34
HÖYRYTTÄMINEN
1. Käytä mittakuppia riisin mittaamisessa kulhoon.
2. Täytä kulho vedellä vastaamaan käytettävien riisikupillisten määrää.
3. Käännä kulhoa neljänneskierroksen verran kumpaankin suuntaan, jotta varmistat kulhon pohjan
kontaktin elementtiin.
4. Laita kansi kulhon päälle.
5. Laita pistoke kiinni pistorasiaan. Siirrä virtakytkin asentoon I. Siirrä virtakytkin asentoon
N
. Merkkivalo
N palaa.
6. Siirrä säädin kohtaan P. Merkkivalo N sammuu.
7. Kun riisi on valmista, säädin siirtyy kohtaan N, merkkivalo P sammuu ja merkkivalo N palaa.
8. Anna riisin olla noin 10 minuuttia, kytke keitin sitten pois päältä ja irrota pistoke pistorasiasta.
9. Laita patakintaat käsiin.
10. Höyry ja kuuma ilma pääsee ulos kun nostat kantta. Kallista astiaa hieman, jotta höyryn suunta on
itsestäsi poispäin.
11. Nosta kulho pois ja aseta se lämmönkestävän alustan tai ruokalautasen päälle.
12. Käytä lastaa riisin kääntämiseen ja sekoittamiseen, jotta kaikki jäljellä oleva höyry haihtuu.
• Joskus kulhoon kosketuksissa olevaan riisikerrokseen muodostuu kuorta.
• Jos et halua sitä, voit poistaa sen lastalla sen jälkeen, kun olet tarjoillut riisin.
LISÄTYT AINEKSET
• Jos lisäät muita ainesosia (rusinat, hedelmät, pähkinät jne.), sinun pitää vähentää riisin määrää
kompensoidaksesi lisättyjen ainesten imemän vesimäärän.
• Rusinat ja kuivatut hedelmät imevät yhtä paljon vettä kuin riisi, joten laita ne mittakuppiin riisin
mukana.
• Pähkinät eivät yleensä ime paljon vettä, joten voit lisätä ne sen jälkeen, kun olet mitannut riisin.
KÄYTTÖ HÖYRYKEITTIMENÄ
• Älä murehdi liikaa ylikypsymisestä – höyryttäminen on melko lempeä valmistusmenetelmä ja
muutama ylimääräinen minuutti ei haittaa yleensä mitään.
• Älä ylikypsennä kalaa.
1. Lisää tarvittava määrä vettä.
2. Aseta kori kulhon päälle ja laita ruoka koriin.
3. Leikkaa kaikki ruoka-aineet suunnilleen samankokoisiksi tasaisen kypsymisen varmistamiseksi.
4. Kääri kaikki ainekset, jotka voivat päästä veteen, kuten herneet, alumiinifolioon.
5. Ole varovainen poistaessasi paketin – käytä patakinnasta ja muovisia pihtejä/lusikoita.
6. Aseta kansi korin päälle.
7. Käytä keitintä samalla tavalla kuin riisiä keittäessäsi.
8. Noudata höyrytysaikoja.
9. Älä jätä ruokaa keittimeen höyrytyksen jälkeen – siitä tulee vetistä.
10. Merkitse ylös ruoka, sen määrä ja veden määrä. Seuraavan kerran osaat laittaa oikean määrän vettä ja
keitin voi hoitaa valmistuksen automaattisesti.
VALMISTA?
1. Kytke laite pois päältä ja irrota pistoke pistorasiasta.
2. Älä siirrä riisikeitintä, kun täysi kulho on sisällä. Se on raskas ja kaapeli voi tarttua kiinni johonkin
liikkuessasi.
3. Poista kulho riisikeittimestä ennen tyhjentämistä. Jos yrität poistaa ruokaa kulhosta sen ollessa
keittimen sisällä, ruokaa voi roiskua riisikeittimen sisälle. Tämä vahingoittaa keitintä.
HOITO JA HUOLTO
1. Kytke laite pois päältä, irrota pistoke pistorasiasta ja anna sen jäähtyä.
2. Pese kansi, kulho ja teline lämpimällä saippuavedellä, huuhtele ja kuivaa.
3. Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
4. Älä laita laitteen mitään osaa astianpesukoneeseen.