FI -47-
Pakastusosasto
• Käytä pakastusosastoa pakasteiden pitkäaikaiseen säilytykseen ja jään
valmistamiseen.
• Saavuttaaksesi pakastusosaston enimmäiskapasiteetin, käytä pelkästään
ylintä lasihyllyä ja keskimmäistä lasihyllyä. Käytä alalokeroa alaosassa.
• Älä aseta elintarvikkeita jotka aiot pakastaa jo pakastettujen elintarvikkeiden
viereen.
• Pakasta haluamasi elintarvikkeet (liha, jauheliha, kala jne.) jakamalla ne osiin
niin että voidaan nauttia yhdellä kertaa.
• Älä pakasta sulatettuja elintarvikkeita uudelleen sulatuksen jälkeen. Uudelleen
pakastaminen voi aiheuttaa muun muassa ruokamyrkyksen.
• Älä aseta kuumia ruokia pakastimeen ennen kuin ne ovat viilentyneet.
Kuumuus voi aiheuttaa aiemmin pakastettujen ruokien mätänemisen.
• Ostaessasi pakasteita, varmistu siitä että ne on säilytetty asianmukaisissa
olosuhteissa ja ettei pakkaus ole vaurioitunut.
• Säilöessäsi pakastettuja elintarvikkeita, pakkauksen vaatimia
säilytysolosuhteita tulee ehdottomasti noudattaa. Jos pakkauksesta ei löydy
tietoja säilyvyydestä, käytä tuote mahdollisimman pian.
• Jos pakastetut elintarvikkeet ovat kosteita ja jos niiden haju on epämiellyttävä,
elintarvikkeita on voitu säilyttää epäasianmukaisissa olosuhteissa ja ne ovat
voineet pilaantua. Älä osta tällaisia ruokia!
• Pakasteen säilytysaika vaihtelee riippuen ympäristön lämpötilasta, ovien
toistuvasta avaamisesta ja sulkemisesta, termostaatin asetuksista,
elintarvikkeen tyypistä ja ajasta joka on kulunut pakasteen ostamisesta hetkeen
jona se on laitettu pakastimeen. Noudata pakkauksen ohjeita säilytysajasta,
älä ylitä suositeltua säilytysaikaa.
• Älä avaa pakastusosaston ovea pitkään kestäneen sähkökatkon aikana.
Tämä arvo laskee ympäristön lämpötilan ollessa korkeampi. Pidempään
kestäneen sähkökatkoksen aikana, älä pakasta elintarvikkeita uudelleen ja
nauti niin nopeasti kuin mahdollista.
Huomaa että: jos haluat avata pakastimen oven uudelleen heti sulkemisen
jälkeen, ovi ei aukea yhtä helposti. Tämä on täysin tavallista! Saavutettuaan
tasapainotilan, ovi aukeaa taas helposti.
Tärkeä huomautus:
• Sulatetut pakasteet tulee kypsentää samalla tavoin kuin tuoreet elintarvikkeet.
Jos ruoka-aineita ei valmisteta sulattamisen jälkeen, niitä EI KOSKAAN saa
pakastaa uudelleen.
• Joidenkin valmistettujen ruokien mausteiden (anis, basilika,
vesikrassi,viinietikka, yleismauste, inkivääri, valkosipuli, sipuli, sinappi, tinjami,
mustapippuri, jne.) maku muuttuu ja voimistuu kun niitä säilytetään pitkään.