20840-56

Russell Hobbs 20840-56, 20830-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi tästä laitteesta. Huomioithan, että tämä käyttöohje koskee grillilaitetta, jossa on irrotettavat levyt ja rasvankeräysastia. Ohjeessa annetaan tietoa muun muassa laitteen esilämmityksestä, ruoanlaitosta ja puhdistuksesta.
  • Miten laitteen grillilevyt puhdistetaan?
    Mitä tehdä, jos laitteen johto on vaurioitunut?
    Miten laitetta tulee säilyttää?
30
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden
fyysinen, aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on
heikentynyt, tai joilla ei ole kokemusta ja tietoa, jos heitä
valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät käytön liittyvät
vaarat.
•Lapset eivät saa leikkiä laitteella.
•Lapset eit saa puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eivät ole
yli 8-vuotiaita ja valvonnan alla.
•Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
2 Älä yhdis laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
hLaitteen pinnat tulevat kuumiksi.
3 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan,
tämän huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan
henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
LÄlä upota laitetta nesteeseen.
4 Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai niiden alapuolella.
5 Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
6 Suorista johto täyteen pituuteen ennen kuin liität grillin verkkovirtaan.
7 Älä kääri ruokaa muovikalvoon, polyteenipusseihin tai metallifolioon. Se vaurioittaa grilliä ja
saattaa aiheuttaa tulipalovaaran.
8 Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
9 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
vain kotikäyttöön
U ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Pyyhi grillin levyt kostealla liinalla.
C VALMISTELU
1 Kohdista rasvapelti grillin etuosan alle siten, että se kerää kaiken ylimenevän rasvan.
2 Avaa grilli, levitä grillin levyille hieman ruokaöljyä tai voita, sulje grilli.
, Älä käytä vähärasvaisia tuotteita – ne voivat palaa kiinni grilliin.
C ESILÄMMITYS
3 Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
4 Siirrä kytkin asentoon 1. Virran merkkivalo palaa niin kauan, kun laite on kytketty
verkkovirtaan.
5 Termostaatin merkkivalo palaa, kun laite on saavuttanut käyttölämpötilan.
6 Se syttyy ja sammuu sitten termostaatin toimiessa ja pitäessä lämpötilan tasaisena.
C GRILLIN TÄYTTÄMINEN
7 Avaa grilli, kun termostaatin valo palaa.
8 Aseta ruoka grillin pohjalevylle lastalla tai pihdeillä, mutta ei sormin.
9 Älä käytä metallisia tai teräviä työkaluja. Ne vaurioittavat tarttumatonta pintaa.
31
[
10 Sulje grilli.
11 Sarana soveltuu myös paksuille ja erikoisen muotoisille ruoille.
12 Grillilevyjen tulee olla täysin vierekkäin ja samalla tasolla epätasaisen grillaustuloksen
välttämiseksi
13 Odota kunnes ruoka on valmista.
C POISTA RUOKA GRILLISTÄ
14 Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
15 Käytä ruoan poisottoon puisia tai muovisia työkaluja.
C HOITO JA HUOLTO
16 Siirrä kytkin asentoon 0.
17 Irrota laite sähköverkosta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
18 Irrota yksi levy kerrallaan.
19 Paina vapautusnappia ja nosta levy pois elementistä.
20 Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
21 Pese rasvapelti lämpimässä saippuavedessä tai astianpesukoneen yläkorissa.
22 Älä käytä kaapimia, teräsvillaa tai saippuasieniä.
¬ Voit pestä osat astianpesukoneen ylätasolla.
` Voit pestä nämä osat myös pesukoneessa.
C LEVYJEN KIINNITTÄMINEN
23 Kiinnitä yksi levy kerrallaan.
24 Aseta ulokkeet laitteen saranapuolen koloihin.
25 Paina levyn toista reunaa kahvan puolelle lukitaksesi sen paikoilleen.
, Niistä paikoista, joissa ylä- ja alalevy koskettavat toisiaan, voi tarttumattomissa pinnoissa
näkyä hieman kulumista. Tämä on puhtaasti kosmeettista eikä vaikuta grillin toimintaan.
C JOHDONILYTYS
26 Kierrä johto johdon säilytyksen ympärille.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan
ja kierrätettävä.
valmistusajat & turvallisuus
Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi. Ne on tarkoitettu tuoreelle tai pakastetulle ruoalle,
joka valmistetaan medium-kypsyyteen. Jos grillaat pakastettuja tuotteita, lisää 2–3 minuuttia
kaloille ja äyriäisille ja 36 minuuttia lihalle ja kanalle riippuen valmistettavan ruoan
paksuudesta.
Valmistaessasi esikäsiteltyjä ja pakattuja tuotteita, seuraa pakkauksen ohjeita.
käyttöohjeet
piirrokset
1 kahva
2 virran valo (punainen)
3 termostaatin valo (vihreä)
4 rasvapelti
5 grillilevyt
6 ulokkeet
7 kolot
8 vapautusnappi
9 lämpöelementit
10 katkaisija
32
reseptejä
h = kuorallinen
T = ruokalusikka (15ml)
t = teelusikka (5ml)
g = grammaa
m = millilitraa
panini savustetusta makrillista (1 annos)
2 savustettua makrillifilettä
3 viipaletta kokojyväleipää
4 cherry-tomaatteja puolitettuina
1 h vesikrassia
kastike:
2 T crème fraiche
½ t sitruunan kuorta raastettuna
½ t sitruunamehua
1 t mustapippuria
Sekoita salaatti kulhossa. Laita jääkaappiin 2 tunniksi. Murenna makrilli leipäviipaleen päälle,
laita päälle tomaattia ja vesikrassia. Laita toinen leipäviipale päälle. Grillaa 2-3 minuuttia.
Ripottele kastike päälle.
reseptejä on saatavissa kotisivuillamme:
http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
kalat ja äyriäiset min
lohifilee 3-4
meribaskifilee 3-5
Ruijan-pallas pala, 12–25 mm 6-8
lohipala, 12–25 mm 6-8
miekkakala, pala 12–25 mm 6-9
tonnikala 12–25 mm 6-8
vartaat, 25 mm kuutio 4-6
katkaravut 1-2
kampasimpukat 4-6
naudanliha
lee 5-7
kylki 7-8
jauhelihapihvi, 100 g 7-8
vartaat, 25 mm kuutio 7-8
naudanpaisti 5-7
makkarat 6-8
fileeselkä 7-9
T-luupihvi 8-9
lammas
vartaat, 25 mm kuutio 7-8
lampaan kyljykset 4-6
kana/kalkkuna
broilerinrinta 5-7
reidet (kana) 5-7
kalkkunan rinta, siivuina 3-4
sianliha min
kyljykset, 12mm 5-6
kinkku 5-6
vartaat, 25 mm kuutio 7-8
makkarat 6-8
sisäfilee, 12mm 4-6
leivät
juusto 2-3
kinkku (keitetty) 5-6
pikkuruoat
calzonet 8-9
hot dogit 2-3
hedelmät
omena, puolikas/viipale 6-8
banaanit, pitkittäin puolitettu 3-4
nektariini, puolikas/viipale 3-5
persikat, puolikas/viipale 3-5
ananas, viipale 3-7
vihannekset
parsa 3-4
munakoiso, viipale/kuutio 8-9
sipuli, ohut viipale 5-6
paprika, ohut pala 6-8
paprikat, grillattavat ja kuorittavat 2-3
kokonaiset paprikat öljyllä voideltuina 8
perunat, viipale/kuutio 7-9
/