Käytön aikana kuuluvat äänet
Jos kuulet
• rätisevää ääntä: keittoastia on valmistettu useasta materiaalista (Sandwich-rakenne).
• piiskaavaa ääntä: käytät yhtä tai useampaa keittoaluetta korkealla tehotasolla ja keittoa-
stia on valmistettu useasta eri materiaalista (Sandwich-rakenne)
• surisevaa ääntä: käytät korkeita tehotasoja.
• naksahtelua: kuuluu sähköpiirien kytkeytyessä.
• hurisevaa ääntä: kuuluu puhaltimen toimiessa.
Nämä äänet ovat normaaleja, eivätkä ne tarkoita, että laitteessa olisi jokin vika.
Energian säästö
• Mikäli mahdollista, peitä keittoastia aina kannella.
• Aseta keittoastia keittoalueelle, ennen kuin kytket alueen toimintaan.
Öko Timer (Säästöajastin)
Energian säästämiseksi keittoalueen vastus kytkeytyy pois toiminnasta aikaisemmin kuin vä-
henevän aikanäytön ajastimen signaali. Toiminta-ajan erotus riippuu tehotasosta ja kypsen-
nysajasta.
Esimerkkejä keittotoiminnoista
Taulukossa annetut tiedot ovat ainoastaan suuntaa-antavia.
Teho-
taso
Käyttökohde: Aika Vinkkejä
1
Valmiiden ruokien lämpimänäpito tarpeen
mukaan
Aseta keittoastian päälle kansi
1-3 Hollandaise-kastike, voin, suklaan ja lii-
vatteen sulattaminen
5-25
min
Sekoita aika ajoin.
1-3 Kiinteyttäminen: munakkaat, muna-
juusto
10-40
min
Valmista kannen alla.
3-5 Riisin ja maitoruokien haudutus, valmis-
ruokien kuumentaminen
25-50
min
Lisää nestettä riisin suhteen vähin-
tään kaksinkertainen määrä, sekoita
maitoruokia kypsennyksen aikana.
5-7 Höyrytetyt vihannekset, kala, liha 20-45
min
Lisää joitakin ruokalusikallisia nes-
tettä.
7-9 Höyryssä kypsennetyt perunat 20-60
min
Käytä korkeintaan ¼ litraa vettä/
750 g perunoita.
7-9 Suurten ruokamäärien kypsentäminen,
pataruoat ja keitot
60-150
min
Enintään 3 litraa nestettä + valmis-
tusaineet.
9-12 Leikkeiden, vasikanlihan, cordon bleun,
leikkeiden, pyöryköiden, makkaroiden,
maksan, kastikepohjan, kananmunien,
ohukaisten ja munkkien paistaminen
tarpeen
mukaan
Käännä kypsennyksen puolivälissä.
Hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä 29