28
Hoito ja päivittäinen puhdistus
4. Aseta sähkövatkaimen kantaosa
kannattimeen niin, että alusta kiinnittyy
kannattimen aukkoon.
5. Pidä kannattimesta kiinni ja paina
sähkövatkainta alaspäin, kunnes se
napsahtaa kiinni. Varmista, että kierukka
ja hammaspyörä kiinnittyvät toisiinsa
oikein!
6. Mittaa ainekset kulhoon.
7. Paina avaamispainiketta ja paina varsi
ala-asentoon niin, että se lukittuu.
8. Liitä pistoke pistorasiaan. Käännä
valitsin haluamasi nopeuden kohdalle.
9. Käsittele aineksia, kunnes lopputulos on
haluamasi.
10. Aseta valitsin asentoon 0. Odota,
kunnes käyttöakseli pysähtyy. Irrota
pistoke pistorasiasta.
11. Paina avaamispainiketta ja nosta varsi
yläasentoon.
12. Vedä varren vipua taaksepäin ja irrota
sähkövatkain.
13. Poista kulho.
14. Irrota varusteet painamalla
sähkövatkaimessa olevaa
vapautuspainiketta.
Huomautus: Kun teet taikinan, lisää
kulhoon ensin jauhot, sitten muut ainekset
ja sekoita hetken aikaa pienimmällä
nopeudella. Kun jauhot eivät enää pöllyä,
lisää nopeutta. Taikinasta tulee hetkessä
kuohkea, koska kulho ja varusteet pyörivät
eri suuntiin.
Hoito ja päivittäinen
puhdistus
Huomio!
Noudata ehdottomasti sähkövatkaimen
käyttöohjeessa olevia ohjeita.
Pyyhi jalusta pehmeällä, kostealla
liinalla ja kuivaa se.
Puhdista kulho ja varusteet
astianpesuaineliuoksella ja
pehmeällä harjalla tai pese ne
astianpesukoneessa.
Anna kaikkien osien kuivua.
Reseptit
suurimpia sallittuja käsittelymääriä.
Vispilä
Voit vatkata vispilöillä
2-8 munanvalkuaista tai 2-6 dl
kermaa. Voit käyttää niitä myös
kevyiden taikinoiden, esim. esim.
sokerikakkutaikinan, kakkutaikinan ja
ohukaistaikinan sekä vanukkaiden,
majoneesien ja perunasoseen
valmistukseen.
Kerma- ja marjatäytteinen
kääretorttu
Taikina:
– 4 kananmunaa
– 70 g sokeria
– 2 tl vaniljasokeria
– 80 g vehnäjauhoja
– 1 veitsenkärjelllinen leivinjauhetta
Täyte:
– 200 g kermaa
– 2 rkl sokeria
– 1 pussi kermankovetinta
– 150 g marjoja (esim. vadelmia,
– Hieman tomusokeria pinnalle
Laita munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa
kuohkeaksi vaahdoksi noin 2-3 minuutin
ajan nopeudella 4.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita
hetken aikaa nopeudella 2.
Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla
peitetylle pellille ja kypsennä ylä-/
alalämmöllä noin 200-asteiseksi
kuumennetussa uunissa.
Aseta sitten kuuma kääretorttulevy
sokerilla sirotellun keittiöpyyhkeen
päälle, rullaa kääröksi ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma, sokeri ja kermakovetin
kiinteäksi vaahdoksi nopeudella 4.
Avaa käärö, levitä päälle kerma, sitten
marjat ja rullaa taas kääröksi. Sirottele
päälle tomusokeria.