58
Mehustus
W Loukkaantumisvaara
ainoastaan laitteen mukana toimitettua
syöttöpaininta!
Aseta kokoonpantu laite tasaiselle ja
puhtaalle työtasolle.
– Asento 1 sopii erittäin mehuisille
hedelmille, marjoille ja vihanneksille,
esim. vesimelonit, viinirypäleet, tomaatit,
kurkut ja vadelmat.
– Asento 2 sopii koville ja kiinteille
hedelmille ja vihanneksille, esim.
porkkanat.
hedelmä- ja vihanneslajeille, kuten esim.
porkkanat, kurkut, omenat ja päärynät.
jäähtyä.
täyttösuppiloon moottorin käydessä.
Työnnä ainekset sisäänpäin ainoastaan
syöttöpainimella. Älä koskaan
työnnä sormia täyttösuppiloon! Paina
syöttöpaininta vain kevyesti. Tällöin
mehua saadaan enemmän ja laite kuluu
vähemmän.
asentoon f. Pysäytä laite vasta
sitten, kun mehua ei enää tule ulos.
Huomio!
Ennen kuin avaat laitteen, odota
ehdottomasti että moottori on pysähtynyt.
Tärkeitä ohjeita
– Tyhjennä puristusjäteastia, ennen
kuin puristusjäte ulottuu siiviläkulhoon
reunaan asti.
– Jos laite alkaa täristä voimakkaammin
mehustuksen aikana, se on yleensä
merkki siitä, että siivilä on tukossa tai
Tarkista siivilä. Älä käytä enää viallista
siivilää!
Aseta mehuastia niin, että sen
kaatonokan puoli on mehunohjaimen
alla. Aseta kansi mehuastian päälle, niin
vältyt roiskeilta.
Avaa mehunohjaimen suljin.
Aseta syöttöpainin täyttösuppiloon.
Syöttöpainimessa on ohjausura!
Hedelmien, marjojen ja
vihannesten valmistelu
Huomio!
vihanneksia, jotka eivät ole jäisiä. Siivilä
tukkeentuu nopeasti, jos hedelmät ja
vihannekset eivät ole kypsiä.
Pese ensin hedelmät, marjat ja
vihannekset.
Poista kivet hedelmistä, joissa on kivi.
Poista isommat varret.
Paloittele isot hedelmät ja vihannekset,
jotta ne mahtuvat täyttösuppilon läpi.
vihanneksia.
paksu ja kova kuori (esim. ananas,
sitrushedelmistä valkoinen osa!
Omenamehun koostumus riippuu
käytetystä omenalajikkeesta.
Mitä mehukkaampia omenia, sitä
omenamehuun muutama tippa
sitruunamehua. Se hidastaa mehun
tummumista.
Nauti valmis tuoremehu niin pian kuin
mahdollista, sillä mehu menettää
nopeasti makunsa ja ravintoarvonsa.
Mehulinko ei sovellu erittäin kovien,
kuitu- ja tärkkelyspitoisten hedelmien
ja vihannesten käsittelyyn (esim.
sokerijuurikas, banaanit, papaijat,