44
SF
Laitteen käynnistys
! Ennen laitteen käynnistämistä, noudata
asennusohjeita (katso Asennus).
! Ennen kuin laite liitetään sähköverkkoon, puhdista
osastot ja lisävarusteet huolellisesti lämpimällä vedellä ja
ruokasoodalla.
1. Työnnä pistoke pistorasiaan ja varmista, että sisävalo
syttyy.
2. Kierrä LÄMPÖTILAN SÄÄTÖNAPPULA yhteen
keskimmäisistä arvoista. Muutaman tunnin kuluttua on
mahdollista laittaa ruokatavarat jääkaappiin.
Lämpötilan säätö
Jääkaappiosaston sisällä lämpötilaa säädellään
automaattisesti termostaatin nappulan asennon
mukaisesti.
1 = vähemmän kylmä
5 = enemmän kylmä
Suositellaan kuitenkin käyttämään keskiasentoa.
Käytettävän tilan lisäämiseksi ja esteettisen ulkonäön
parantamiseksi tämän laitteen jäähdyttävä osa on sijoitettu
jääkaappiosaston takaseinän sisään. Toiminnan aikana
kyseinen seinä on joko huurteen peittämä tai täynnä
vesipisaroita riippuen siitä, onko kompressori päällä vai ei. Älä
säikähdä tämän vuoksi! Jääkaappi toimii tällöin normaalisti.
Jos asetetaan LÄMPÖTILAN SÄÄTÖNAPPULA
korkeampiin arvoihin, suurten ruokamäärien tapauksessa
ja ympäristön lämpötilan ollessa korkea, laite voi toimia
jatkuvasti aikaansaaden siten liiallista huurteen
muodostumista ja sähköenergian kulutusta: poista häiriö
siirtäen nappula alempiin arvoihin (suoritetaan
automaattinen huurteenpoisto).
Staattisissa laitteissa ilma kiertää luonnollisesti: kylmempi
ilma siirtyy alaspäin, koska se on painavampaa. Ehdotus
ruokatavaroiden sijoittamiseksi:
1
2
Käynnistys ja käyttö
5XRND 6LMRLWXVMllNDDSLVVD
Puhdas liha ja kala
Hedelmä- ja vihanneslaatikoiden
päällä
Tuoreet juustot
Hedelmä- ja vihanneslaatikoiden
päällä
Kypsät ruuat Millä tahansa tasolla
Leikkeleet,
leipälaatikko, suklaa
Millä tahansa tasolla
Hedelmät ja
vihannekset
Hedelmä- ja vihanneslaatikoissa
Munat Asianmukaisessa hyllykössä
Voi ja margariini Asianmukaisessa hyllykössä
Pullot, juomat, maito Asianmukaisessa hyllykössä
Miten käyttää pakastinta paremmin
Älä pakasta uudelleen ruokia, jotka ovat sulamassa tai
sulaneet; kyseiset ruuat tulee kypsentää kulutusta
varten (24 tunnin kuluessa).
Tuoreita pakastettavia ruokia ei tule laittaa siten, että ne
koskettavat jo pakastettuja ruokia; ne tulee asettaa
pakastinosaston ritilän päälle mahdollisimman lähelle
(sivu- ja taka-) seiniä, joiden lämpötila laskee alle -18° C
ja takaa siten nopean pakastuksen.
Älä laita pakastimeen korkitettuja tai ilmatiiviisti suljettuja
lasipulloja, joissa on nestettä, koska ne voivat rikkoutua.
Päivittäinen pakastettava enimmäismäärä osoitetaan
tietolaatassa, joka sijaitsee jääkaappiosaston
alavasemmalla (esimerkiksi: 4 kg/24 h).
! Pakastuksen aikana vältä avaamasta pakastimen ovea.
! Sähkökatkoksen tai vian aikana älä avaa pakastimen
ovea: tällä tavoin pakasteet säilyvät muuttumattomina
noin 9-14 tuntia.
! Mikäli ympäristön lämpötila on pitkäaikaisesti alempi kuin
14°C, pakastinosastolla ei saavuteta riittäviä lämpötiloja
pitkäaikaiselle säilytykselle ja siten säilytysaikoja tulee
lyhentää.
Miten käyttää jääkaappia paremmin
Lämpötilan säätämiseksi käytä nappulaa LÄMPÖTILAN
SÄÄTÖ (katso Kuvaus).
Laita ainoastaan kylmiä tai haaleita ruokia, ei kuumia
(katso Varotoimet ja suosituksia ).
Muista, että kypsät ruuat eivät säily raakoja pidempään.
Älä laita nesteitä avoimiin astioihin: ne lisäävät kosteutta
ja siten veden tiivistymistä.
TASOT: suljetut tai ritilälliset.
Ne voidaan poistaa ja niitä voidaan
säätää asianmukaisten ohjaimien
avulla (katso kuvaa), jotta
jääkaappiin voidaan laittaa myös
isokokoisia astioita tai ruokia.
Korkeuden säätämiseksi ei ole
tarpeen vetää tasoa kokonaan
ulos.