41
Elintarviketyyppi Kosteuden säätö Säilytysaika
Karhunvatukat, viinimarjat
“kostea”
aina 8 päivään saakka
Viikunat (tuoreet)
“kostea”
aina 1 viikkoon saakka
Mustikat, vadelmat
“kostea”
aina 5 päivään saakka
Voit säilyttää kermaa sisältäviä kakkuja sekä muita leivonnaisia LON-
GFRESH 0°C osastossa 2 tai 3 päivää.
Tärkeää!
Älä säilytä seuraavia elintarvikkeita LONGFRESH 0°C osastossa:
o kylmälle arat hedelmät, jotka voidaan säilyttää huoneen lämpötilassa tai
kellarissa, kuten ananakset, banaanit, greipit, melonit, mangot, papaijat,
appelsiinit, sitruunat ja kiivit.
o Elintarvikkeet, joita ei ole mainittu edellä, on säilytettävä jääkaappiosa-
stossa (esim. kaiken tyyppiset juustot, leikkeleet jne.).
Laatikoissa oleva ilman kosteusaste riippuu niissä säilytettävien elintar-
vikkeiden, hedelmien ja vihannesten sisältämästä kosteudesta sekä siitä,
kuinka usein ovi aukaistaan.
LONGFRESH 0°C osasto soveltuu erittäin hyvin elintarvikkeiden hitaaseen
sulatukseen. Tässä tapauksessa sulatetut elintarvikkeet voidaan säilyttää
aina kahteen päivään saakka LONGFRESH 0°C osaston sisällä.
Ohjeita:
o Varmista, että elintarvikkeet ovat tuoreita ja tarkista viimeinen
käyttöpäivä. Elintarvikkeiden laatu ja tuoreus vaikuttavat säilytysaikaan.
o Elintarvikkeiden tuoreina säilyminen on suoraan riippuvainen siitä, kuinka
ne on esivalmisteltu jääkaapissa säilytystä varten.
o Säilytä eläinten ruoka aina pakattuna ja kuivassa.
o Paljon proteiineja sisältävät elintarvikkeet pilaantuvat muita nopeammin.
Tämä tarkoittaa, että esim. äyriäiset pilaantuvat kalaa nopeammin, joka
puolestaan pilaantuu lihaa nopeammin. Tällaisten elintarvikkeiden säilytys
0°C osastossa pidentää niiden säilytysaikaa jopa kolmen kertaiseksi ilman,
että niiden laatu heikkenee.
o Poista kaikki 0°C osastossa säilytettävät elintarvikkeet laatikosta noin 15-
30 minuuttia ennen käyttöä. Tämä koskee ennen kaikkea hedelmiä ja vihan-
neksia, jotka syödään sellaisenaan ilman keittämistä. Näin hedelmien ja
vihannesten lämpötila palautuu huoneen lämpötilan tasolle, jolloin niiden
rakenne ja maku paranee.