Moulinex YG2315 Omistajan opas

Tyyppi
Omistajan opas

Tämä käsikirja sopii myös

87

• Älä käytä laitetta, jos se on pudonnut ja siinä on kyv
vaurioita tai se käy tavallisesta poikkeavalla tavalla.
Turvallisuuden varmistamiseksi nämä osat on vaihdatettava
valtuutetussa huoltopalvelussa.
• Jos virtajohto on vaurioitunut, täytyy valmistajan, hyväksytyn
jälkimyyntipalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan
henkilön vaihtaa se vaaratilanteiden välttämiseksi.
• Vähintään 3-vuotiaat lapset
voivat käyttää tätä laitetta, jos
he ov
at aikuisen valvonnassa tai he ovat saaneet ohjausta
laitteen turvallisesta käytöstä ja he ymrtävät laitteen
käyttöön liittyvät vaarat. Lapset eivät saa tehdä käyttäjälle
sallittua puhdistusta ja huoltoa, paitsi jos he ovat vähintään
8-vuotiaita ja aikuisen valvonnan alaisia. Pidä laite ja sen
virtajohto alle 3-vuotiaiden lasten ulottumattomissa.
• Tätä laitetta
ei ole tarkoitettu
sellaisten henkilöiden (mukaan
lukien lapset) käytettäväksi, joiden fyysiset, aistinvaraiset tai
henkiset kyvyt ovat rajalliset tai joilla ei ole kokemusta tai
tietoa laitteen käytöstä, jos he eivät saa apua heidän
turvallisuudestaan huolehtivalta henkilöltä, joka valvoo ja
antaa heille laitteen käyttöä koskevia ohjeita.
• Älä anna lasten leikkiä laitteella.
• Lämmityselementin pinnass
a on
käytön jälkeen jälkilämpöä.
• Tämä laite on tarkoitettu ainoastaan kotitalouskäyttöön. Sitä
ei ole tarkoitettu käytettäväksi seuraavissa tapauksisa, joita
takuu ei korvaa: henkilökunnalle varatuissa
keittonurkkauksissa myylöissä, toimistoissa tai muissa

86
 
89
88

A
Kansi
, joka koostuu 2 osasta:
- Kansi A1: pääkansi
- Kansi A2: toissijainen kansi
B
Runko
C
Jogurttipurkit, jotka koostuvat
2 osasta
- Lasipurkki C1
- Kansi päivyrillä C2
D
Elektroninen näyttö
taustavalolla
E
Komentopainikkeet:
- Ajastimen ohjelmointipainike E1
- Virtakatkaisin E2
  
 
Laitteesi sisältää useita hyödynnettäviä ja kierrätettäviä materiaaleja.
Vie laite keräyspisteeseen tai valtuutettuun huoltopalveluun sen oikeanlaista
käsittelyä varten.
Muista suojella ympäristöäsi!
työympäristöissä, maatiloilla, hotellien, motellien ja muiden
vastaavien majoitusmuotojen asiakkaille, bed & breakfast -
tyyppisissä majoitusympäristöissä.
• Varoitus: Laitteen virheellinen käyttö voi aiheuttaa
loukkaantumisvaaran.
• Varoitus: Laitetta ei saa upottaa.
 
89

   

E
nnen ensimmäis yttöä:
Puhdista purkit (C1) ja kannet (C2,
A1 ja A2) kuumalla saippuavedellä
tai astianpesukoneessa. Puhdista
rungon (B) sisäosa pyyhkimällä
pelkällä pesusienellä. Älä koskaan
upota laitteen runkoa veteen.
Käytön aikana:
Älä liikuta jogurttikonetta käytön
aikana. Älä etenkään avaa kantta
(A1).
Älä aseta jogurttikonetta paikkaan,
jossa se saattaisi täris (esim.
jääkaapin älle) tai jossa se
altistuu vedolle. Jogurttisi onnistuvat
varmemmin, kun noudatat
käyttöoppaassa annettuja suosituksia.
Tarvitset jogurttien valmistukseen
litran maitoa ja käyteainetta.
1
) MAIDON VALINTA
- Käytännöllisistä syistä on
suositeltavaa valita
iskukuumennettua täysmaitoa
(UHT-käsiteltyä maitoa tai
maitojauhetta). Tuoreet tai
pastöroidut maidot täytyy ensin
kuumentaa kiehumispisteeseen
asti, jäähdyttää ja sen jälkeen
siivilöidä pinnalle ilmestyneen
kalvon poistamiseksi.
H
uomio:
- Täysmaidosta valmistat paksumpia
ja aromikkaampia jogurtteja.
- Tuoreet ja pastöroidut maidot
sisältävät enemmän vitamiineja ja
kivennäisaineita.
- Jos haluat jogurteista kiinteämpiä,
lisää maitolitraan 2 tai 3
ruokalusikallista maitojauhetta
huolellisesti sekoittaen.
- Käytä jogurttien valmistukseen
huoneenlämpöistä tai hieman
lämpimämpää maitoa (lämmitä
maito 37°C tai 40°C asteeseen). Älä
käytä suoraan jää
kaap
ista
ottamaasi maitoa.
2
) KÄYTEAINEEN VALINTA
Käyteaine (eli jogurtin siemen)
tehdään joko:
-
kaupasta ostetusta
luonnonjogurtista
(mieluummin
täysmaitotuotteista),
jonka
käyttöaika on mahdollisimman
pitkä.
- pakastekuivatusta käyteaineesta
(jota voi ostaa suurista
tavarataloista,
apteekeista, joistakin
luontaistuotekaupoista). Jos käytät
tätä valmistetta, noudata
käyteaineen käyttöohjeissa
annettua
käymisaikaa.
- itse tehdystä jogurtista.
T
ärkeää:
kun valmistat
ensimmäisen kerran jogurtteja,
käytä yhtä valmista jogurttia
seuraavien jogurttien
valmistukseen. On suositeltavaa
vaihtaa käyteaine uuteen viiden
valmistusjakson jälkeen. Pitkään
säilytetty käyteaine ei enää
sakeuta.
88

 
9190


1)
JOGURTTISEOKSEN VALMISTUS:
- Sekoita huolellisesti keskenään litra
maitoa ja valitsemasi yteaine
(jogurtti tai pakastekuivattu
käyteaine) astiassa, jossa on
kaatonokka. Älä vaahdota seosta.
- Saat aikaan paremman seoksen
vatkaamalla jogurtin haarukalla
mahdollisimman sileäksi taikinaksi
ja lisäämäl sen jälkeen maidon
koko ajan sekoittaen. Jos käytät
pakastekuivattua valmistetta, lisää
käyteaine maitoon ja sekoita
varoen.
- Jaa seos
purk
keihin (C1).
- Laita purkit (C1) jogurttikoneeseen
ilman kantta (C2).
- Laita jogurttikoneen kansi (A1)
kiinni.
Kätevä neuvo:
aseta purkkien kannet
(C2) kannen A1 päälle, ja peine
sitten kannella A2 (katso kuva).
2) JOGURTTIKONEEN
KÄYNNISTYS:
Kytke jogurttikone verkkovirtaan.
Näytössä vilkkuu "00".
- Valitse valmistusaika painikkeella
E1. Paina painiketta pohjaan,
kunnes näet haluamasi ajan. Pisin
ohjelmointiaika on 15 tuntia.
Nopeuta ajastimen ohjelmointia
painamalla painiketta E1 pohjaan
kahden sekunnin ajan.
- Paina sen jälkeen virtakatkaisinta
(E2). yttö syttyy ja näyttää
ohjelmoidun käynnistysajan.
- Kun ohjelmointi on päättynyt,
vilkkuu y
töllä 00 ja laite piippaa
5 kertaa kertoakseen ohjelmoinnin
päättymisestä. Voit sammuttaa
äänimerkin painamalla virtakatkaisinta.
- Kytke laite pois verkkovirrasta.
3) JOGURTTIEN SÄILYTYS:
- Nosta kannet (A1 ja A2) varomalla,
ettei tiivistynyt höyry valu purkkeihin
(C1).
- Merkitse manuaalisesti jokaisen
kannen (C2) päällä olevan päivyrin
avulla jogurttien viimeinen
voimassaolopäi pyörittämällä
kannen yläosasta haluamasi
päivämäärä.
- Vään lasipurkkien (C1) kannet
(C2) kiinni ja laita ne jääkaappiin
vähintään kuuden tunnin ajaksi
ennen niiden syömistä. Jos odotat
24 tuntia, jogurtit ovat s
ake
ampia.
H
uomio:
- Luonnonjogurttien säilytysaika
jääkaapissa on enintään 7 päivää.
Muunlaiset jogurtit tulee syödä
nopeammin. Merkitse
luonnonjogurttien kanteen
viimeiseksi voimassaolopäiväksi
P + 7 päivää. P tarkoittaa jogurttien
valmistuspäivää.
- Älä koskaan laita jogurttikonetta
jääkaappiin.
- Kytke laite aina irti verkkovirrasta
ennen puhdistusta.
- Älä koskaan upota laitteen runkoa
veteen. Puhdista se kostealla liinall
a
ja kuumalla saippuavedellä.
Huuhtele ja kuivaa.
Jogurttipurkit (C1) ja kannet (C2, A1
ja A2) voidaan pes
astianpesukoneessa.
 
91
ONGELMA SYY RATKAISU
Jogurtit ovat liian löysiä.
Olet käyttänyt
kevytmaitoa tai
rasvatonta maitoa
lisäämättä maitojauhetta
(käyttämäsi maito ei
sisällä tarpeeksi
proteiineja).
Lisää 1 jogurttipurkillinen
maitojauhetta (2
rasvattomaan maitoon)
tai käytä täysmaitoa,
johon on sekoitettu ½
jogurttipurkillinen
täysmaitojauhetta.
Jogurttikoneen
liikkuminen, iskut ja
tärinät käymisen aikana.
Älä liikuta jogurttikonetta
käytön aikana (älä säilytä
sitä jääkaapin päällä).
Käyteaine ei enää
sakeuta.
Vaihda käyteainetta tai
jogurttimerkkiä.
Tarkista käyteaineen tai
jogurtin viimeinen
käyttöpäivä.
Jogurttikone on aukaistu
valmistusjakson aikana.
Älä poista purkkeja tai avaa
jogurttikonetta ennen
valmistusjakson loppumista
(noin 8 tuntia).
Älä jätä jogurttikonetta
vetoiseen paikkaan käytön
ajaksi.
Käymisaika on liian lyhyt. Käynnistä toinen
valmistusjakso
ensimmäisen päätyttyä.
Purkit on huonosti
pesty/huuhdeltu.
Ennen kuin kaadat
valmiin jogurttiseoksen
purkkeihin, varmista ettei
purkkien sisäpuolelle ole
jäänyt astianpesu- tai
muuta puhdistusainetta
tai likaa.
Jogurtteihin lisätyt
hedelmät.
Keitä tuoreet hedelmät tai
käytä jogurteissa
(huoneenlämpöisiä)
hilloja tai soseita.
Tuoreiden, keittämättömien
hedelmien hapekkuus
estää jogurttien käymisen.
Jogurtit ovat liian
hapekkaita.
Käymisaika on liian
pitkä.
Vähennä käymisaikaa
seuraavan
valmistusjakson aikana.
Käymisjakson lopussa
jogurtin pinnalle on
muodostunut tahmea
kalvo (hera).
Jogurtti on käynyt liikaa.
Vähennä käymisaikaa
ja/tai lisää
maitojauhetta.

90


 
9392
  

- Tarkista ensin, että laite on oikein
kytketty verkkovirtaan.
Oletko seurannut tarkkaan kaikkia
ohjeita, mutta laitteesi ei silti toimi?
Mikäli sinulla on tuotteesta jotakin
kysyttävää, ota yhteys
asiakaspalveluumme tai
käyverkkosivullamme.
MAUSTETUT JOGURTIT
HEDELMÄSIIRAPEILLA MAUSTETUT
JOGURTIT
1 litra maitoa, 1 luonnonjogurtti
tai, 1 pussi yteainetta.
hedelmäsiirappia (grenadiini,
appelsiini, mustaherukka,
sitruuna, mandariini, mansikka,
punaherukka, manteli,
vadelma, metsämansikka,
banaani, mustikka, kirsikka...):
5 ruokalusikallista.
kukkasiirappia (ruusu, orvokki,
jasmiini, santelipuu):
4 ruokalusikallista.
minttusiirappi: 4 ruokalusikallista.
Kaada jogurtti tai käyteaine astiaan.
Lisää siirappi ja kaada maito
hiljalleen koko ajan haarukalla
sekoittaen. Kaada seos purkkeihin
ja laita purkit jogurttikoneeseen
(8 tunniksi).
KEITETYIS HEDELMIS
VALMISTETUT JOGURTIT
HILLOJOGURTTI
1 litra maitoa, 1 luonnonjogurtti
tai 1 pussi käyteainetta, 4
ruokalusikallista ei liian paksua
hilloa, joka sisälä pieniä
marja- tai hedelmäpaloja:
puolukkaa, mustikkaa,
raparperia, inkiär, mansikkaa
tai appelsiinia.
Vatkaa hillo pieneen määrään
maitoa. Lisää jogurtti tai käyteaine.
Sekoita hyvin ja kaada loput
maidot.
Kaada seos purkkeihin ja laita
purkit jogurttikoneeseen
(8 tunniksi).
M
uunnelma:
jos haluat valmistaa
kerrosjogurtteja, laita
jogurttipurkkien pohjalle hilloa.
Kaada päälle varoen maito-
jogurtti- tai maito-käyteaineseos.
Laita purkit jogurttikoneeseen
(8 tunniksi).
 
93
VANILJAJOGURTIT
7 dl ysmaitoa,
20 g kevytmaitojauhetta,
1 luonnonjogurtti tai 1 pussi
yteainetta, 80 g sokeria,
3 dl kermaa, 1 vaniljapalko.
Kuumenna kerma ja lisää siihen
vaniljapalon siemenet ja sokeri.
Sekoita hyvin, kunnes sokeri on
sulanut ja vaniljapalon siemenet on
tasaisesti seoksessa. Nosta seos pois
liedeltä. Kaada maito hiljalleen
jogurttiin (tai käyteaineeseen).
Kaada kerma maito-jogurtti- tai
maito-käyteaineseokseen koko ajan
sekoittaen. Lisää maitojauhe. Kaada
valmis seos purkkeihin ja laita purkit
jogurttikoneeseen
(8 tunniksi).
92
  

 
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150

Moulinex YG2315 Omistajan opas

Tyyppi
Omistajan opas
Tämä käsikirja sopii myös