tehosekoittimen käyttäminen
1 Kiinnitä tiivisterengas teräyksikköön . Varmista, että tiiviste
menee oikein paikoilleen. Jos tiiviste on vaurioitunut tai
huonosti paikoillaan, laite vuotaa.
2 Tartu teräyksikön pohjaan ja aseta terät astiaan. Lukitse
kääntämällä vastapäivään.
3 Laita ruoka-aineet kulhoon.
4 Kiinnitä kansi kannuun ja lukitse kääntämällä myötäpäivään .
Kiinnitä täyttötulppa.
5 Aseta tehosekoitin moottoriyksikön päälle ja lukitse se paikoilleen
kääntämällä .
6 Valitse nopeus tai käytä pulssisäädintä.
vinkkejä
●
Kun valmistat majoneesia, pane kaikki muut valmistusaineet paitsi
öljy tehosekoittimeen. Kaada öljy täyttökorkkiin koneen käydessä ja
anna sen valua muiden aineiden joukkoon.
●
Paksut seokset, esim. pateet ja dipit, joudutaan mahdollisesti
kaapimaan. Jos sekoittuminen ei ole helppoa, lisää nestettä.
●
Käytä jään murskaamiseen pitokytkintä sykäyksittäin.
tärkeää
●
Anna nesteiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen
niiden kaatamista tehosekoittimeen.
●
Varmistaaksesi, että laite palvelee sinua pitkän aikaa, älä koskaan
käytä tehosekoitinta pitempään kuin 60 sekuntia kerrallaan.
Sammuta virta heti kun sakeus on sopiva.
●
Älä laita mausteita sekoittimeen - ne saattavat vahingoittaa
muovia.
●
Laite ei toimi, jos tehosekoitin ei ole kunnolla paikallaan.
●
Älä pane sekoittimeen kuivia valmistusaineita ennen
käynnistämistä. Paloittele ainekset tarvittaessa; avaa täyttökorkki;
pudota palaset täyttökorkin kautta yksi kerrallaan koneen
käydessä.
●
Älä käytä tehosekoitinta säilytysastiana. Säilytä se tyhjillään.
●
Älä koskaan sekoita suurempaa määrää kuin 1.2 litraa -
vaahtoavien nesteiden, esim. pirtelö, määrä on pienempi.
nopeuden valinta kaikissa toiminnoissa
väline/osa toiminto nopeus
hienonnusterä Kakkutaikinan valmistus 1 - 2
Rasvan ja jauhojen sekoittaminen 2
Veden lisääminen
taikinan joukkoon 1 - 2
Paloittelu/soseuttaminen/pateet 2
Paksut keitot (500 ml nestettä 1
ja 500 g kuivia aineosia)
Ohuemmat tai maitopohjaiset
keitot (enintään 600 ml) 1 - 2
taikinansekoitin hiivataikinat 2
vatkaus Valkuaiset 2
Kerma (enintään 250 ml) 1 - 2
terät- viipalointi/ aineet, esim. porkkanat,
Kiinteät kovat juustot 2
raastaminen Pehmeämmät aineet, esim.
kurkku, tomaatit 1
rouhintaterä Parmesan-juusto, perunat
perunamykyihin 2
sitruspuserrin Sitrushedelmät 1
tehosekoitin Kaikki käsittely 2
maksimikapasiteetti
●
Murotaikina Jauhot 250 g
●
Hiivataikina Jauhot 340 g
●
Sekoituskakku Kokonaispaino 1 Kg
●
Vähärasvaisen lihan hienontaminen Kapasiteetti 400g
●
Paksut keitot 1 litra
Ohuemmat tai maitopohjaiset keitot 600 ml
●
Valkuaisten vaahdottaminen 4
●
Tehosekoitin 1,2 litra
välineiden käyttö
katso ylläolevasta taulukosta, millä nopeudella kutakin
työvälinettä käytetään.
hienonnusterä/ taikinan sekoitin
Leikkuuterä on monipuolisin kaikista monitoimikoneen välineistä.
Saavutettava koostumus määräytyy käsittelyajan pituuden
perusteella. Kun haluat karkean lopputuloksen, käytä
sykäyspainiketta.
Hienonnusterää käytetään kakkujen ja leivonnaisten
valmistamiseen, raa’an ja kypsennetyn lihan jauhamiseen,
vihannesten pilkkomiseen, pähkinöiden jauhamiseen, pateen,
dippien ja sosekeittojen valmistamiseen sekä pikkuleipien ja
leipien murentamiseen.
Käytä taikinan sekoitinta hiivataikinan valmistamiseen.
vinkkejä
leikkuuterä
●
Leikkaa ainekset, esim. liha, leipä, vihannekset, noin 2cm:n
kuutioiksi.
●
Paloittele pikkuleivät pienempiin osiin ja pudota syöttösuppilon
läpi koneen käydessä.
●
Käytä taikinan valmistuksessa jääkaappikylmää rasvaa, jonka olet
pilkkonut 2cm:n kuutioiksi.
●
Älä pyöritä konetta liian kauan.
taikinan sekoitin
●
Pane kuivat aineet kulhoon ja lisää neste syöttösuppilon kautta
koneen käydessä. Annan koneen käydä, kunnes taikinasta on
muodostunut tasainen ja joustava pallo (noin 1 minuuttia).
●
Jos alustusta tarvitsee jatkaa, tee se käsin. Uudelleen alustamista
kulhossa ei suositella, sillä monitoimikone saattaa alkaa täristä.
kaksoisvatkain
Käytä vatkainta vain kevyiden aineiden vatkaamiseen, esim.
munanvalkuaiset, kerma, maitotiiviste sekä munien ja sokerin
sekoittaminen valmistaessasi rasvattomia kakkutaikinoita.
Raskaammat aineet, esim. rasva ja jauhot, rikkovat vatkaimen.
vatkaimen käyttö
1 Kiinnitä pyörityskappale ja kulho virtayksikköön.
2 Työnnä kumpikin vispilä tiukasti paikalleen
käyttöpäähän.
3 Aseta vatkain paikalleen kääntämällä varovasti, kunnes se painuu
pyörityskappaleen yli.
4 Lisää kulhoon valmistusaineet.
5 Kiinnitä kansi - varmista, että pyörityskappaleen pää on kannen
keskellä.
6 Käynnistä kone.
tärkeää
●
Vatkain ei sovi sekoituskakkujen tekemiseen eikä
rasvan ja sokerin vaahdottamiseen – nämä seokset
vaurioittavat vatkainta. Käytä aina hienonnusterää
kakkutaikinan valmistamiseen.
40