Husqvarna QCE730-W NORDIC Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
Kalusteisiin asennettava uuni
Käyttöohje
q
QCE 730
822 947 807-A-310305-06
2
Arvoisa asiakas,
lue nämä käyttöohjeet huolellisesti.
Kiinnitä erityistä huomiota ensimmäisillä sivuilla ole-
vaan Turvallisuus-kappaleeseen. Säilytä käyttöohje.
Anna käyttöohje laitteen mukana mahdolliselle uu-
delle omistajalle.
Tekstissä käytetään seuraavia symbolei-
ta:
1 Turvallisuusohjeet
Varoitus: Oman turvallisuutesi kannalta tärke-
ät ohjeet.
Huomautus: Ohjeet, jotka auttavat välttämään
laitteen vioittumista.
3 Ohjeita ja käytännön vinkkejä
2 Ympäristöä koskevia tietoja
1. Nämä numerot ohjaavat sinua vaiheittain laitteen
käytössä.
2.
3.
Käyttöohjeessa on mahdollisesti ilmaantuvien toi-
mintahäiriöiden poistoon liittyviä ohjeita, ks. luku
“Mitä tehdä, jos...”.
3
Sisällys
Käyttöohje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Turvallisuus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Jätehuolto . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Laitteen kuvaus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Kokonaiskuva . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Toimintopaneeli . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Uunin varustus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Uunin varusteet. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Ennen ensimmäistä käyttöä. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Ensimmäinen puhdistus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uunin käyttö . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Virran kytkeminen ja katkaiseminen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Uunin toiminnot. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Käytä ritilää, peltiä ja uunipannua . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Luukun mekaaninen lukitus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Leivonnaisten paistaminen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Leivonnaisten paistotaulukko . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Paistaminen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Paistotaulukko . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Grillaus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Infrapunagrillaus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Sterilointi (säilöntä) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Puhdistus ja hoito . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Laitteen ulkopinta . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Uunin sisäosa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Varusteet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Kannattimet. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Uunin valaistus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Uunin yläosan puhdistaminen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Uuninluukku . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Uunin luukun lasi. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Mitä tehdä, jos … . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Tekniset tiedot . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Uunin sisämitat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Säädökset, standardit, direktiivit. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Asennusohjeet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Turvallisuusohjeita asentajalle. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Takuu/Huolto. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Takuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Huolto. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Hakemisto . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Huolto ja varaosat. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
4
Käyttöohje
1 Turvallisuus
Sähköturvallisuus
Laitteen saa liittää vain ammattitaitoinen sähkö-
mies.
Kun laitteeseen tulee häiriöitä tai laite vaurioituu:
kierrä sulakkeet irti tai kytke pois toiminnasta.
Laitteen puhdistus höyrysuihku- tai korkeapaine-
puhdistimella on turvallisuussyiskielletty.
Ainoastaan koulutettu ammattihenkilö saa kor-
jata laitteen. Asiaankuulumattomat korjaustyöt
saattavat aiheuttaa vakavia vaaratilanteita. Käänny
korjausasioissa valtuutetun huoltoliikkeen tai alan
erikoisliikkeen puoleen.
Lasten turvallisuus
Älä koskaan jätä lapsia ilman valvontaa, kun laite
on toiminnassa.
Turvallisuus laitetta käytettäessä
Laitetta saa käyttää vain kotitalouksissa tavalliseen
ruuanlaittoon ja paistamiseen.
Liitettäessä sähkölaitteita laitteen läheisyydessä
oleviin pistorasioihin on noudatettava varovaisuut-
ta. Liitäntäjohdot eivät saa olla kosketuksissa kuu-
man uunin luukun kanassa tai joutua sen väliin.
Varoitus: Palovamman vaara! Uunin sisäosa kuu-
menee käytön yhteydessä.
Jos uuniin laitetaan alkoholia sisältäviä aineksia,
saattaa syntyä helposti syttyvä alkoholin ja ilman
sekoitus. Avaa luukku tässä tapauksessa varovasti.
Älä käsittele avaamisen yhteydessä hiillosta, kipi-
nöitä tai tulta.
Näin vältät laitteen vaurioitumisen
Älä vuoraa uunia alumiinifoliolla äläkä aseta sen
pohjalle leivinpeltiä, kattilaa tms.; muussa tapauk-
sessa uunin pohjapinnoite vaurioituu sen pinnalle
kerääntyvän kuumuuden vuoksi.
Leivinpelliltä tippuvat hedelmämehut saavat aikaan
tahroja, jotka eivät enää lähde pois. Käytä uunipan-
nua, kun paistat hyvin kosteita kakkuja.
Älä aseta mitään esineitä avoimen uunin luukun
päälle.
Älä koskaan kaada kuumaan uuniin vettä. Emali voi
vaurioitua.
On varottava kohdistamasta iskuja lasiruutuun (eri-
tyisesti etummaisen ruudun reunoihin), sillä se voi
mennä rikki.
Älä säilytä uunissa syttyviä esineitä. Ne voivat syt-
tyä, kun uuniin kytketään virta.
Älä säilytä uunissa kosteita elintarvikkeita. Ne voi-
vat vaurioittaa emalipintaa.
5
Jätehuolto
2
Pakkausmateriaalit
Pakkausmateriaalit ovat ekologisesti kestäviä
ja ne voidaan käyttää uudelleen. Muoviosat
tunnistaa mm. merkinnöistä >PE<, >PS< jne.
Toimita käytetyt pakkausmateriaalit niille va-
rattuihin keräyspisteisiin ja noudata materiaali-
merkinnöistä annettuja ohjeita.
2 Käytöstä poistettujen laitteiden hä-
vittäminen
Symboli W , joka on merkitty tuotteeseen tai
sen pakkaukseen, osoittaa, että tätä tuotetta ei
saa käsitellä talousjätteenä. Tuote on sen si-
jaan luovutettava sopivaan sähkö- ja elektro-
niikkalaitteiden kierrätyksestä huolehtivaan
keräyspisteeseen. Tämän tuotteen asianmu-
kaisen hävittämisen varmistamisella autetaan
estämään sen mahdolliset ympäristöön ja ter-
veyteen kohdistuvat haittavaikutukset, joita voi
aiheutua muussa tapauksessa tämän tuotteen
easianmukaisesta jätekäsittelystä. Tarkem-
pia tietoja tämän tuotteen kierrättämisestä
saat kuntasi jäteasioita hoitavalta viranomai-
selta tai liikkeestä, josta tuote on ostettu.
6
Laitteen kuvaus
Kokonaiskuva
Toimintopaneeli
Kokonaan lasi-
nen luukku
Käyttöpaneeli
Luukun kahva
Lämpötilan merkkivalo
Uunin toiminnot
Lämpötilan valitsin
Uunin virran merkkivalo
7
Uunin varustus
Uunin varusteet
Grilliritilä
Astioita, kakkuvuokia, paistamista ja grillaamista var-
ten.
Leivinpelti
Kakkuja ja pikkuleipiä varten.
Uunipannu
Ruokien paistoa ja rasvan keräystä varten.
Ylälämpö ja grillivastus
Uunin valaistus
Alalämpö
Kannattimien tasot
Kannattimet, voidaan ottaa pois
8
Ennen ensimmäistä käyttöä
Ensimmäinen puhdistus
Puhdista uuni hyvin, ennen kuin käytät sitä ensim-
mäisen kerran.
1 Huom: Älä käytä voimakkaita, hankaavia puh-
distusaineita, jotta pinta ei vahingoittuisi!
3 Käsittele metalliosat tavallisilla hoitoaineilla.
1. Aseta uunin toimintojen kytkin uunin
valaistuksen L kohdalle.
2. Ota kaikki tarvikkeet pois uunista ja puhdista ne
lämpimällä astianpesuaineliuoksella.
3. Puhdista myös uuni lämpimällä astianpesuaineliu-
oksella ja kuivaa.
4. Pyyhi laitteen etupuoli kostealla liinalla.
9
Uunin käyttö
Virran kytkeminen ja katkaiseminen
1. Käännä Uunin toiminnot-kytkin haluamasi toimin-
non kohdalle.
2. Käännä lämpötilanvalintakytkin halutun lämpötilan
kohtaan.
Käyttötilan punainen merkkivalo palaa niin kauan
kuin uuni on toiminnassa.
Lämpötilan punainen merkkivalo palaa niin kauan
kuin uuni kuumenee.
3. Kun haluat kytkeä uunin pois päältä, käännä kytki-
met Uunin toiminnot ja Lämpötilan valinta nolla-
asentoon.
3 Jäähdytyspuhallin
Puhallin kytkeytyy toimintaan automaattisesti
jäähdyttäen laitteen ulkopintoja. Kun uuni kyt-
ketään pois toiminnasta, puhallin toimii edel-
leen jäähdyttäen laitetta. Kun laite on jäähtynyt
riittävästi, puhallin sammuu itsestään.
Lämpötilan merkkivalo
Uunin toiminnot
Lämpötilan valitsin
Uunin virran merkkivalo
10
Uunin toiminnot
Uunissa on seuraavat eri toiminnot:
L Uunin valaistus
Tämän toiminnon avulla voit valaista uunin sisäosan
esim. puhdistuksen yhteydessä.
Mikään vastus ei ole toiminnassa.
¡ Ylä-/alalämpö
Leivonnaisten ja ruokien paistamiseen yhdellä ta-
solla.
Ylä- ja alalämpövastukset ovat toiminnassa.
O Ylälämpö
Leivonnaisten ja laatikkoruokien kuorruttami-
seen/gratinointiin.
Ylälämpövastus on toiminnassa.
U Alalämpö
Mureapohjaisten kakkujen paistamiseen.
Alalämpövastus on toiminnassa.
¸ Infrapunagrilli
Litteiden elintarvikkeiden grillaamiseen - elintarvik-
keet laitetaan ritilän keskelle (esim. pihvit, leikkeet
tai kala) - tai leivän paahtamiseen.
Grillivastus on toiminnassa.
º Iso infrapunagrilli
Litteiden elintarvikkeiden suurten määrien grillaa-
miseen (esim. pihvit, leikkeet tai kala) tai leivän
paahtamiseen.
Ylälämpö ja grillivastukset ovat toiminnassa.
Käytä ritilää, peltiä ja uunipannua
Pellin ja uunipannun käyttö:
Kaikkien pellien oikealla ja vasemmalla reunalla on
pieni kovera kohta. Sen tarkoitus on estää kaatumi-
nen. Osat on laitettava uuniin aina niin, että kovera
osa on uunin takaosassa.
Ritilän asettaminen paikalleen:
Aseta ritilä haluamallesi kannatintasolle.
11
Luukun mekaaninen lukitus
Luukun lukitusta ei ole asetettu toimimaan tehtaalla.
Luukun lukituksen aktivointi
Vedä salpaa eteen, kunnes se lukittuu.
Uuninluukun avaaminen:
1. Paina luukku kiinni.
2. Paina salpaa ja pidä painettuna.
3. Avaa luukku.
Uuninluukun sulkeminen
Sulje luukku painamatta salpaa.
Luukun lukituksen poistaminen
Työnnä salpaa paneeliin saakka.
3 Luukun mekaaninen lukitus ei katoa, kun lait-
teen virta katkaistaan.
12
Käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet
Leivonnaisten paistaminen
Käytä leivonnaisten paistamiseen uunin ylä-/
alalämpötoimintoa ¡.
Vuoat
Ylä-/alalämpö-toimintoon ¡ soveltuvat tummasta
metallista valmistetut ja pinnoitetut vuoat.
Uunitasot
Kun käytetään ylä-/alalämpötoimintoa ¡, leivonnai-
sia voidaan paistaa vain yhdellä tasolla kerrallaan.
1 leivinpelti:
Kannatintaso 3
1 uunivuoka:
Kannatintaso 1
13
Yleiset ohjeet
Huomioi, että kannatintasojen numerointi las-
ketaan alhaalta ylöspäin.
Aseta leivinpellin viisto reuna eteenpäin!
Aseta kakkuvuoat aina ritilän keskelle.
Ylä-/alalämmöllä ¡ voit paistaa kaksi vuokaa sa-
manaikaisesti. Aseta vuoat silloin ritilälle vierek-
käin. Paistoaika ei ole juuri ollenkaan pitempi.
3 Pakasteruokien sulatuksen yhteydessä uuni-
pellit saattavat vääntyä. Tämä johtuu pakastei-
den ja uunin lämpötilan suuresta erosta.
Uunipelti suoristuu, kun se jäähtyy.
Paistotaulukoihin liittyviä ohjeita
Taulukoissa on mainittu joitakin ruokia varten tarvit-
tavat lämpötilat, paistoajat ja kannatintasot.
Lämpötilat ja paistoajat ovat ohjearvoja, koska ne
riippuvat taikinan koostumuksesta, määrästä ja
paistovuoasta.
Suosittelemme, että asetat ensimmäisellä kerralla
suhteellisen alhaisen lämpötilan ja lisäät lämpötilaa
vasta tarvittaessa, esim. jos haluat leivonnaisen
ruskistuvan voimakkaammin tai kypsennys kestää
liian kauan.
Jos et löydä käyttämällesi reseptille sopivia tietoja,
käytä ohjearvona samantyyppisen leivonnaisen ar-
voja.
2 Pitkien paistoaikojen yhteydessä uunin virta
voidaan katkaista n. 10 minuuttia ennen pais-
toajan päättymistä, jotta voidaan käyttää hy-
väksi jälkilämpö.
Mikäli ei muuta mainita, taulukot ovat voimassa ase-
tettaessa leivonnaiset kylmään uuniin.
14
Leivonnaisten paistotaulukko
* Esilämmitä uuni
Ylä-/alalämpö ¡
Leivonnaisen laatu Lämpötila °C Uunin taso
Paistoaika
minuuteissa
(ohjearvo)
Kakkutaikina
Pyöreässä vuoassa paistettavat kakut 160-180 1 50-70
Hiekkakakku pyöreässä vuoassa 150-170 1 45-60
Hiekkakakku (pitkulainen vuoka) 150-170* 1 70-85
Hedelmäkakun pohja 150-190* 2 15-25
Omenakakku, hyvin ohut 150-190* 1 45-60
Murotaikinakakkupohja
Rahkakakku (750 g rahkaa) 170-190 1
65-90 + 10 min
jälkilämmössä
Peitetty omenatorttu 170-190 2 50-60
Rahkakakku pellillä 160-180* 2 50-70
Voitaikina
Ranskal. omenakakku 190-200* 1 40-50
Sokerikakkutaikina
Sokerikakkupohja (DIN) 160-180* 3 25-40
Hedelmäkakun pohja 170-190* 3 20-25
Kääretorttu 180-200* 3 10-20
Hiivataikina
Pyöreässä vuoassa paistettavat kakut 160-180 1 45-55
Pullakranssi tai -pitko 170-190 3 15-40
Voi-/sokerikakku, kreemitäytteinen kak-
ku
180-200* 3 20-35
Murupintainen kakku 160-180* 3 20-40
Muropintainen pellillä paistettava hedel-
mäkakku (DIN)
170-190 3 25-50
Hiivarahkakakku 170-190 3 45-50
Saksalainen joulupulla (500 g jauhoja) 160-180* 3 40-70
Pizza (tuore) 250-275* 1 10-25
Pienet leivonnaiset
Marengit 100-200 3 100-200
Mantelileivokset 120-140* 3 20-30
Pursotetut leivonnaiset (DIN) 160-180* 3 15-30
Pähkinätäytteiset leivonnaiset 170-180 3 25-30
Voitaikinaleivonnaiset 180-210* 3 20-30
Hiivataikinaleivonnaiset 170-190* 3 20-40
15
Paistaminen
Käytä paistamiseen uunin ylä-/alalämpötoimintoa ¡.
Paistovuoat
Ruokien paistamiseen soveltuvat kaikki kuumuutta
kestävät astiat.
Jos käytät vuokia, joissa on muovikahvat, tarkista,
että ne kestävät kuumuutta.
Käytä paistamisessa sekä ritilää että leivinpeltiä.
Aseta leivinpelti aina 1. tasolle alhaalta lukien.
Isot paistit voit paistaa suoraan uunipannulla tai
ritilällä, kun asetat ritilän alle uunipannun (esim.
kalkkuna, hanhi, 3-4 broileria,
3-4 potkaa).
Kaikki vähärasvaiset lihalajit kannattaa paistaa
kannellisessa uunivuoassa (esim. vasikanlihauu-
nipaisti, naudanlihauunipaisti, hapanpaisti, pakas-
tettu liha). Näin liha säilyy mureampana.
Kaikki lihalaadut, joiden pinnan tulisi olla rapea,
voidaan paistaa kannettomassa uunivuoassa
(esim. sianpaisti, jauhelihamureke, lampaanpaisti,
sorsa, ankka, 1-2 potkaa, 1-2 kanaa, pienet linnut,
paahtopaisti, filee, riista).
3 Vihje: Kun paistat lihan astiassa, uuni likaan-
tuu vähemmän!
Kannatintasot
Käytettävät kannatintasot näet seuraavasta taulu-
kosta
Uunin tasot on numeroitu alhaalta ylöspäin.
3 Paistotaulukoihin liittyviä ohjeita
Löydät taulukosta suosituksia eri lihalaatujen
uunitoimintoja, lämpötilasäätöjä, kypsennysai-
kaa ja kannatintasoa varten. Tiedot ovat oh-
jearvoja.
Suosittelemme, että uunissa paistetaan vain lihaa
ja kalaa, joka on vähintään 1 kg:n painoinen.
Jotta vältetään vuotavan lihanesteen tai rasvan pa-
lamista vuokaan, suosittelemme, että lisäät vuo-
kaan hieman nestettä.
Käännä paistit tarvittaessa (kun kypsennysajasta
on kulunut
1/2 - 2/3).
3 Valele isoja paisteja ja lintuja kypsennyksen ai-
kana useasti vuokaan kertyvällä nesteellä.
Näin paistotulos on parempi.
2 Kytke uuni pois päältä n. 10 minuuttia ennen
paistoajan päättymistä, jotta voit käyttää hy-
väksesi jälkilämmön.
16
Paistotaulukko
* Esilämmitä uuni
Lihatyyppi
Määrä
Paino
Kannatintaso
alhaalta
Lämpötila
ºC
Aika
h : min
Naudanliha
Haudutettava paisti 1 -1,5 kg 2 200-250 2:00-2:30
Paahtopaisti tai filee 2 cm:ä kohti
- sisältä punertava cm:ä kohti 2 230-250* 0:06-0:08
- sisältä punertava cm:ä kohti 2 230-250* 0:08-0:10
- täysin kypsä cm:ä kohti 2 210-230* 0:10-0:12
Sianliha
Lapa, niska
Kinkun kappale,
1 -1,5 kg 2 210-220 1:30-2:00
Kyljykset, kassler 1 -1,5 kg 2 180-190 1:00-1:30
Jauhelihamureke 750 g -1 kg 2 170-180 0:45-1:00
Siansorkat
(esikeitetyt)
750 g -1 kg 2 210-220 1:30-2:00
Vasikanliha
Vasikanpaisti 1 kg 2 210-220 1:30-2:00
Vasikanpotka 1,5-2 kg 2 210-225 2:00-2:30
Lammas
Lampaan reisi, lammaspaisti 1-1,5 kg 2 210-220 1:15-2:00
Lampaan selkäpaisti 1-1,5 kg 2 210-220 1:00-1:30
Riista
Jäniksenselkä,
jäniksen reisi
enint. 1 kg 3 220-250* 0:25-0:40
Poron/hirven selkäpaisti 1,5-2 kg 2 210-220 1:00-1:30
Poron/hirven reisi 1,5-2 kg 2 200-210 1:15-1:50
Linnunliha
Linnun osat
4-6 kappaletta
200-250g 3 220-250 0:35-0:50
Puolikas kana
2-4 kappaletta
400-500 g 3 220-250 0:35-0:50
Broileri, kana 1-1,5 kg 2 220-250 0:45-1:15
Sorsa, ankka 1,5-2 kg 2 210-220 1:00-1:30
Hanhi 3,5-5 kg 2 200-210 2:30-3:00
Kalkkuna
2,5-3,5 kg
4-6 kg
2
200-210
180-200
1:30-2:00
2:30-4:00
Kala (haudutettava)
Forellit 200-250g 3 200-210* 0:15-0:20
Kala, kokonainen 1-1,5 kg 2/3 210-220 0:45-1:15
17
Grillaus
Käytä grillaamiseen uunin infrapunagrillitoimintoa ¸
tai isoa infrapunagrilliä º sekä lämpötila-asetusta.
1 Huom: Pidä grillatessasi uunin luukku aina
suljettuna.
3 Kuumenna uunia tyhjänä viiden minuutin
ajan aina ennen grillitoiminnon käyttämistä!
Grillausastiat
Käytä grillaukseen ritilää ja uunipannua yhdessä.
Kannatintasot
Grillaa litteät elintarvikkeet pääasiassa 4. ylimmäl-
lä tasolla.
Grillaustaulukkoon liittyviä ohjeita
Annetut grillausajat ovat ohjearvoja. Ne riippuvat
käytettävän lihan tai kalan lajista ja laadusta.
Grillaustoiminto soveltuu erityisesti litteille liha- ja
kalapaloille.
Käännä grillattavat elintarvikkeet, kun grillausajasta
on kulunut noin puolet.
Infrapunagrillaus
Grillattava ruoka Toiminto
Lämpötila
°C
Uunipannu Grillausritilä
Grillausaika
minuuteissa
Uunin taso 1. puoli 2. puoli
4-8 porsaankyljystä
Iso infra-
punagrilli
275 1 4 15 10
2-4 porsaankyljystä Infrapunagrilli 275 1 4 12 12
Marinoidut porsaan-
lihapihvit
Iso infra-
punagrilli
275 1 4 12 12
Fileepihvi,
punainen
Infrapunagrilli 275 1 4 5-7 4-6
4 fileepihviä, puoli-
kypsä
Iso infra-
punagrilli
275 1 4 6-8 5-7
2 broilerin puolikasta Infrapunagrilli 250 1 4 15-20 15-20
4 broilerin puolikasta
Iso infra-
punagrilli
250 1 3 15-20 15-20
1-4 kanankoipea
Iso infra-
punagrilli
250 1 4 20 10
4-6 kanankoipea
Iso infra-
punagrilli
250 1 4 20 15
Grillimakkarat,
enint. 6 kpl
Infrapunagrilli 275 1 4 5-10 5
Grillimakkarat,
enemmän kuin 6 kpl
Iso infra-
punagrilli
275 1 4 5-10 5
Bratwursti,
enint. 4 kpl
Infrapunagrilli 275 1 4 10 9
Bratwursti,
enint. 6 kpl
Iso infra-
punagrilli
275 1 4 10 9
4-8 porsaankyljystä
Iso infra-
punagrilli
275 1 4 15 10
2-4 porsaankyljystä Infrapunagrilli 275 1 4 12 12
Marinoidut porsaan-
lihapihvit
Iso infra-
punagrilli
275 1 4 12 12
Fileepihvi,
punainen
Infrapunagrilli 275 1 4 5-7 4-6
18
Sterilointi (säilöntä)
Käytä sterilointiin uunin Alalämpö-toimintoa U.
Säilöntäastiat
Käytä vain tavallisia samankokoisia lasipurkkeja.
3 Kierrekannelliset tai pikasulkijalla varuste-
tut ja metallipurkit eivät ole sopivia.
Kannatintasot
Käytä steriloinnissa 1. kannatintasoa alhaalta lu-
kien.
Sterilointia koskevia ohjeita
Käytä steriloinnissa uunipannua. Pannulle mahtuu
kuusi litran purkkia.
Täytä purkit yhtä täysiksi ja sulje ne.
Aseta purkit uunipannulle siten, että ne eivät kos-
keta toisiinsa.
Kaada leivinpellille noin 1/2 litraa vettä, jotta uuniin
muodostuu riittävästi kosteutta.
Kun neste alkaa poreilla ensimmäisissä purkeissa
(1-litran purkissa noin 35-60 minuuttia), kytke uunin
virta pois päältä tai alenna lämpötila 100° C astee-
seen (katso Taulukko).
Säilykkeiden sterilointitaulukko
Taulukon ajat ja lämpötilat ovat keskimääräisiä arvoja
Tuote
Lämpötila,
°C
Kunnes
kuplinta
alkaa
Min.
Jaka
100°C asteessa
Min.
jätä uuniin,
josta virta on
katkaistu
Marjat
Mansikat, mustikat, vadel-
mat, kypsät karviaiset
150-160 35-45 - -
raa'at karviaiset 150-160 35-45 15 -
Kivelliset hedelmät
Päärynät, kvittenit, luumut 150-160 35-45 15 -
Vihannekset
Porkkanat 150-160 50 15 60
Sienet 150-160 45 15 60
Sekavihannekset 150-160 50 15 -
Kyssäkaali, pavut, herneet,
parsa
150-160 50 80-120 -
Luumusose
150-160
50
45
- 6-8 tuntia
-
-
19
Puhdistus ja hoito
1
Varoitus: Laitteen puhdistus höyrysuihku- tai
korkeapainepuhdistimella on turvallisuussyistä
kielletty!
Laitteen ulkopinta
Pyyhi laitteen etupuoli pehmeällä liinalla, joka on
kastettu lämpimään tiskiaineliuokseen.
Älä käytä hankausaineita, voimakkaita puhdistusai-
neita tai hankaavia esineitä.
Puhdista metallipinnat tavallisilla kaupan olevilla
hoitoaineilla.
Uunin sisäosa
1 Varoitus: Puhdistuksen aikana uunissa ei saa
olla virtaa eikä se saa olla lämmin.
Puhdista laite jokaisen käytön jälkeen. Lika irtoaa
näin helpoiten eikä pala kiinni seuraavan käytön yh-
teydessä.
1. Sytytä uunin valo puhdistuksen ajaksi.
2. Pese uuni jokaisen käytön jälkeen astianpesuaine-
liuoksella ja kuivaa. Älä käytä hankaavia esineitä.
3. Poista itsepintainen lika erityisillä uuninpuhdistus-
aineilla.
1 Huom: Noudata ehdottomasti uuninpuhdis-
tussumuttimen valmistajan antamia ohjeita!
Varusteet
Puhdista uunin sisään laitettavat varusteet (ritilä, lei-
vinpelti, kannattimet jne.) jokaisen käytön jälkeen ja
kuivaa hyvin. Puhdistus on helpompaa, kun liotat
osia vähän aikaa.
20
Kannattimet
Kannattimet voidaan irrottaa uunin oikealta ja va-
semmalta reunalta, jolloin sivuseinämien puhdistami-
nen on helpompaa.
Kannattimien irrottaminen
Vedä kannatin ensin irti uunin seinämän etuosasta (1)
ja irrota sitten takaa (2).
Kannattimien kiinnittäminen
3 Tärkeää! Ohjaintappien pyöreiden päiden on
osoitettava eteenpäin!
Ripusta kannatin ensin paikoilleen taakse (1) ja pistä
sitten paikoilleen edestä ja paina kiinni (2).
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Husqvarna QCE730-W NORDIC Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja

muilla kielillä