50
FI
Tärkeät huomautukset
Laite on seuraavien voimassa olevien käyttöturvallisuutta koskevien standardien ja
säännösten mukainen:
- Painelaitedirektiivi
- Ruoka-aineiden kanssa kosketuksiin joutuvia materiaaleja koskevat säädökset
- Ympäristö
• Laite on tarkoitettu vain kotikäyttöön.
• Lue kaikki ohjeet huolella ja noudata aina käyttöohjetta.
• Ole erityisen huolellinen, kun käytät painekattilaa tai muita keittimiä lasten
läheisyydessä.
• Älä laita painekattilaa kuumaan uuniin.
• Ole erittäin varovainen, kun siirrät paineistettua painekattilaa. Varo kuumia
pintoja. Kosketa vain kahvoja ja painikkeita. Käytä tarvittaessa uunikintaita.
• Tarkasta säännöllisesti kahvojen kiinnitys kattilaan. Kiristä ruuvit tarvittaessa.
• Älä käytä painekattilaa mihinkään muuhun kuin sen alkuperäiseen
käyttötarkoitukseen.
• Painekattilassa on kypsennyksen aikana korkea paine. Virheellisestä käytöstä voi
seurata palovammoja. Varmista ennen käyttöä, että painekattilan kansi on hyvin
suljettu. Katso kappale ”Sulkeminen”.
• Varmista, että venttiili on paineenvapautusasennossa (
), ennen kuin avaat
painekattilan.
• Älä koskaan avaa painekattilaa väkisin. Varmista, että paine kattilan sisällä on
laskenut. Katso kappale ”Turvallisuus”.
• Älä koskaan käytä painekattilaa ilman nestettä, sillä se voi aiheuttaa vakavia
vaurioita. Varmista, että nestettä on kypsennyksen aikana riittävästi.
• Käytä käyttöohjeiden mukaisia yhteensopivia lämmönlähteitä.
• Älä valmista painekattilassa maitopohjaisia ruokia.
• Älä laita painekattilaan karkeaa suolaa. Lisää hieno suola kypsennyksen lopuksi.
• Täytä enintään 2/3 painekattilan tilavuudesta (merkitty enimmäistaso).
• Kun valmistat ruoka-aineita, jotka laajenevat kypsennettäessä, kuten riisiä,
kuivattuja kasviksia tai hillokkeita, täytä painekattila enintään puolilleen. Jos teet
keittoa esim. kurpitsoista tai kesäkurpitsoista, anna painekattilan ensin jäähtyä
muutaman minuutin ajan ja valuta sitten sen päälle kylmää vettä.
• Liha, jossa on pintakalvo (esim. naudan kieli), saattaa turvota, kun sitä
kypsennetään painekattilassa. Älä pistele lihaa, joka näyttää turvonneelta, sillä
siitä voi roiskua polttavan kuumaa nestettä. Lihaa kannattaa pistellä ennen
kypsentämistä.
• Kun kypsennät puuroutuvaa ruokaa (esim. hernekeitto tai raparperi), ravistele
painekattilaa kevyesti ennen avaamista, jotta ruoka-aineet eivät roisku ulos
kattilasta.
• Varmista aina ennen käyttöä, että venttiilit eivät ole tukossa. Katso kappale
”Ennen käyttöä”.
• Älä käytä painekattilaa paineistettuun öljyssä paistamiseen.
• Noudata aina puhdistus- ja kunnossapito-ohjeita, jos käsittelet
turvaominaisuuksia.
• Käytä vain malliin sopivia alkuperäisiä TEFAL-osia. Tämä koskee erityisesti kattilaa
ja kantta.
• Alkoholihöyry on helposti syttyvää. Kiehauta alkoholia noin 2 minuuttia ennen
kannen sulkemista. Valvo painekattilaa, jos valmistettava ruoka sisältää alkoholia.
• Älä säilytä painekattilassa happamia tai suolaisia ruokia ennen kypsennystä tai
sen jälkeen, sillä ne voivat vaurioittaa kattilaa.
Säilytä nämä ohjeet