja
toisella puolella laskutila.
Liesi täyttää lapsiturvallisuutta koskevat
vaatimukset, jos seuraavat varusteet/
toiminnot on asennettu:
Kaatumiseste
Huomioi liettä asennettaessa, että
kaatumiseste on asennettava paikalleen.
Kaatumiseste tulee olla asennettu, ettei
liesi kaadu normaalia suuremmassakaan
kuormituksessa.
Ennen kuin asennat kaatumisesteen,
varmista, että liesi on asennettu oikealle
korkeudelle, katso kappale Asennus, s. 24.
1. Piirrä seinään viiva – vaakatasoon
asettamisen jälkeen – pitkin lieden
takareunaa (katso kuva).
2. Katso kuvasta mitta, joka pätee
vasemmalle puolelle (katso kuva). Mittaa
kaatumisesteen paikka ja ruuvaa este
kiinni tukevaan materiaaliin tai sopivaan
vahvikkeeseen.
HUOM! Jos asennusaukko on liettä
leveämpi, ja haluat asentaa lieden keskelle
aukkoa, kuvan vaakamittaan pitää lisätä
lieden ja kalusteen väliin jäävän raon leveys.
3. Jos muutat mittaa, muista sovittaa
kaatumiseste lieden takaosassa olevaan
reikään, kun siirrät liettä paikalleen.
Muista, että kaatumiseste toimii vain, jos liesi
on työnnetty paikalleen.
8
Keittotason suoja (lisävaruste)
Keittotason suojan pitää olla
asennettu, etteivät lapset vetäisi
keittoastioita liedeltä.
1. Aseta suoja keittotasolle.
2. Työnnä suoja keittotason reunan yli
takimmaiset kiinnikkeet ylös nostettuna.
3. Lukitse suoja painamalla etummaiset
kiinnikkeet paikalleen ja paina
takimmaiset kiinnikkeet alas.
Luukun salpa
Luukun salvan eli lapsilukon ansiosta lasten
on vaikeampi avata uunin luukkua.
Avataksesi luukun, nosta salpaa samalla kun
vedät luukkua itseäsi kohden.
Salpa estää luukun avaamisen, mutta
luukun ympärille ja ohjauspaneelin ja luukun
väliin jää pienet raot, joihin etenkin pienet
lapset voivat työntää sormensa ja polttaa
itsensä.
Ennen lieden käyttöönottoa
Yleistä
Puhdista liesi heti käytön jälkeen puhtaalla
liinalla ja lämpimällä vedellä, johon on
mahdollisesti lisätty käsitiskiainetta. Ä
KÄYTÄ KOSKAAN HANKAUSAINEITA TAI
MUITA NAARMUTTAVIA AINEITA lieden
puhdistukseen. Tehokkaampi puhdistus voi
kuitenkin joissakin tapauksissa tulla
kysymykseen.
Ennen kuin vedät lieden paikaltaan
puhdistaaksesi sen takaa, haluamme
varmuuden vuoksi muistuttaa, että lieden
kaatumiseste toimii vain, kun liesi on
sijoituspaikallaan.
9
Puhdista varusteet
Pese leivinpelti, uunipannu ym. lämpimällä
vedellä ja käsitiskiaineella. Huuhtele ja pyyhi
kuivaksi.
Kuumenna keittolevyt
Keittolevyt on käsitelty ruosteenestoaineella,
joka kiinnittyy keittolevyihin paremmin, jos
levyjä kuumennetaan ennen käyttöä.
Kuumenna yhtä levyä kerrallaan täydellä
teholla enintään 5 minuutin ajan. Muista pitää
levyjä silmällä, ettei kukaan polta niissä
itseään. Liuotinaineen jäänteet savuavat
hieman höyrystyessään. Älä polta uunin
suojarasvaa, ennenkuin olet kuumentanut
kaikki levyt.
Kosteuden tiivistyminen
Uunitilaan saattaa tiivistyä kosteutta. Tämä
on normaali fysikaalinen ilmiö.
Höyry kondensoituu vedeksi lämmön ja
kosteuden vaikutuksesta, esim. ruuan
kypsennyksen aikana.
Avatessasi kuuman uunin luukkua, uunista
purkautuu kuumaa höyryä. Ole varovainen,
ettet polta itseäsi.
Uunitilaan tiivistyvän kosteuden määrään voi
vaikuttaa:
- Asettamalla kannen padassa ja
uunivuoassa kypsennettävien ruokien päälle.
- Esilämmitä uunia n. 15-20 minuuttia ennen
ruuan asettamista uuniin.
10
Polta uunin suojarasva
Pidä lapsia silmällä!
Uuni tulee erittäin kuumaksi.
Ennen kuin käytät uunia ensimmäistä kertaa,
se tulee kuumentaa tyhjänä. Toimi seuraavasti:
1. Valitse
(ylä-/alalämpö) ja korkein
lämpötila. Uunin luukun pitää olla kiinni.
2. Tuuleta keittiö. Katkaise virta uunista,
kun käry ja savuaminen on lakannut.
Puhdista uuni, luukku ja kannattimet
lämpimällä vedellä ja käsitiskiaineella. Pyyhi
kuivaksi.
Uunin toiminnot
Kaikissa toiminnoissa merkkivalo palaa
kuumennusvaiheessa ja sammuu, kun
haluttu lämpötila on saavutettu (syttyy ja
sammuu, kun termostaatti kytkee ja
katkaisee). Valitaksesi uunitoiminnon, käännä
uunin toimintoväännintä myötäpäivään
haluamasi toiminnon kohdalle (katso alla).
UUNISSA ON SEURAAVAT TOIMINNOT:
Valaistus
Uunin valaistus syttyy automaattisesti aina,
kun valitset toimintoja. Voit halutessasi
kytkeä ainoastaan valon, ilman että mikään
muu toiminto on kytkettynä.
Ylä/alalämpö
Ylä- ja alavastus kytkettynä.
Ylälämpö
Ylävastus kytkettynä.
Alalämpö
Alavastus kytkettynä.
11
Grilli
Grilli- ja ylävastus kytkettynä.
Pikakuumennus
Grilli- ja alavastus kytkettynä. Uuni lämpiää
200°C:een noin 7 minuutissa. Voidaan
käyttää myös kuorrutuksen yhteydessä.
Haudutus
Haudutus, enintään 125ºC.
Ylä- ja alavastus toimivat 500 W teholla.
Hyödyllisiä ohjeita
Älä koskaan aseta alumiinifoliota,
leivinpeltiä tai uunipannua suoraan uunin
pohjalle. Mikäli uunin alalämmön
siirtyminen estetään, uunin pohjan emali
saattaa vaurioitua ylikuumenemisesta.
Uuni kuumenee käytössä. PIDÄ LAPSIA
SILMÄLLÄ.
Pelti voi vääntyä lämpötilan vaihtumisen
yhteydessä ja/tai jos se on täytetty
epätasaisesti esimerkiksi pizzalla. Pelti
palautuu jäähtyessään alkuperäiseen
muotoonsa. Miten valita oikea uunitoiminto?
Seuraavassa käytännön ohjeita ja vihjeitä
miten valitset uunitoiminnon valmistaessasi
erilaisia ruokalajeja:
Leivonta
Kokeile pehmeitä kakkuja hammastikulla noin 5
minuuttia ennen täyttä aikaa. Voit lyhentää
tai pidentää paistoaikaa. Valmistusohje,
vuokien materiaali, väri, muoto ja koko voivat
vaikuttaa lopputulokseen. Kirkkaissa
alumiinivuoissa paistetut kakut ovat yleensä
vaaleita.
YLÄ-/ALALÄMPÖ antaa tasaisen värin koko
pinnalle.
12
Ruoanvalmistus
YLÄ-/ALALÄMPÖ on yleensä paras ruoan
kypsennykseen yhdellä kannattimella.
Noudata taulukon ohjeita.
Paistaminen
Uunissa paistaminen on vaivatonta ja
kätevää. Valitse uuninkestävä vuoka, johon
liha juuri mahtuu, tällöin paistoliemi ei kuivu.
Joulukinkusta valuu paistettaessa yleen
paljon nestettä. Käytä sen vuoksi suurta
paistovatia tai uuniritilää ja sen alla
uunipannua. Laita pannulle tilkka vettä, joka
estää rasvan kiinnipalamisen.
Grillaus
Huom: lämpötilan valitsimen maksimiarvo
on tällä toiminnolla 230ºC.
Grillattavan ruoan koko, rasvaisuus, muoto,
määrä ja lämpötila vaikuttavat
kypsymisaikaan ja lopputulokseen. Kala ja
vaalea liha (linnut, vasikka ja porsas) eivät
ruskistu yhtä helposti kuin punainen liha
(nauta ja riista). Grillausöljy ja/tai grillimauste
parantavat vär, mutta lisäävät
palamisvaaraa.
Grillauksen paras lopputulos saavutetaan
silloin, kun ruokaa ei laiteta grilliin suoraan
jääkaapista.
Kuivaa ruoka ja aseta se uuniritilälle. Mausta
mieleiseksesi. Muista aina laittaa ritilän alle
foliolla peitetty pelti, joka kerää rasvan tms.
Porsaankyljykset, pihvit, kalafileet yms.
asetetaan uunin yläosaan, kun taas
esimerkiksi paksut paahtokyljet asetetaan
alaosaan.
13
Käännä toimintoväännin asentoon ja
lämpötilan valitsin haluttuun lämpötilaan.
Aloita grillaus 3-5 minuutin esilämmityksen
jälkeen. Tarkkaile kypsymistä ja käännä
ruoka ainakin kerran kypsennyksen aikana.
Liian pitkä grillausaika kuivattaa ja
pahimmassa tapauksessa polttaa ruokasi.
Uunin luukun on oltava suljettuna grillauksen
aikana.
Pikakuumennus (Gratinointi)
Antaa väriä kuorrutuksiin esim. paistoksiin ja
lämpimiin voileipiin. Tätä toimintoa voit myös
käyttää uunin pikakuumentamiseksi
asetettuun lämpötilaan. Kun uuni on
lämmennyt haluamaasi lämpötilaan, valitset
haluamasi uunitoiminnon. Uuni kuumenee
200ºC: seen n. 8 minuutissa. Älä valitse tätä
toimintoa, jos aiot paistaa pikkuleipiä tai
marenkeja.
Haudutus - enint. 125°C.
Käännä uunin toimintoväännin asentoon
ja aseta lämpötilan valitsimella haluamasi
lämpötila, enint. 125°C. Hauduttaminen sopii
sellaisten ruokien valmistamiseen, jotka
vaativat pitkän valmistusajan ja matalan
lämpötilan. Ota huomioon, että käytettäessä
alhaisempaa lämpötilaa, ruoan valmistusaika
pitenee. Naudan paistit (paahto- pata- ja
uunipaistit) kypsyvät mehukkaiksi
käytettäessä haudutustoimintoa. Paistin
painohävikki jää myös pienemmäksi tätä
toimintoa käytettäessä. Käytä
lihalämpömittaria paistia kypsentäessäsi.
HUOM! Lihaa kypsennettäessä on
lämpötilaksi valittava vähintään 100°C.
Imellytys vaatii aikaa useampia tunteja ja sen
aikana ruoka-aineiden tärkkelys muuttuu
makeahkoksi.
14
Hauduttaminen sopii erinomaisesti esim.
puurojen ja perunalaatikon valmistamiseen.
Aseta lämpötilan valitsin alhaisimmalle
lämpötilalle. Kun ruoka on imeltynyt
useamman tunnin hauduttamisen jälkeen, se
kypsennetään kullekin ruokalajille
ominaisessa lämpötilassa. Aseta lämpötilaksi
”normaalilämpö” ja käännä uunin
toimintoväännin ylä/alalämpö-toiminnalle.
Leivontataulukko
Ylä/alalämpö
Kannatintaso
alhaalta
lukien
Lämpötila
°C
Aika,
min.
Wienerleivät 3 160-180
1)
20-25
Pienet kakut 2 170-190
1)
25-35
Pitkot/kranssit 2 215-235
1)
10-20
Kakkupohja 2 170-190
1)
25-30
Sokerikakku 2 180-200
20-25
Juustokakku 2 170-190 50-70
Omenatorttu, hiivataikina 3 180-200 45-50
Omenapiirakka 1 175-185
1)
55-60
Sveitsiläinen hedelmätorttu 2 210-230
1)
30-50
Sokerikakku, tiivis 2 170-180 50-55
Hedelmäkakku 2 160-180 50
Murokakku 3 190-200 25-35
Marengit 2 115-125 40-50
Sämpylät 2 225-250 8-10
Reikäleivät 2 200-225 10-15
Pizza 2 210-230
25-30
1) esilämmitä uuni
15
Paistaminen
Kannatintaso
alhaalta
lukien
°C
Aika,
min.
Broileri 2 195-205
60-70
Broilerin puolikas 3 195-205
30+30
Paahtokylki 3 195-205
100-105
Grillaustaulukko
Kannatintaso
alhaalta
lukien
°C
Aika,
min.
Kuorrutettu voileipä 3 230
1)
3-5
Broilerin puolikas 2 230 30+30
Paahtokylki 3 230 25+25
1) esilämmitä uuni
Keittotason käyttäminen
Älä koskaan jätä kiehuvaa öljyä tai
rasvaa, parafiinia tai muuta helposti
syttyvää ainetta liedelle ilman valvontaa.
Tulipalon sattuessa käännä keittolevyjen
vääntimet 0-asentoon ja katkaise virta
liesituulettimesta.
TUKAHDUTA TULI KANNEN
AVULLA,
älä koskaan käytä vettä.
Levyissä on kiinteät asennot 0-6
(Asennossa 6 teho on suurimmillaan).
Vääntimiä voi kääntää sekä myötä- että
vastapäivään. Ajan myötä opit valitsemaan
sopivan vääntimen asennon valmistettavan
ruoan, ruokamäärän ja keittoastian mukaan.
16
Keittäminen
Voit käyttää korkeinta tehoa kiehauttamiseen
ja sen jälkeen asettaa alemman tehon ruoan
kypsentämiseen ja hauduttamiseen. Veden
kiehumisääni ja vesikuplien koko auttavat
valitsemaan oikean tehoalueen:
MIETO TEHO: Melkein äänetön
kiehuminen, hieman poreileva vesi. Sopivaa
puurojen hauduttamiseen, kalan
kypsentämiseen sekä vihannesten, kuten
herneiden ja parsakaalin keittämiseen.
KESKI TEHO: Kiehuva ääni,
hiilihappopitoisen juoman kokoiset poreet. Sopii
suurimmalle osalle keitettäviä
ruokatarvikkeita, esim. punajuuret ja liha.
KORKEA TEHO: Ääni hiljenee ennen
kiehumisen alkamista. Poreileva vesi. Sopiva
kiehauttamiseen.
Paistaminen
Paistaessasi saat parhaan tuloksen, kun
paistettava ruoka ei ole jääkaappikylmää ja
ruokamäärä peittää korkeintaan 2/3 osaa
paistinpannun pohjasta.
Lisää margariini/voi paistinpannuun ja
aseta tehoalue väännintä kääntämällä. Rasvan
väri kertoo, milloin paistaminen voidaan
aloittaa. Näet värin helposti painamalla
teräksisen paistinlastan pannun pohjaa
vasten, kun rasva ei enää sihise.
MIETO TEHO: Hieman ruskea rasva. Sopii
esim. munien, raa’an perunan, sipulin,
kyljysten ja pihvien, sekä kokonaisen kalan
paistamiseen.
KESKI TEHO: Keskiruskea rasva. Sopii
useimpien ruokien paistamiseen, esim.
jauheliha, lihakuutiot, makkara ja ohuen
kalafileet, sekä ohukaiset.
KORKEA TEHO: Tummanruskea rasva.
Sopiva ohuiden pihvien nopeaan paistamiseen.
Ole varovainen, rasva palaa helposti.
17
Kattilan/paistinpannun valinta
Ajan- ja energiansäästön vuoksi pitäisi
kattilan/paistinpannun pohjan olla:
yhtä suuri suuri kuin keittolevyn. Liian
pieni pohjan halkaisija lisää vaaraa, että
ruoka palaa kiinni levyyn ylikiehumisen
yhteydessä.
sileäpohjainen
tasainen. Epätasainen pohja pidentää
keittoaikaa.
Levyn lämpö vaikuttaa keittoastiaan.
Hankkiessasi uusia keittoastioita, valitse
mielummin kerrospohjaisia teräskattiloita.
Säästä energiaa!
Käytä kantta keittoastialla, niin
energiankulutus alenee.
Käyttämällä tasapohjaisia keittoastioita
energiaa säästyy 25% (verrattuna
keittoastiaan, jossa on epätasainen
pohja).
Pidä keittolevyt puhtaana ja kuivana. Lika
ja kosteus alentavat lämmönjohtumista
keittoastioihin ja pannuihin.
Käytä jälkilämpö hyväksi.
Höyryttämällä kypsentäminen ja
painekeittimen käyttö alentavat
energiankulutusta.
18
Puhdistus ja huolto
Puhdista uuni säännöllisesti. Rasva
ja muut ruoantähteet saattavat aiheuttaa
palonvaaran. Varmista ennen puhdistusta,
että kaikki vääntimet ovat nolla-
asennossa ja että laite on kunnolla
jäähtynyt.
Puhdistusaineet
Tarkista, että käyttämäsi puhdistusaine
soveltuu uuninpuhdistamiseen.
ÄLÄ käytä valkaisuainetta sisältäviä
puhdistusaineita, koska ne saattavat
vahingoittaa pinnoitetta. Laitteen
puhdistus höyrysuihkupuhdistimella on
kielletty. Vältä hankausaineiden käyttöä.
Ulkoinen puhdistus
Käytä naarmuttamattomia puhdistusaineita;
vältä hankaavien välineiden, kuten teräsvillan
ym. käyttöä. Puhdista käyttöpaneeli, uunin
luukku ja luukun tiiviste säännöllisesti
pyyhkimällä pehmeällä, kostealla liinalla, joka
kastettu puhdistusaineeseen.
Keittolevyjen puhdistaminen
Likainen keittolevyn pinta huonontaa lämmön
johtumista levystä keittoastiaan. Pyyhi levyn
pinta jokaisen käyttökerran jälkeen kostealla
liinalla ja käsitiskiaineella.
Puhdistus ja ruosteenestokäsittely
1. Puhdista levyt perusteellisesti
saippuoidulla teräsvillalla. Huuhtele ja
kuivaa talouspaperilla.
2. Levitä, esim. pienellä kangastilkulla, ohut
kerros ruosteenestoainetta kuivalle,
kylmälle levylle. Aineen voit hankkia
valtuutetusta huoltoliikkeestä.
3. Polta aine kiinni keittolevyyn
kuumentamalla yhtä levyä kerrallaan täydellä
teholla, korkeintaan viisi minuuttia. Kevyttä
savua ja höyryä muodostuu, kun
liuotinaineet höyrystyvät.
4. Kaikki väri puhdistuu emalista (jonka on
oltava kylmä) ja käsistä lakkabensiinillä.
Uuni
Emalilla pinnoitettu uunikammio on paras
puhdistaa, kun se on vielä vähän lämmin.
Pyyhi uuni jokaisen käyttökerran jälkeen
pehmeällä, kostealla liinalla, johon on lisätty
hieman käsitiskiainetta.
JOS UUNI ON HYVIN LIKAINEN, MENETTELE
SEURAAVASTI:
1. Poista kiinnitarttuneet roiskeet ja
ylikiehumiset esim. puisella tai muovisella
paistinlastalla.
2. Levitä sienellä uunin pohjalle suopaa,
mieluimmin nestemäistä.
3. Sulje luukku. Valitse lämpötilaksi 100°C ja
kytke ylä-/alalämpö noin 10 minuutiksi.
4. Kun uuni on jäähtynyt, pese se puhtaalla
vedellä. Käytä tarvittaessa saippuoitua
teräsvillaa varovasti. Pyyhi kuivaksi.
19
Uunin luukku
Uunin luukun irrottaminen
Uunin luukku voidaan irrottaa, jotta uunin
puhdistaminen on helpompaa.
Käännä uunin luukku vaakasuoraan
asentoon. Käännä kummankin saranan salpa
eteenpäin mahdollisimman pitkälle (a).
Käännä luukkua hitaasti sulkusuuntaan niin
pitkälle kuin se menee, kunnes saranat
irtoavat (b).
Uunin luukun asettaminen paikalleen
Luukku asetetaan takaisin paikalleen
päinvastaisessa järjestyksessä.
Aseta luukun saranat takaisin
kiinnitysaukkoihin (c). Tarkista, että saranat
ovat tasaisesti oikeilla paikoillaan.
Kallista ovea hitaasti alaspäin. Tarkista, että
luukun kulmat eivät osu alakehykseen. Jos
kulmat osuvat alakehykseen, käännä luukku
takaisin ylös ja kohdista saranat uudelleen).
Käännä salvat lopuksi taakse uuniin päin (d).
Paina salpoja esimerkiksi ruuvitaltalla, jotta
luukku sulkeutuu kunnolla (e).
Tarkista, että luukku avautuu ja sulkeutuu
oikein.
Huomautus: Uunin luukun salvan
käsittelyssä kannattaa olla varovainen.
Salvan jousi saattaa lyödä salvan sormille.
20
Uunilampun vaihto
Ennen uunilampun vaihtamista:
Käännä kaikki vääntimet nolla-asentoon!
1. Aseta liina uunin pohjalle.
2. Irrota suojalasi kääntämällä vastapäivään
ja puhdista se.
3. Asenna tilalle uusi lamppu, jossa on
merkinnät 25 W, 230V ja 300°C.
4. Asenna suojalasi paikalleen.
5. Poista liina uunista.
Uunivarusteet
1. Irrota kiinnitysruuvit (A) ruuvaamalla,
poista kannattimet uunista. Pese
kannattimet ja ritilä käsin tai
astianpesukoneessa. Mikäli kannattimet
ovat erittäin likaiset, liota niitä ennen kuin
esim. puhdistat ne saippuoidulla
teräsvillalla.
2. Aseta varusteet takaisin paikalleen
päinvastaisessa järjestyksessä kuin
äsken kuvattu.
Leivinpellit ja uunipannu pyyhitään
talouspaperilla käytön jälkeen ja voidaan
tarvittaessa pestä käsin. Kiinnipalanutta likaa
voi kaapia esim. puu- tai muovilastalla.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

ROSENLEW RRLL53W Ohjekirja

Luokka
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja