FI
15
Kypsytysosasto
Viinikaappi muodostuu kypsytysosastosta, jonka
pääasiallinen tehtävä on taata viinille parhaat
mahdolliset säilytysolosuhteet.
Se säädetään jo tehtaalla lämpötilaan, jota pidetään
parhaana mahdollisena suurimmalle osalle
tapauksista ja tämä suositeltu lämpötila on 15°.
Viini on erittäin monipuolinen tuote, joka tarvitsee
hitaan ja pitkän kehitysprosessin erityisolosuhteissa,
jotta taataan paras mahdollinen lopputulos.
Kaikki viinit voidaan säilyttää samassa lämpötilassa,
mutta tarjoilua ja maistelua varten suositellut
lämpötilat vaihtelevat viinin mukaan.
Kuten tuottajien varsinaisissa viinikellareissa myös
viinikaapissa tärkeintä ei ole säilytyslämpötilan
absoluuttinen arvo vaan sen muuttumattomuus ajan
kanssa: viinin säilytykseen sopii mikä tahansa
lämpötila sillä ehdolla, että lämpötilassa ei tapahdu
muutoksia.
Käynnistys ja käyttö
Lämpötilan manuaalinen säätö
Näytöllä osoitettava lämpötila on viinikaapin sisällä
oleva lämpötila.
Kaappi on asetettu siten, että ensimmäisen
käynnistyksen yhteydessä se saavuttaa 15° sekä
vakautuu tähän lämpötilaan.
Mikäli on tarpeen, lämpötilaa voidaan muuttaa
seuraavalla tavalla:
1. Sähköverkkoon liitännän yhteydessä näyttö osoittaa
osaston sisälle asetetun lämpötilan.
2. Paina painiketta
(katso ohjauspaneelia) noin
sekunnin ajan: lämpötilan osoitin alkaa vilkkua.
3. Paina painikkeita
tai , kunnes saavutetaan
haluttu lämpötila.
4. Odota 5 sekuntia, kunnes osoitin palautuu
kiinteäksi: lämpötila on asetettu.
5. Odota, että lämpötilan sopeutus suoritetaan
loppuun ja laita viinipullot kaappiin.
Jotta asetettu lämpötila saavutetaan nopeammin,
kaapin sisävalo ei syty (tai se sammuu väliaikaisesti),
jos sisälämpötila ylittää 24°C.
Puutasojen poistaminen
VAROITUS:
Puiset tasot eivät ole liukuvia, älä poista niitä
pullojen kanssa, jotta vältetään niiden
rikkoutumisvaara.
Tasot voidaan poistaa puhdistusta varten ainoastaan
ilman pulloja.