KÄYTTÖÖNOTTO
VAROITUS! Lue turvallisuutta
koskevat luvut.
UUDEN LAITTEEN PUHDISTAMINEN
HUOMIO! Lue ohjeet kohdasta "Hoito
ja puhdistus".
• Poista kaikki osat ja ylimääräiset
pakkausmateriaalit mikroaaltouunista.
• Puhdista laite ennen ensimmäistä käyttökertaa.
PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ
VAROITUS! Lue turvallisuutta
koskevat luvut.
YLEISTIETOA LAITTEEN KÄYTÖSTÄ
• Kun laite on kytketty pois päältä, anna ruoan olla
joidenkin minuuttien ajan.
• Poista alumiinifolio, metalliastiat jne. ennen
ruoan valmistamista.
Kypsennys
• Jos mahdollista, peitä kypsennettävä ruoka
materiaalilla, joka sopii käytettäväksi
mikroaaltouunissa. Voit jättää ruoan peittämättä
vain silloin, kun haluat saavuttaa rapean
lopputuloksen.
• Älä ylikypsennä ruokia valitsemalla liian suuren
tehon tai pitkän aika-asetuksen. Ruoka voi
kuivua, palaa tai syttyä.
• Älä käytä laitetta kananmunien tai etanoiden
kypsentämiseen kuorineen, sillä ne voivat
räjähtää. Munakkaissa munankeltuaiset on
lävistettävä ensin.
• Pistä ruokaan haarukalla useita kertoja reikiä
ennen kypsentämistä, kun ruoassa on "kalvo" tai
"kuori" (esim. perunat, tomaatit, makkarat). Täten
vältät ruoan räjähtämisen.
• Aseta pitempi aika-asetus, jos ruoka on viileää
tai pakastettu.
• Kastiketta sisältävää ruokaa on sekoitettava aika
ajoin.
• Vihannekset, jotka ovat rakenteeltaan kovia
(esim. porkkanat, herneet tai kukkakaali), tulee
kypsentää vedessä.
• Käännä suurempia kappaleita kypsennyksen
puolivälissä.
• Jos mahdollista, leikkaa vihannekset
samankokoisiksi paloiksi.
• Käytä tasaisia leveitä astioita.
• Älä käytä posliini-, keraamisia tai saviastioita,
joissa on pieniä reikiä (esim. kahvoissa tai
lasittomissa pohjissa). Reikiin pääsevä kosteus
voi aiheuttaa astian halkeamisen lämmittäessä.
• Lasialusta toimii lämmitettävien ruokien tai
nesteiden työalustana. Mikroaaltouunin toiminta
edellyttää sen käyttöä.
Lihan, linnunlihan ja kalan sulattaminen
• Aseta pakasteruoka ilman pakkausta pienelle
ylösalaisin käännetylle lautaselle astiaan, jotta
sulanut neste valuu astiaan.
• Käännä ruoka sulatuksen puolivälissä. Jos
mahdollista, jaa ja poista sitten sulaneet
kappaleet.
Voin, kakkupalojen, rahkan
sulattaminen
• Älä sulata ruokaa kokonaan laitteessa, vaan
anna ruoan sulaa huoneenlämpötilassa. Tulos on
tällöin tasaisempi. Poista kaikki metalli- tai
alumiinipakkaukset kokonaan ennen
sulattamista.
Hedelmien ja vihannesten sulattaminen
• Älä sulata laitteessa kokonaan hedelmiä ja
vihanneksia, joita halutaan käyttää raakoina.
Anna niiden sulaa huoneenlämpötilassa.
• Voit käyttää korkeampaa tehoa
mikroaaltouunissa, kun kypsennät hedelmiä ja
vihanneksia sulattamatta niitä ensin.
Valmisruoat
• Voit valmistaa valmisaterioita laitteessa vain
silloin, kun niiden pakkaus sopii mikroaaltouuniin
käytettäväksi.
• Noudata pakkauksessa olevia valmistajan ohjeita
(esim. poista metallikansi ja lävistä muovikalvo).
6