hedelmäpuristin
hedelmäpuristimen
kokoaminen
1 Työnnä ruuvi rungon sisään.
2 Sovita suodatin runkoon. Kohdista
tappi rungossa olevaan koloon.
3 Lukitse suodattimen kotelo
paikalleen pitämällä kiinni säiliöstä 햻
ja kääntämällä vastapäivään, kunnes
kohdistusmerkki on rungon merkin
kohdalla .
4 Kiinnitä hedelmälihan määrän säädin.
raaka-aineiden
valmisteleminen
●
Poista kivet esimerkiksi luumuista,
persikoista ja kirsikoista.
●
Poista paksut kuoret esimerkiksi
meloneista, ananaksista ja kurkuista.
●
Esimerkiksi ohutkuoriset omenat,
päärynät, pinaatti, viinirypäleet ja
mansikat on vain pestävä.
hedelmäpuristimen
käyttäminen
1 Irrota aukon suoja painamalla
yläosaa ja nostamalla irti .
2 Kun hedelmäpuristin on kuvassa
näkyvässä osassa, paikanna
ulostuloaukko. Käännä
hedelmäpuristinta siten, että
syöttöputki on ylöspäin.
3 Aseta syöttöalusta paikalleen.
4 Aseta mehun ja hedelmälihan
ulostuloaukkojen alle sopivan
kokoiset astiat.
5 Paloittele syöttöputkeen työnnettävät
hedelmät ja vihannekset.
6 Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja
paina hedelmiä tai vihanneksia
syöttöaukkoon tasaisesti työntimen
avulla.
●
Jos syöttöputkeen työnnetään liikaa
hedelmiä tai vihanneksia, se menee
tukkoon.
●
Huomautus: Hedelmälihaa ei tule
heti ulos sen poistoaukosta. Tämä
on täysin normaalia.
●
Mehua puristettaessa
hedelmälihan määrää voidaan
säätää. Sitä voidaan lisätä
kääntämällä säädintä
vastapäivään tai vähentää
kääntämällä myötäpäivään.
●
Puristettaessa kuitupitoisia tai
kovia raaka-aineita säätimen
on yleensä oltava enemmän
auki, ja pehmeitä
puristettaessa sen on oltava
enemmän kiinni. Lisätietoja
on käyttösuositustaulukossa.
7 Kun kaikki raaka-aineet on työnnetty
puristimeen, anna sen käydä,
kunnes kaikki mehu on valunut ulos.
parhaan tuloksen
saavuttaminen
●
Voit ohjata mehun valumista
hedelmälihan määrän säätimellä
mehua puristettaessa.
●
Käytä aina tuoreita, kiinteitä hedelmiä
ja vihanneksia. Ylikypsistä hedelmistä
ja vihanneksista on vaikeampi
puristaa mehua. Ne ovat myös
vähemmän terveellisiä.
●
Saat eniten mehua työntämällä
raaka-aineet hitaasti.
●
Purista enintään 500 grammaa
raaka-aineita kerrallaan. Puhdista
suodatin säännöllisesti, jotta puristin
toimii parhaalla tavalla eikä suodatin
tukkeudu.
●
Jos hedelmäliha on erittäin märkää
puristamisen jälkeen, se voidaan
puristaa uudelleen. Käytä suurinta
nopeutta ja käännä säädintä
tarvittaessa. Katkaise virta, kun
puristimesta tulee ulos kuivaa
hedelmälihaa, suodatin tukkeutuu tai
mehu tulee ulos pisaroittain eikä
valumalla. Varo, ettei
hedelmälihamassa kuivu
liikaa. Muutoin ruuvi ja
suodatin voivat takertua
toisiinsa, jolloin niiden
irrottaminen on hankalaa.
●
Jos mehua ei tule ulos tai suodatin
tukkeutuu, lisää nopeutta ja avaa
hedelmälihan määrän säädintä.
60