Progress PM276X Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
mikroaaltouuni
PM276
käyttöohje
FI
www.electrolux.com
2
SISÄLLYSLUETTELO
WE’RE THINKING OF YOU
TÄRKEITÄ TURVAOHJEITA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
TUOTEKUVAUS. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
OHJAUSPANEELI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
ENNEN KÄYTTÖÄ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
YTTÖ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
OHJELMAKAAVIOT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
RESEPTIT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
HOITO & PUHDISTUS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
ONGELMATILANTEET . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
TEKNISET TIEDOT. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
ASENNUS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
YMPÄRISTÖÄ KOSKEVIA TIETOJA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
TAKUU/HUOLTO . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Kiitämme tei Electrolux-laitteen hankinnasta. Olette valinneet tuotteen, joka perustuu vuosikymme-
nien aikana saatuun kokemukseen ja innovaatioon. Keksels ja tyylikäs laite, joka on suunniteltu tei
ajatellen. Laitetta käyttäesnne voitte olla aina varma erinomaisista tuloksista.
Tervetuloa Electroluxiin.
Vieraile verkkosivullamme:
ASIAKASPALVELU JA HUOLTO
Suosittelemme alkuperäisten varaosien käyttöä.
Pidä seuraavat tiedot saatavilla ottaessasi yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
Kyseiset tiedot löytyvät laitteen arvokilvestä. Malli, tuotenumero, sarjanumero.
Oikeus muutoksiin pidätetään ilman erillistä ilmoitusta.
Varoitukset/huomautukset ja turvallisuusohjeet
Yleisohjeet ja vinkit
Ympäristönsuojeluohjeita
Saadaksesi käyttöön liittyviä neuvoja, esitteitä, vianmääritysohjeita ja huolto-ohjeita:
www.electrolux.com
Tuotteen rekisteröimiseksi parempaa huoltoa varten:
www.electrolux.com/productregistration
Ostaaksesi laitteesi livarusteita, kulutusosia ja alkupeisiä varaosia:
www.electrolux.com/shop
Tulipalon välttäminen
Mikroaaltouunia tulee valvoa käytön aikana. Liian
suuri teho tai liian pitkä valmistusaika saattaa
ylikuumentaa ruoan niin, että syttyy tulipalo.
Pistorasian on oltava helposti ulottuvilla, jotta
laitteen virtajohto voidaan irrottaa pistorasiasta
vaaratilanteessa. Virtalähteen on oltava tyypp
230 V (AC), 50 Hz, jossa on hintään 10 A:n
sulake tai 10 A:n sulake. On suositeltavaa, että
laite kytketään virtapiiriin, johon ei ole kytketty
muita laitteita. Uunia ei saa säilyttää tai ytä
ulkona.
Jos kuumennettava ruoka
alkaa savuta, ÄLÄ AVAA
LUUKKUA. Katkaise virta,
irrota uunin virtajohto
seinäpistorasiasta ja odota,
että ruoka lakkaa
savuamasta. Luukun
avaaminen ruoan
savutessa saattaa
aiheuttaa tulipalon. Käytä
ainoastaan
mikrouuninkestäv astioita
ja tarvikkeita. Uunia ei saa
jättää ilman valvontaa, kun
käytetään kertakäyttö-
muovisia, -paperisia tai
muita palavia astioita.
Puhdista aaltoputken
suojus, uunin sisäpuoli,
privä alusta ja alustan
kannatin käyn jälkeen.
Näiden osien on oltava
kuivat eikä niihin saa jää
rasvaa. Rasvajäämät voivat
ylikuumentua ja alkaa
savuta tai syttyä tuleen.
Uunin tai tuuletusaukkojen lähelle ei saa asettaa
palavaa materiaalia. Tuuletusaukkoja ei saa
peittää. Ruoasta ja ruoan äreistä on
poistettava kaikki metalliset sulkimet, langat jne.
Metallipinnat voivat kipinöi ja aiheuttaa
tulipalon. Mikroaaltouunilla ei saa kuumentaa
uppopaistoon käytettää rasvaa. Lämpötilaa ei
voi säädel ja öljy voi syttyä tuleen. Popcornin
valmistukseen on käytetvä erityisiä
mikroaaltopopcorn-pakkauksia. Uunissa ei saa
ilyttää ruokia tai muita tarvikkeita. Tarkista
ynnistyksen jälkeen, että asetukset ovat oikeat
ja et uuni toimii halutulla tavalla. Katso neuvoja
yttöohjeesta ja keittokirjaosasta.
Tapaturmien välttäminen
VAARA! Älä käytä uunia,
jos se on vahingoittunut
tai jos se ei toimi
kunnolla. Tarkista
seuraavat seikat ennen
käytä:
a) Luukku: varmista, että
luukku sulkeutuu
kunnolla ja että se ei ole
vinossa tai äntynyt.
b) Saranat ja luukun
turvalukitus: tarkista, et
ne eivät ole rikki tai
löysällä.
c) Luukun tiivisteet ja
tiivistepinnat: varmista,
että ne ovat ehjät.
d) Uunin ja luukun
sisäpuoli: varmista, että
niis ei ole kolhuja.
SUOMI
3
TÄRKEITÄ TURVAOHJEITA: LUE HUOLELLISESTI JA
SÄILYTÄ TULEVAA TARVETTA VARTEN
TÄRKEITÄ TURVAOHJEITA
www.electrolux.com
4
e) Virtajohto ja pistoke:
varmista, et ne ovat
ehjät.
Ä koskaan ädä, korjaa
tai muunna uunia itse.
Muun kuin
ammattitaitoisen asentajan
on vaarallista suorittaa
mitään huolto- tai korjaust-
oimenpitei, joissa
joudutaan irrottamaan
mikroaalloilta suojaavia
osia.
Uunia ei saa käyttää luukun ollessa auki eikä
luukun turvalukitusta saa muuttaa mitenän.
Älä käy uunia, jos luukun tiivisteiden ja
tiivistepintojen välissä on jotain.
Pidä oven tiivisteet ja
viereiset osat puhtaana
rasvasta ja liasta. Noudata
käytoh-jeessa olevia
hoito- ja puhdistusohjeita.
Uunin puhtaanapidon
laiminlyönti saattaa
heikentää pinnan laatua,
mikä voi lyhentää laitteen
elinikää ja mahdollisesti
aiheuttaa vaaratilanteen.
Henkiiden, joilla on SYDÄMENTAHDISTIN, on
noudatettava lääril tai sydämentahdistimen
valmistajalta saamiaan mikroaaltouunien
yttöön liittyv varotoimia.
Sähköiskujen välttäminen
Laitteen koteloa ei saa koskaan irrottaa.
Luukun lukitus- ja tuuletusaukkoihin ei saa
koskaan pääsä nestettä tai työntää esineitä.
Jos näihin joutuu nestettä, katkaise litsti
virta, irrota uunin virtajohto seipistorasiasta ja
ota yhteys valtuutettuun huolto-liikkeeseen.
Virtajohtoa tai pistoketta ei saa upottaa veteen tai
muuhun nesteeseen. Virtajohto ei saa koskettaa
kuumia tai teräv pintoja, kuten kuumaa
tuuletusaukkoa ylhääl uunin takana. Ä yritä
vaihtaa uunin lamppua itse.
Uunin lampun saa vaihtaa
vain ELECTROLUX in
valtuuttama henkilö. Jos
uunin lamppuun tulee vika,
ota yhteys jälleenmyyjään
tai valtuutettuun
huoltoliikkeeseen.
Jos laitteen virtajohto vaurioituu, se on vaihdettava
samanlaiseen erikoisjohtoon. Virtajohdon saa
vaihtaa vain valtuutettu ELECTROLUX huoltoliike.
Räjähdyksen ja äkillisen kiehumisen
välttäminen
VAARA! Nestei ja
muita ruokia ei saa
kypsentää suljetuissa
astioissa, koska ne
voivat räjähä.
Älä koskaan ytä suljettuja astioita. Poista
kannet ja suojukset ennen yttöä. Suljetut astiat
voivat jähä paineen vaikutuksesta, vaikka
uunin virta olisi jo katkaistu. Nesteitä on
kuumennettava varoen. On suositeltavaa yttää
leveäsuista astiaa, jotta kuplat pääsevät
poistumaan helposti.
Juomien kuumennus
mikroaaltouunissa voi
johtaa kiehumiseen
purkausm-aisesti viiveellä,
joten astiaa on käsiteltävä
varoen.
Purkausmaisesti kiehuvan nesteen ja
mahdollisten palovammojen esminen:
1. Nestet on sekoitettava ennen kuumennusta
tai lämmitys.
2. mmityksen ajaksi on suositeltavaa asettaa
nesteeseen lasisauva tai vastaava line.
3. Anna nesteen seistä uunissa vähintään 20
sekuntia kypsennysajan ätyttyä, jolloin
lteän lkikäteen tapahtuva roiskuva
kiehuminen.
SUOMI
5
Kananmunia ei saa
kypsentää kuorineen eikä
kovaksikeitettyjä
kananmunia saa
kuumentaa
mikroaaltouunissa, sil ne
voivat räjähä vielä
mikroaaltokypsennyksen
jälkeen. Kun kypsennetään
tai mmitetään
kananmunia, joita ei ole
vatkattu tai sekoitettu,
keltuaisiin ja valkuaisiin on
pisteltävä reik, etteivät ne
räjähdä. Kovaksikeitetyt
kananmunat on kuorittava
ja viipaloitava ennen kuin
ne lämmiteän
mikroaaltouunissa.
Esimerkiksi perunoiden, makkaroiden ja
hedelmien kuoreen on pisteltävä reik ennen
kypsennystä, etteit ne räjähdä.
Palovammojen välttäminen
Otettaessa ruokaa uunista on käytettä
pannulappuja tai patakintaita. Valmistusastiat,
popcorn-pakkaukset, paistopussit jne. on
avattava kasvoista ja käsistä poisin yryn
aiheuttamien palovammojen lttämiseksi.
Palovammojen
vältmiseksi ruoan
lämpötila on tarkistett-ava
ja ruoka sekoitettava
ennen tarjoamista,
erityisesti silloin, kun ruoka
tarjoillaan vauvoille, lapsille
tai vanhuksille.
Astian mtila ei vastaa ruoan tai juoman
mpötilaa; män takia ruoan lämpötila on aina
tarkistettava. Luukkua avattaessa on varottava
kuumia yry, jotka voivat aiheuttaa
palovammoja. Täytetyt ruoat on viipaloitava
kuumennuksen jälkeen, jotta yry äsee
purkautumaan ja ltyän palovammoilta.
Pidä lapset poissa luukun
luota palovammojen
vältmiseksi.
Lasten suojeleminen
VAARA! Laite sekä sen
osat, joihin pääsee
käsiksi, kuumenevat
käytön aikana.
Lämmityselementtien
koskettamista on
vältettävä. Alle 8-
vuotiaat lapset eit saa
koskea laitteeseen,
paitsi jos heitä
valvotaan jatkuvasti.
Kahdeksanvuotiaat ja sitä
vanhemmat lapset,
fyysisesti tai henkisesti
vammaiset, aistivammaiset
sekä henkit, joilta
puuttuu riitvä kokemus
tai tietämys, voivat käyttää
tätä laitetta valvotusti tai
jos heitä on opastettu
laitteen turvallisessa
käytössä ja jos he
ymmärtävät laitteen
käytön liittyvät vaarat. On
valvottava, että lapset eit
leiki laitteella. Lapsi ei saa
puhdistaa ei huoltaa
laitetta, paitsi jos hän on
www.electrolux.com
6
vähintään 8-vuotias ja
aikuisen valvonnassa.
Uunin luukkuun ei saa nojata eikä sii saa
roikkua. Uunin kanssa ei saa leikk. Lapsille on
neuvottava kaikki rkeät turvaohjeet:
patalappujen käyttö, ruoan päällysten
poistaminen varovaisesti, itsestään kuumenevien
tai vastaavien ruoan rapeutta liävien
pakkausten, jotka voivat olla erityisen kuumia,
yttö.
Muita varoituksia
Uunia ei saa muuntaa millään tavoin. Uuni on
tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön ja si saa
käyttää ainoastaan ruoan valmistukseen. Se ei
sovellu kaupalliseen tai laboratorioyttöön.
Toimintahäiriöiden ja vahingoittumisen
välttäminen
Uunia ei saa käyttää tyhjänä
Kun käytetään ruskistusastiaa tai itsesän
kuumenevaa pakkausta, sen alle on aina
asetettava lämmönkestävä eriste kuten
posliinilautanen, jotta pyörivä alusta tai alustan
kannatin ei vahingoitu. Alustan yttöohjeissa
mainittua esikuumennusaikaa ei saa ylitä.
Älä käy metallisia astioita, jotka heijastavat
mikroaaltoja ja voivat kipinöi. Uuniin ei saa
laittaa tölkkejä.
Uunissa saa ytä vain siihen tarkoitettua
pyöriä alustaa ja alustan kannatinta. Uunia ei
saa käyttää ilman pyöriä alustaa.
Pyörin alustan vahingoittumisen lttämine:
a) Pyörin alustan on annettava jäähtyä ennen
kuin se puhdistetaan vedel.
b) Kyllle alustalle ei saa asettaa kuumia ruokia
tai astioita.
c) Kuumalle alustalle ei saa asettaa kylmiä ruokia
tai astioita.
Laitteen kotelon pääl ei saa olla mitään käytön
aikana.
Huomautus!
Jos et osaa ottaa uunia käytön, ota yhteys
valtuutettuun, pätevään sähköasentajaan.
Valmistaja ja jälleenmyyjä eivät ota vastuuta uunin
vahingoittumisesta tai henkivahingoista, jotka
seuraavat virheellisestä sähkytkennäs. Uunin
seinämiin se luukun tiivisteiden ja
tiivistepintojen ympärille voi toisinaan tiivist
kosteutta tai muodostua pisaroita. Tämä on
normaalia ei tarkoita, että mikroaaltoja vuotaisi
laitteesta tai että se olisi epäkunnossa.
SUOMI
7
TUOTEKUVAUS
MIKROAALTOUUNI JA LISÄVARUSTEET
Tarkista, et uunin mukana on toimitettu seuraavat lisävarusteet:
Pyöri alusta
Alustan kannatin
4 kiinnitysruuvia (ei kuvassa)
Aseta alustan kannatin uunin pohjassa olevaan
kiinnitysnapaan.
Aseta privä alusta alustan kannattimen päälle.
Varmista, et astiat eivät osu prin alustan reunaan, kun
ne otetaan pois uunista. Muuten alusta voi vahingoittua.
Kun tilaat lisävarusteita, ilmoita jälleenmyyjälle tai valtuutetulle
ELECTROLUX huollolle tuotteen malli ja varaosa.
1
2
3
Etupaneeli
Uunin lamppu
Ohjauspaneeli
Luukun avaus -painike
Mikroaalto suoja
Uunin sisäpuoli
Alustan kiinnitysnapa
Luukun tiivisteet ja tiivistepinnat
Kiinnityspisteet (4)
Tuuletusaukot
Kotelo
Takalokero
Virtajohto
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
1
2
3
4
5678
9
10
11
12
13
1
2
www.electrolux.com
8
OHJAUSPANEELI
DIGITAALINÄYTTÖ merkkivalot
Mikroaallot
Kello
Ruuanlaittovaiheet
Plus- ja miinustoiminnot
AUTOMAATTIKYPSENNYS merkkivalot
AUTOMAATTIKYPSENNYS painike
AUTOMAATTISULATUS painike
TEHOASETUS painike
AJASTIN/PAINO säädin
START/+30 painike
STOP painike
LUKUN AVAUS painike
Automaattisulatus lei
Automaattisulatus
Paino
1
2
3
4
5
6
7
8
9
ENNEN KÄYTTÖÄ
ENERGIANSÄÄSTÖTILA
Uuni on asetettu energiansäästötilaan (”Econ”).
1. Kytke uunin virtajohto pistorasiaan.
2. ytössä lukee:Econ”.
3. yttö laskee alasin luvusta 3:00 nollaan.
4. Kun laskuri saavuttaa nollan, uuni siirtyy
energiansäästilaan ja näyt tyhjenee.
Jos haluat peruuttaa energiansäästötilan,
aseta kello.
KELLON ASETUS
Uunissa on 12 ja 24 tunnin kello.
Esimerkki: Jos haluat asettaa kellonajaksi 11:30
(12 tunnin kello).
1. Avaa ovi.
2. ytössä lukee:Econ”.
3. Paina ja pidä alhaalla START/+30-painiketta
viiden sekunnin ajan. Kuulet äänimerkin.
ytössä lukee:
4. Aseta tunti kääntällä AJASTIN/PAINO-
nuppia.
5. Paina START/+30-painiketta kerran ja aseta
sitten minuutit äntämällä AJASTIN/PAINO-
nuppia.
6. Paina START/+30-painiketta.
7. Tarkasta näyt:
8. Sulje ovi.
Voit kierä AJASTIN/PAINO-nuppia myötä- tai
vastaivään.
Jos painat STOP-painiketta, aikaa ei aseteta.
ytössä lukee: ”Econ”.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SUOMI
9
Esimerkki: Tunnin kellon asettaminen aikaan
23:30 (24 tunnin kell).
1. Avaa ovi.
2. ytössä lukee:Econ”.
3. Paina ja pidä alhaalla START/+30-painiketta
viiden sekunnin ajan. Kuulet äänimerkin.
ytössä lukee:
4. Paina START/+30-painiketta.
ytössä lukee:
5. Aseta tunti kääntällä AJASTIN/PAINO-
nuppia.
6. Paina START/+30-painiketta kerran ja aseta
sitten minuutit äntämällä AJASTIN/PAINO-
nuppia.
7. Paina START/+30-painiketta.
8. Tarkasta näyt:
9. Sulje ovi.
Voit kierä AJASTIN/PAINO-nuppia myötä-
tai vastapäiän.
Jos painat STOP-painiketta, aikaa ei aseteta.
ytössä lukee: ”Econ”.
AJAN SÄÄTÄMINEN KUN KELLO ON
ASETETTU TAI UUNI
Esimerkki: Tunnin kellon asettaminen aikaan
11:45.
1. Avaa ovi.
2. Paina ja pi alhaalla START/+30-painiketta
viiden sekunnin ajan. Kuulet äänimerkin.
ytössä lukee:
(Jos haluat muuttaa kellon 24 tunnin kelloksi,
paina uudelleen START/+30-painiketta.)
3. Aseta tunti kääntällä AJASTIN/PAINO-
nuppia.
4. Paina START/+30-painiketta kerran ja aseta
sitten minuutit äntämällä AJASTIN/PAINO-
nuppia.
5. Paina START/+30-painiketta.
6. Tarkasta yttö:
VOIT PERUUTTAA KELLON JA
ASETTAA ECON TILASSA
1. Avaa ovi.
2. Paina ja pidä alhaalla START/+30-painiketta
viiden sekunnin ajan. Kuulet äänimerkin.
ytössä lukee:
(Jos haluat muuttaa kellon 24 tunnin kelloksi,
paina uudelleen START/+30-painiketta.)
3. Paina STOP-painiketta.
4. ytös lukee: ”Econ”.
5. Sulje ovi.
6. yt laskee alaspäin luvusta 3:00 nollaan.
7. Kun laskuri saavuttaa nollan, uuni siirtyy
energiansäästilaan ja näyt tyhjenee.
STOP-PAINIKKEEN KÄYTTÖ
STOP painikkeella voidaan:
1. Poistaa ohjelmoinnin aikana tehty virhe.
2. Pyytä uuni tilapäisesti kypsennyksen
aikana.
3. Peruuttaa ohjelma kypsennyksen aikana
painamalla painiketta kahdesti.
TURVALUKITUS
Uunissa on turvallisuustoiminto, joka estää lapsia
yttämästä uunia vahingossa. Kun lukitus on
ytössä, miän mikroaaltouunin toimintoja ei
voida käytä ennen kuin lukitustoiminto on
poistettu ytös.
Esimerkki: Turvalukituksen käytönotto.
1. Paina STOP-painiketta 5 sekuntia.
Uuni antaa äänimerkin, ja kyviin tulee LOC”:
Poista turvalukitus ystä pitämäl STOP-
painiketta painettuna viiden sekunnin ajan.
Uuni antaa kaksi äänimerkk, ja kellonaika
tulee näkyviin.
Turvalukitusta ei voida ottaa yttöön, jos
kelloa ei ole asetettu.
www.electrolux.com
10
YTTÖ
NEUVOJA JA VINKKEJÄ
Ruoan kypsytmiseksi/sulattamiseksi
mikrouunissa mikroaaltoenergian on kuljettava
kyseisen astian seinämien pi ruokaan
äsemiseksi. Näin ollen on rkä valita sopiva
ruoanvalmistusastia.
Pyört/soikeat astiat ovat neliömäisiä/pitkulaisia
parempia, sillä astian nurkissa olevalla ruoalla on
taipumus ylikyps.
On tärkä käännel, siirrellä tai mmentää
ruokaa tasaisen mmön varmistamiseksi.
Seisonta-aika on välttön ruoan
kypsyttämisen jälkeen, sil sen aikana lämpö
levittyy tasaisesti kautta ruoan.
Ruokaa koskevia ominaisuuksia
Koostumus Ruoat, joissa on paljon rasvaa tai sokeria (esim. maustekakut ja tortut) vaativat
lyhyemmän kuumennusajan. On syytä noudattaa varovaisuutta, sil ylikuumennus voi
aiheuttaa syttymisen palamaan.
Tiiviys Ruoan tiiviys voi vaikuttaa tarvittavan kypsytysajan pituuteen. Kevyet, huokoiset ruoat,
kuten kakut tai leipä, kypsyt nopeammin kuin raskaat, tiiviit ruoat, kuten paistit ja
vuokaruoat.
ärä Kypsytysaikaa on pidennettävä uuniin asetetun ruoan määä lisätessä. Esimerkiksi
neljän perunan kypsytminen vie pitempään kuin kahden perunan kypsytminen.
Koko Pienikokoiset ruoat ja pienet palaset kypsyvät nopeammin kuin suurikokoiset, sil
mikroaallot pystyvät kulkemaan niiden kaikkien sivujen pi kohti keskustaa. Tasaisen
kypsyttämisen saamiseksi on parasta, et kaikki ruoan osat paloitellaan
samankokoisiksi.
Muoto Muodoltaan esäänllisten ruokien, kuten kanan rintapalasten tai kanankoipien,
paksumpien osien kypsytminen vaatii pitemmän ajan. Pyörmuotoiset ruoat
kypsyt mikrouunissa tasaisemmin kuin neliönmuotoiset ruoat.
mpötila Ruoan alustava lämtila vaikuttaa kyseisen ruoan vaatiman kypsyttämisajan
pituuteen. Jäähdytetyt ruoat viet pitempään kuin huoneen lämpötilassa oleva ruoka.
Halkaise ruoat, joissa on ytet, kuten hillomunkit, niiden lämmön laskemiseksi tai
yryn henmiseksi.
Kypsytysmenetelm
rjestele Aseta ruoan paksuimmat osat astian ulko-osaa kohti. Esim. kanankoivet.
Peitä ytä ilmarei’illä varustettua mikroaaltokalvoa tai sopivaa kantta.
vis Sellaisten ruokien pinta, joissa on kuori tai kalvo, on lävistet useissa kohdin ennen
kypsyttämistä tai uudelleenlämmittämistä, sillä muuten voi kehittyä höyryä, joka
aiheuttaa ruoan äkillisen ulospurkautumisen. esim. perunat, kala, kana, makkarat.
Tärkä! Kananmunia, esim. paistettuja ja kovaksi keitettyjä munia, ei saa
kuumentaa mikroaaltoja yttämällä, sil ne voivat jähä vielä senkin jälkeen
kun kypsytminen on suoritettu.
mmennä,
äntele ja
siirtele
Tasaisen kypsyttämisen aikaansaamiseksi on ehdottoman tärkeää mmenä,
ännel ja siirrel ruokaa kypsytmisen aikana. Muista aina hämmentää ja siirtele
ulkosivuilta keskikohtaa kohti.
Seisota Seisonta-aika on välttön kypsyttämisen jälkeen niin et läm jakautuu tasaisesti
kautta koko ruoan.
Suojele Jotkut sulatettavan pakasteen osista voivat lämme. Osat, joilla on taipumus lämmetä,
voidaan suojata pieniä alumiinifoliopalasia käyttämällä. Nämä osat, kuten kanankoivet ja -
siivet, voidaan peittää pienin alumiinifoliopalasin, jotka heijastavat mikroaaltoja.
SUOMI
11
MIKROAALTOUUNIN KESTÄVÄT KEITTOASTIAT
MIKROAALLOT KYPSENNYS
Ruoanval
mistusastiat
Sopivuus
mikrouunissa
käytettäksi
Kommentteja
Alumiinifolio/
folioastiat
/
Pientä alumiinifoliopalasta voidaan käyttää ruoan suojelemiseksi
ylikuumennusta vastaan. Aseta folio vähintään 2 cm etäisyydelle
uunin seinämistä, muuten voi aiheutua kipiintiä. Folioastioita
saa käyttää vain niiden valmistajan erityisestä suosituksesta,
noudata tarkkaan annettuja ohjeita.
Ruskistusta varten
tarkoitetut astiat
Noudata aina valmistajan antamia ohjeita. Älä ylitä annettuja
kuumennusaikoja. Ole hyvin varovainen, sillä nämä astiat voivat
tulla hyvin kuumiksi.
Porsliini ja
keramiikka
/
Porsliiniset astiat, saviastiat, lasitetusta keramiikasta ja
luuporsliinista valmistetut astiat ovat yleensä sopivia käytettäviksi,
mili niissä ei ole metallikoristelua.
Lasiastiat, esim.
Pyrex ®
On syytä noudattaa varovaisuutta hienosta lasista valmistettuja
astioita käytettäessä, sil ne voivat rkyä tai haljeta ne äkillisesti
kuumennettaessa.
Metalli
Metallisten astioiden käytä ei suositella mikroaaltotehoa
ytettäes, muuten voi aiheutua kipinöintiä ja seurauksena voi
olla syttyminen tuleen.
Muovi/polystyreeni
esim. pikaruoka-
astiat
On syytä noudattaa varovaisuutta, sillä jotkut astiat voivat
korkeissa mpötiloissa käyristyä, sulaa tai haalistua rilän.
Kelmu
Ei saa koskettaa ruokaa ja on lävistettävä höyryn päästämiseksi ulos.
Pakaste/
paistopussit
Täytyy visä höyryn ästämiseksi ulos. Varmista, et pussit
sopivat käytettäksi mikrouunissa. Älä käytä muovisia tai
metallisia sitei, sil ne voivat sulaa tai sytt tuleen
metallikipinöinnin aiheuttamana.
Paperi lautaset,
kupit ja
talouspaperi
ytä vain lämmittämiseen tai kosteuden imemiseksi. On syy
noudattaa varovaisuutta, sil ylikuumennus voi aiheuttaa
syttymisen tuleen.
Olki- ja puuastiat
Valvo aina uunia itä materiaaleja käytetessä, sil
ylikuumennus voi aiheuttaa syttymisen tuleen.
Kierrätetty paperi
ja sanomalehti-
paperi
Voivat sisälä metalliuutteita, jotka voivat aiheuttaakipinöintiä ja
syttymisen tuleen.
Uuni voidaan ohjelmoida toimimaan enintään 90
minuutin ajan. Annettava kypsennys- ja
sulatusaika vaihtelee 15 sekunnin ja 5 minuutin
lil. Annettava aika riippuu
okonaiskypsennys- tai kokonaissulatusajasta
taulukon osoittamalla tavalla.
Kypsennysaika
Väli
0-5 minuuttia 15 sekuntia
5-10 minuuttia 30 sekuntia
10-30 minuuttia 1 minuutti
30-90 minuuttia 5 minuuttia
MANUAALISESSA SULATUKSESSA
Manuaalisessa sulatuksessa (sulatus ilman
automaattista sulatustoimintoa) on käytettävä
240 W:n tehoa. Näyssä näkyy sulatuksen
symboli, kun tämä teho on valittu.
www.electrolux.com
12
TEHOASETUKSET
Uunissa on 6 tehoasetusta.
Tehotason
asetus
Ehdotettu yttö
800 W/
KORKEA
yteän pikakypsennykseen tai esim. keittojen, laatikoiden, purkkiruokien, kuumien
juomien, vihannesten, kalan jne. lämmitykseen.
560 W yteän tiiviiden ruokien, esim. paistien, lihamurekkeen ja valmisaterioiden
pitemän kypsennykseen, sekä herkkien ruokien, kuten juustokastikkeen ja
sokerikakkujen valmistukseen. Tällä asetuksella kastike ei kiehu yli ja ruoka kypsyy
tasaisesti ulompien osien kypsymät liikaa.
400 W Tiiviille ruoille, joiden kypsyminen kestää pitän perinteisil menetelmil (esim.
naudanliha), kannattaa yttää tätä tehoasetusta, jotta lihasta tulisi mureaa.
240 W/
SULATUS
Valitse sulatukseen mä asetus, jotta ruoka sulaa tasaisesti. Tämä asetus sopii myös
erinomaisesti riisin, pastan ja mykyjen hiljalleen keittämiseen ja vanukkaan
kypsennykseen.
80 W Varovaiseen, esim. ytekakkujen tai leivonnaisten, sulatukseen.
0 W Tasaantumisaika/keittiöajastin.
W = WATT, Teho
Esimerkki: Kun halutaan kuumentaa keittoa 2
minuutin ja 30 sekunnin ajan 560 W:n
mikroaaltoteholla.
1. Paina TEHOASETUS painiketta kaksi kertaa.
2. Aseta haluttu kypsennysaika kääntämällä
AJASTIN/PAINO säädintä myötä- tai
vastapäivään kunnes 2.30 tulee näytölle.
3. Paina START/+30 painiketta.
4. Tarkista näyttö:
Tärkeää!
Jos tehoasetusta ei valita, oletuksena on
automaattisesti 800 W/KORKEA.
Jos luukku avataan kypsennyksen aikana,
kypsennysaika pyhtyy automaattisesti.
Kypsennysaika alkaa kulua uudelleen, kun
luukku suljetaan ja painetaan START/+30
painiketta.
Mikroaaltojen tehoasetus voidaan tarkistaa
kypsennyksen aikana painamalla
TEHOASETUS painiketta.
Kypsennysaikaa voidaan litä tai henä
kypsennyksen aikana kääntällä
AJASTIN/PAINO-säädin.
Kypsennystehoa voidaan ätää
kypsennyksen aikana painamalla
TEHOASETUS painiketta.
Kypsennysohjelma voidaan peruuttaa
kypsennyksen aikana painamalla STOP-
painiketta kaksi kertaa.
x1
x1
SUOMI
13
KEITTIÖAJASTIN
Esimerkki: Keittajastimen asetus seitsemäksi
minuutiksi.
1. Paina TEHOASETUS painiketta 7 kertaa.
2. Aseta haluttu kypsennysaika kääntällä
AJASTIN/PAINO säädin myötä- tai
vastaivään kunnes 7.00 tulee näylle.
3. Paina START/+30 painiketta.
4. Tarkista yttö:
Ajastin voidaan keskeyttää tilapäisesti painamalla
STOP-painiketta. Ajastin voidaan käynnistää
uudelleen painamalla START/+30-painiketta.
Ajastintilasta voidaan poistua kokonaan
painamalla uudelleen STOP-painiketta.
LISÄÄ 30 SEKUNTIA
START/+30 painike mahdollistaa seuraavat
kaksi toimintoa.
1. Pikakäynnistys
START/+30 painikkeen painallus kypsentää
30 sekunnin ajan 800 W/KORKEA:n teholla.
2. Kypsennysajan pidentäminen
Kypsennysaikaa voidaan pidenä
normaalikäytössä 30 sekuntia kerrallaan
painamalla painiketta uunin ollessa käynnissä.
Tätä toimintoa ei voida käyttää
AUTOMAATTIKYPSENNYS- tai
AUTOMAATTISULATUSTOIMINTOJEN
ytön aikana.
PLUS- & MIINUSTOIMINNOT
PLUS- ja MIINUSTOIMINTOJEN avulla
voidaan vähentää tai litä kypsennysaikaa
automaattiohjelmien käyn aikana.
Jos perunoista halutaan kyps mutta silti
kiintei, voidaan käytä MIINUSTOIMINTOA .
Jos taas halutaan, et perunat ovat hiukan
pehmeämpiä, voidaan käyttää PLUSTOIMINTOA
.
Esimerkki: Perunoiden (0,3 kg) valmistus hyvin
kypsiksi.
1. Välj den meny som ska användas genom att
trycka AUTOTILLAGNINGS-knappen två
nger.
2. äntämäl AJASTIN/PAINO -ädin
kunnes 0.3 tulee näytölle.
3. Valitse PLUSTOIMINTO painamalla
tehopainiketta kerran.
4. Paina START/+30 painiketta.
5. Tarkista yttö:
Peruuta PLUS-/MIINUSTOIMINTO painamalla
TEHOASETUS painiketta kolme kertaa.
Jos valitset PLUS, näytössä kyy .
Jos valitset MIINUS, ytössä näkyy .
x7
x1
x2
x1
x1
www.electrolux.com
14
MONIVAIHEKYPSENNYS
Enintään kolme peräkkäistä vaihetta voidaan
ohjelmoida yhdistämällä MIKROAALTO.
Esimerkki: Jos halutaan kypsentää:
5 minuuttia 800 W:n teholla (vaihe 1)
16 minuuttia 240 W:n teholla (vaihe 2)
Vaihe 1
1. Paina TEHOASETUS painiketta kerran.
2. Aseta haluttu kypsennysaika kääntällä
AJASTIN/PAINO säädin myötä- tai
vastaivään kunnes 5.00 tulee näylle.
3. Tarkista yttö:
Vaihe 2
1. Paina TEHOASETUS painiketta 4 kertaa.
2. Aseta haluttu kypsennysaika kääntällä
AJASTIN/PAINO säädin myötä- tai
vastaivään kunnes 16.00 tulee ytölle.
3. Paina START/+30 painiketta.
4. Tarkista yttö:
Uuni kypsentää ensin 5 minuuttia 800 W:llä,
sitten 16 minuuttia 240 W:llä.
AUTOMAATTIKYPSENNYS JA
AUTOMAATTISULATUS ASETUS
AUTOMAATTIKYPSENNYS tai AUTO-
MAATTISULATUS toiminto määrittää oikean
kypsennystavan ja -ajan automaattisesti.
ytettävissä on 6 AUTOMAATTIKYPSENNYS
valikkoa ja 2 AUTOMAATTISULATUS valikkoa.
Automaattikypsennys
Esimerkki: Perunoiden (0,3 kg) valmistus.
1. Valitse haluttu valikko painamalla kaksi kertaa
AUTOMAATTIKYPSENNYS painiketta.
2. äntämäl AJASTIN/PAINO säädintä
kunnes 0.3 tulee näytölle.
3. Paina START/+30 painiketta.
4. Tarkista yttö:
Kun käyttältä edellytetään toimenpiteitä (esim.
ruoan sekoittamista), uunin toiminta pyhtyy,
kuuluu äänimerkki ja ljellä oleva kypsennysaika
ja mahdolliset merkkivalot vilkkuvat ytössä.
Jatka kypsennystä painamalla START/+30
painiketta. Ohjelma päättyy automaattisesti
AUTOMAATTIKYPSENNYSAJAN ättymisen
lkeen. Uuni antaa äänimerkin, ja kypsennyksen
symboli vilkkuu. Yhden minuutin ja muistutus-
äänimerkin jälkeen näkyviin tulee kellonaika.
Ruoka Symboli
Juoma
Keitetyt Perunat/Uuniperunat
Pakastevihannekset
Tuoreet Vihannekset
Pakastetut Valmisateriat
Kalalee Kastikkeessa
x1
x4
x1
x1
x2
SUOMI
15
Automaattisulatus
Esimerkki: Automaattisulatus (0,2kg) leipä.
1. Valitse haluttu valikko painamalla kaksi kertaa
AUTOMAATTISULATUS painiketta.
2. äntämäl AJASTIN/PAINO -ädin
kunnes 0.2. tulee ylle.
3. Paina START/+30 painiketta.
4. Tarkista yttö:
Kun käyttältä edellytetään toimenpiteitä (esim.
ruoan sekoittamista), uunin toiminta pyhtyy,
kuuluu äänimerkki ja ljellä oleva kypsennysaika
ja mahdolliset merkkivalot vilkkuvat ytössä.
Jatka kypsennystä painamalla START/+30
painiketta. Ohjelma päättyy automaattisesti
AUTOMAATTISULATUSAJAN ättymisen
lkeen. Uuni antaa äänimerkin, ja kypsennyksen
symboli vilkkuu. Yhden minuutin ja
muistutusäänimerkin jälkeen kyviin tulee
kellonaika.
Ruoka Symboli
Liha/kala/linnunliha
Leipä
x1
x2
www.electrolux.com
16
OHJELMAKAAVIOT
AUTOMAATTIKYPSENNYS & AUTOMAATTISULATUS TAULUKOT
Automaatti-
kypsennys
Paino (taso)/Astiat Painike Valmistuskypsennys
Juoma (tee tai
kahvi)
1-4 kuppia
1 kuppi=200 ml
Aseta kuppi pyörivän alustan reunalle.
Keitetyt
perunat ja
uuniperunat
0,1-0,8 kg (100 g)
Kulho ja kansi
Keitetyt perunat: Kuori perunat ja paloittele ne
tasakokoisiksi palasiksi.
Uuniperunat: Valitse tasakokoisia perunoita ja
pese ne.
Aseta perunat kulhoon.
Liä tarvittava määrä vet (per 100 g) eli noin
2 rkl ja vähän suolaa.
Peitä kannella.
Kun äänimerkki kuuluu, sekoita ja peitä uudelleen.
Anna mmön tasaantua kypsennyksen jälkeen
noin 2 minuuttia.
Pakaste-
vihannekset
0,1-0,6 kg (100 g)
Kulho ja kansi
Liä 100 g:aa kohti 1 rkl vettä ja suolaa maun
mukaan. (Sienille ei tarvitse li vettä.)
Peitä kannella.
Kun äänimerkki kuuluu, sekoita ja peitä uudelleen.
Anna mmön tasaantua kypsennyksen jälkeen
noin 2 minuuttia.
Jos pakastevihannekset ovat ätyneet
yhteen, aseta kypsennysasetukset itse.
Tuoreet
vihannekset
0,1-0,6 kg (100 g)
Kulho ja kansi
Paloittele pieniin osiin, esim. suikaleiksi,
kuutioiksi tai viipaleiksi.
Liä 100 g:aa kohti 1 rkl vettä ja suolaa maun
mukaan. (Sienille ei tarvitse li vettä.)
Peitä kannella.
Kun äänimerkki kuuluu, sekoita ja peitä uudelleen.
Anna mmön tasaantua kypsennyksen jälkeen
noin 2 minuuttia.
Pakastetut
valmisateriat
0,3-1,0 kg (100 g)
Kulho ja kansi
Siirrä ruoka sopivaan mikroaaltouunin kesvään
astiaan.
Liä tarvittaessa nestettä valmistajan ohjeiden
mukaan.
Peitä kannella.
Kypsennä ilman kantta, jos valmistajan ohjeissa
kehotetaan näin.
Kun äänimerkki kuuluu, sekoita ja peitä uudelleen.
Sekoita kypsennyksen lkeen ja anna mmön
tasaantua noin 2 minuuttia.
Kalalee
kastikkeessa
0,4-1,2 kg* (100 g)
Soikea uunivuoka ja
leivinpaperia
KatsoKalafilee kastikkeessareseptit, sivu 18.
* Ainesten kokonaispaino.
Kylmäilytettävien ruokien alkumpötila on 5 °C, pakasteiden 18 °C.
x1
x2
x3
x4
x5
x6
SUOMI
17
Automaattisulatus Paino (taso)/Astiat Painike Valmistuskypsennys
Liha/kala/
linnunliha
(Kokonainen kala,
medaljongit, kalafileet,
kanankoivet, rintafileet,
jauheliha, pihvit,
kyljykset, jauhelihapihvit,
makkarat)
0,2-0,8 kg (100 g)
Paistinvuoka
Aseta ruoka paistinvuokaan prin alustan
keskelle.
Kun kuuluu äänimerkki, ännä ruoka,
rjestele se uudelleen ja erottele osiin. Suojaa
ohuet osat ja lämpimät osat alumiinifoliolla.
äri sulattamisen jälkeen alumiinifolioon 15-
45 minuutiksi, kunnes ruoka on sulanut
kauttaaltaan.
Jauheliha: Kun kuuluu äänimerkki, ännä
ruoka. Poista sulatetut osat, jos mahdollista.
Ei sovellu kokonaisten lintujen
kypsennykseen.
Leipä 0,1-1,0 kg (100 g)
Paistinvuoka
Aseta kakkuvuokaan pyörivän alustan
keskelle. 1,0 kg jaotellaan suoraan
äntölevylle.
Kun kuuluu äänimerkki, ännä, asettele
uudelleen ja poista sulaneet palaset.
Peitä sulattamisen jälkeen alumiinifoliolla ja
anna seistä 5-15 minuuttia, kunnes ruoka on
sulanut kauttaaltaan.
Anna pelkän ruoan paino. Ä lisää astian
painoa.
Jos ruoka painaa enemn tai vähemn
kuin taulukoissa on mainittu, paino tai määrä
on annettava itse.
Valmiin ruoan lämtila riippuu ruoan
alkulämtilasta. Varmista, että ruoka on
tulikuumaa kypsennyksen jälkeen.
Kun käyttältä edellytetään toimenpiteitä
(esim. ruoan sekoittamista), uunin toiminta
pyhtyy, kuuluu äänimerkki ja jäljellä oleva
kypsennysaika ja mahdolliset merkkivalot
vilkkuvat ytös. Jatka kypsennystä
painamalla START/+30 painiketta.
ähdytystuuletin voi käynnistyä mikroaalto-,
grilli- tai yhdistelmägrillitoiminnon käytön
lkeen.
Automaattisulatus
Pihvit ja kyljykset tulee pakastaa yhtenä
kerroksena.
Jauheliha tulee pakastaa ohuena levynä.
Suojaa sulaneet osat kääntämisen jälkeen
alumiinifolion suikaleilla.
Siipikarja on käsiteltävä välittömästi
sulattamisen jälkeen.
Kylmäilytettävien ruokien alkumpötila on 5 °C, pakasteiden 18 °C.
x1
x2
www.electrolux.com
18
RESEPTEJÄ AUTOMAATTIKYPSENNYS
1. Sekoita kastikkeen ainekset.
2. Aseta kalafileet pyörän uunivuokaan siten,
et pyrstöt ovat keskellä. Ripottele päälle
suolaa.
3. Levi kastike kalaleiden älle.
4. Peitä leivinpaperilla ja kypsennä
AUTOMAATTIKYPSENNYS, Kalalee
kastikkeessa”.
5. Anna mmön tasaantua kypsennyksen
lkeen noin 2 minuuttia.
1. Aseta kalafileet pyöreään uunivuokaan siten,
et pyrstöt ovat keskellä. Ripottele päälle
suolaa.
2. Levitä kalaleiden päälle banaaniviipaleet ja
currykastike.
3. Peitä leivinpaperilla ja kypsen
AUTOMAATTIKYPSENNYS, Kalalee
kastikkeessa”.
4. Anna lämmön tasaantua kypsennyksen
lkeen noin 2 minuuttia.
Kalafilee mausteisessa kastikkeessa
0,4 kg 0,8 kg 1,2 kg
140 g 280 g 420 g ilyketomaatteja
(valutettuna)
40 g 80 g 120 g maissia
4 g 8 g 12 g chilikastiketta
12 g 24 g 36 g sipulia (hienoksi
silputtuna)
1 tl 1-2 tl 2 tl punaviinietikkaa
sinappia, timjamia tai
cayennepippuria
200 g 400 g 600 g kalaleetä
suolaa
Kalafilee currykastikkeessa
0,4 kg 0,8 kg 1,2 kg
200 g 400 g 600 g kalafileetä
suolaa
40 g 80 g 120 g banaania (viipaleina)
160 g 320 g 480 g valmista
currykastiketta
Huomautus!
Jos kypsennät ruokaa normaalin ajan vain 800
W:n teholla, uuni laskee tehoa automaattisesti
ylikuumenemisen välttämiseksi.
(Mikroaaltoteho lasketaan 560
wattiin.) Suurin teho (800 W) voidaan asettaa
uudelleen 90 sekunnin tauon jälkeen.
Kypsennystapa Normaali aika Vähennetty teho
Mikroaalto 800 W 20 minuuttia Mikroaalto 560 W
AUTOMAATTINEN TEHON VÄHENNYS
SUOMI
19
* Jääkaappilämpöinen
Sulatus
Taulukossa annetut ajat ovat viitteellisiä ja voivat vaihdella pakasteen alkulämpötilan, rakenteen ja painon
mukaan.
Ruoka Paino
-g-
Teho
Asetus
Aika
-Min-
Valmistus Tasaantu-
misaika
-Min-
Gulassi 500 240 W 8-12 sekoita puolivälis sulattamista 10-15
Kakku, 1 palanen 150 80 W 2-5 aseta kakkuvuokaan 5
Hedelmiä esim.
kirsikoita, mansikoita,
vadelmia, luumuja
250 240 W 4-5 levittele tasaisesti, käännä
puolilis sulattamista
5
ytetyt lyhenteet
rkl = ruokalusikka kuppi = kupillinen g = gramma ml = millilitra min = minuuttia
tl = teelusikka kg = kilogramma l = litra cm = senttimetri
VALMISTUSAIKATAULUKOT
Ruokien & juomien kuumennus
Ruoka/Juoma Paino
-g/ml-
Teho
Asetus
Aika
-Min-
Valmistus
Maito, 1 kuppi 150 800 W noin. 1 älä peitä
Vesi, 1 kuppi
6 kuppia
1 kannullinen
150
900
1000
800 W
800 W
800 W
1-2
10-12
11-13
älä pei
älä pei
älä pei
Tarjoilulautasia
(Vihanneksia, lihaa ja
lisukkeita)
400 800 W 3-6 lisää vet kastikkeeseen, pei, sekoita
kerran mmittämisen aikana
Lihapata/keitto 200 800 W 1-2 pei, sekoita kuumennuksen lkeen
Vihannekset 200
500
800 W
800 W
2-3
4-5
liä vettä, jos tarpeen, peitä, sekoita
puolilis lämmittämistä
Liha, 1 viipale* 200 800 W 3-4 levitä ohut kerros kastiketta älle ja pei
Kalalee* 200 800 W 2-3 pei
Kakku, 1 viipale 150 400 W ½ aseta kakkuvuokaan
Vauvan ruoka, 1 purkki 190 400 W noin. 1 siirrä mikrouunissa käytetväksi sopivaan
astiaan, sekoita hyvin mmityksen jälkeen ja
testaa mtila
Margariinin tai voin
sulatus*
50 800 W ½ peitä
Suklaan sulatus 100 400 W 2-3 sekoita silloin tälin
www.electrolux.com
20
Sienikeitto
1. Aseta vihannekset ja liemi kulhoon, pei
kannella ja kypsen.
8-9 min. 800 W
2. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.
3. Sekoita jauhot ja voi tahnaksi ja sekoita
keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla, pei ja
kypsennä. Sekoita kypsennyksen jälkeen.
4-6 min. 800 W
4. Sekoita kananmunan keltuainen kermaan ja
sekoita vähitellen keittoon. Kuumenna vähän
aikaa, mutta älä anna kiehua.
1-2 min. 800 W
Seisota kypsytyksen jälkeen noin 5 minuuttia.
Astiat: Kannellinen 2 l:n kulho
200 g herkkusien, viipaleina
50 g sipuli, hienoksi silputtuna
300 ml lihalientä
300 ml kermaa
25 g vehnäjauhoa
25 g voita tai margariinia
suolaa ja pippuria
1 kananmuna
150 ml ranskankermaa
Sulatus & kypsennys
Kypsennys liha & kala
Ruoka Paino
-g-
Teho
Asetus
Aika
-Min-
Valmistus Tasaantu-
misaika
-Min-
Paistit (porsas,
vasikka, lammas)
1000
1500
800 W
400 W
800 W
400 W
19-21*
11-14
33-36*
13-17
mausta maun mukaan, aseta
piirakkavuokaan ännä
lkeen*
10
10
Paahtopaisti
(keskikypsä)
1000 800 W
400 W
9-11*
5-7
mausta maun mukaan, aseta
piirakkavuokaan, kään
lkeen*
10
Kalalee 200 800 W 3-4 mausta maun mukaan, aseta
vuokaan, pei
3
Ruoka Paino
-g-
Teho
Asetus
Aika
-Min-
Valmistus Tasaantu-
misaika
-Min-
Kalalee 300 800 W 10-12 peitä 2
Tarjoilulautasia 400 800 W 9-11 peitä, sekoita 6 minuutin
kuluttua
2
RESEPTIT
Kaikki män keittokirjan reseptit on tarkoitettu
neljälle hengelle, ellei toisin ole mainittu.
Reseptien muokkaus mikroaaltouunia
varten
Jos haluat muokata suosikkireseptisi mikrouunia
varten, ota huomioon seuraavat seikat: Lyhen
kypsennysaikaa kolmanneksella tai puoleen. Ota
mallia män keittokirjan resepteistä. Paljon
kosteutta sisältävät ruoka-aineet, kuten liha, kala,
siipikarja, vihannekset, hedelmät, padat ja keitot
voidaan valmistaa mikroaaltouunissa
vaivattomasti. Vähän kosteutta sisältävien ruoka-
aineiden (esim. lautaselle asetettu valmis ateria)
pinta on kostutettava ennen kuumennusta tai
kypsennystä. Haudutettaviin raakoihin ruoka-
aineisiin lisättävän nesteen määrää on
vähennettävä noin kolmanneksella alkuperäisessä
reseptissä mainitusta äräs. Liä nestettä
tarvittaessa kypsennyksen aikana. Lisättävän
rasvan ärää voidaan vähentää huomattavasti.
Ruoan maustamiseen riittää pieni määrä voita,
margariinia tai ruokaöljyä. Tästä syystä
mikroaaltouuni sopii hyvin vähärasvaisten
aterioiden valmistukseen.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Progress PM276X Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja

muilla kielillä