162 www.barbecook.com
11.4 Grillaaminen kannen ollessa
suljettuna
Kannen sulkeminen grillauksen aikana on erittäin hyödyllistä
seuraavista syistä johtuen:
• Grillin lämpötila pysyy korkeampana ja tasaisempana.
• Ruoan valmistaminen on nopeampaa ja ruoan kuivuminen
voidaan välttää.
• Vähemmän leimahduksia ja vähemmän kaasunkulutusta.
1
Kun grillaat kannen ollessa suljettuna, muista tarkkailla
kannen lämpömittaria jatkuvasti liiallisen lämmön varalta.
Katso “11.5 Lämpötilan tarkkailu”.
11.5 Lämpötilan tarkkailu
Laite sisältää tehokkaita polttimia, jotka mahdollistavat nopean
lämmityksen ja vakaan lämpötilan. Jos grillaat kansi suljettuna,
muista varmistaa, ettei laitteen lämpötila nouse liian korkeaksi.
Tarkkaile lämpömittaria ja huomioi seuraavat ohjeet:
• Tyypillinen ruoanvalmistuslämpötila on noin 210 °C.
Korkeammissa lämpötiloissa rasvapisarat ja kulhoon
kertynyt rasva voi syttyä palamaan.
• Lämpötilan ei tulisi koskaan olla yli 300 °C yli 5 minuutin
ajan. Liian korkea lämpötila voi johtaa laitteen
vaurioitumiseen ja epämuodostumiin.
1
Jos laite lämpenee liikaa, voit viilentää sitä avaamalla
kannen ja laskemalla poltinten tehoa.
11.6 Lämmönkäytön optimointi
Kulhon keskiosa on kuumempi kuin kulhon laidat. Kuumimman
osan tehon optimoimiseksi laite sisältää erikokoisia grillejä. Laite
sisältää:
• Yhden suuren grillin, joka sijaitsee keskellä kulhoa.
• Kaksi pienempää grilliä, jotka sijaitsevat kulhon laidoilla.
Jos sijoitat grillit oikein kulhoon ja sytytät kaikki polttimet, grillin
keskiosa lämpenee enimmäislämpötilaan. Tällä tavoin voit
laajentaa kulhon kuuminta aluetta ja hyödyntää grillauspinnan
parhaalla mahdollisella tavalla.
11.7 Lämpöalueiden hyödyntäminen
Kun kaikki polttimet ovat päällä, poltinten kannet jakavat lämpöä
mahdollisimman tasaisesti ympäri grilliä. Tästä huolimatta jotkin
alueet ovat kuitenkin toisia kuumempia. Voit hyödyntää
lämpöalueita saadaksesi parhaan mahdollisen grillaustuloksen:
2
Voit myös luoda kuumia alueita säätämällä poltinten
tehoa. Voit esimerkiksi pienentää polttimen tehoa ja
käyttää sen yläpuolella olevaa aluetta nopeasti tai
hitaammin kypsyvän ruoan valmistamiseen.
11.8 Ruoan paistaminen vartaalla
Voit paistaa ruokaa vartaalla käyttämällä pääpolttimia ja
varraspoltinta samanaikaisesti. Esimerkiksi kanan paistaminen
vartaalla onnistuu seuraavasti:
1 Poista ritilät ja lämmitysteline laitteesta ja laita ne sivuun.
2 Sytytä pääpolttimet ja sulje kansi esilämmittääksesi laitteen.
Laita tällä välin kana vartaalle.
3 Avaa kymmenen minuutin kuluttua kansi, sammuta
keskipoltin ja käännä sivupolttimet asentoon LOW. Voit
asettaa keskipolttimen päälle lautasen keräämään
rasvapisaroita.
4 Aseta varras poltinten päälle ja sulje kansi. Kuuma ilma
kypsentää kanaa tavanomaisen uunin tapaan.
5 Kun kana on osittain valmistunut, sytytä varraspoltin
paistaaksesi kanan nahan. Avaa kansi sytyttääksesi
polttimen ja sulje kansi tämän jälkeen.
6 Tarkkaile kanaa varmistaaksesi, ettei sen nahka pala.
Sammuta varraspoltin, kun nahka on riittävän rapeaa.
1
Kun grillaat kannen ollessa suljettuna, muista tarkkailla
kannen lämpömittaria jatkuvasti liiallisen lämmön varalta.
Katso “11.5 Lämpötilan tarkkailu”.
11.9 Leimahdusten välttäminen
Leimahdusten esiintyminen grillattaessa on täysin normaalia.
Liialliset leimahdukset voivat kuitenkin nostaa laitteen lämpötilaa
ja sytyttää grilliin kertyneen rasvan palamaan. Leimahdusten
välttäminen:
• Varmista, että kulho on puhdas ennen kuin aloitat
grillaamisen. Suosittelemme uuden lehden
®
lisäämistä
kulhoon ennen jokaista käyttökertaa. Katso “12.2 Kulhon
puhdistaminen”.
• Tarkista rasvanpoistoaukko säännöllisesti tukosten varalta ja
varmista, ettei rasva-alusta tai -astia ole täynnä.
• Jos grillaat rasvaista lihaa, leikkaa ylimääräinen rasva pois,
sulje kansi ja säädä polttimet keskiasentoon tai alhaiseen
asentoon.
12 LAITTEEN HUOLTAMINEN
12.1 Grillin puhdistaminen
On suositeltavaa puhdistaa grilli jokaisen käyttökerran jälkeen
Barbecook-puhdistusaineella. Toimi seuraavasti:
1 Suihkuta vaahto grillille ja anna sen vaikuttaa jonkin aikaa.
Vaahto värjäytyy irrottaessaan likaa ja rasvaa.
2 Poista vaahto pehmeällä sienellä ja vedellä ja huuhtele grilli
tämän jälkeen huolellisesti.
3 Kuivaa grilli huolellisesti ja varastoi kuivaan paikkaan. Tällä
tavoin vältät ruosteen syntymisen.
2
Voit myös puhdistaa grillin miedolla puhdistusaineella tai
natriumvetykarbonaatilla. Älä koskaan käytä
uuninpuhdistusaineita grillin puhdistamiseen.
12.2 Kulhon puhdistaminen
On suositeltavaa puhdistaa kulho jokaisen käyttökerran jälkeen.
Voit helpottaa puhdistusta asettamalla lehden
®
kulhoon ennen
grillaamista. Lehti
®
on folioarkki, joka sopii kulhoon täydellisesti
ja kerää kaiken jäänteen ja rasvan. Kun laite on jäähtynyt, voit
puhdistaa kulhon yksinkertaisesti poistamalla lehden
®
.
2
Rekisteröi laitteesi osoitteessa www.barbecook.com
saadaksesi tietoa tarvitsemastasi lehdestä
®
.
Alue Kuuma? Sopii...
Etuosa Kuuma Nopeasti valmistuville aineksille
(katkaravut, kala...)
Keskiosa Kuumempi Hitaammin valmistuville aineksille
(makkarat, kana...)
Takaosa Kuumin Lihan ja kasvisten paistaminen
MAN_GAS_QUISSON_BBC_140730_A.book Page 162 Tuesday, February 2, 2016 4:55 PM