• 90 •
5.2 Kahvikapselien kanssa
• (Kuva 11) - Poista pikkulusikalla kahvijauheen suodatin
(13) paineenalaisesta suodatinkahvasta (11).
• (Kuva 12) - Laita paineenalaiseen suodatinkahvaan (11)
kahvikapselien sovitinosa (14) pyöristetty puoli alaspäin.
• (Kuva 13) - Sen jälkeen laita kahvikapselien suodatin (15)
paineenalaiseen suodatinkahvaan (11).
• (Kuva 15) - Laita paineenalainen suodatinkahva alhaalta
suutinyksikköön (8).
• (Kuva 16) - Käännä suodatinkahvaa vasemmalta oikealle,
kunnes se lukkiutuu. Irrota ote paineenalaisesta suodatin-
kahvasta. Automaattinen järjestelmä siirtää nyt kahva-
osaa hiukan vasemmalle.
Tämä liike takaa paineenalaisen suodatinkahvan täydelli-
sen toiminnan.
• (Kuva 18) - Esilämmitä paineenalainen suodatinkahva
painaen kahvin kytkintä (18); vesi alkaa vuotaa pai-
neenalaisesta suodatinkahvasta (tämä toimenpide
tulee suorittaa ainoastaan ensimmäistä kahvia
varten).
• Kun on valutettu 150cc vettä, paina kahvin kytkintä (18)
uudelleen kuuman veden annostelun pysäyttämiseksi.
• (Kuva 20) - Irrota paineenalainen suodatinkahva keit-
timestä kääntäen sitä oikealta vasemmalle ja tyhjennä
jäämävesi.
• (Kuva 14) - Laita kahvikapseli suodatinkahvaan; varmis-
ta, että kahvikapselin paperi ei tule ulos suodatinkahvasta.
• (Kuva 15) - Laita paineenalainen suodatinkahva alhaalta
suutinyksikköön (8).
• (Kuva 16) - Käännä suodatinkahvaa vasemmalta oikealle,
kunnes se lukkiutuu.
• Ota 1 esilämmitetty kuppi ja laita se suodatinkahvan
alle; tarkista, että laitat sen täsmälleen kahvin ulostulo-
aukkojen alle.
• (Kuva 18) - Paina kahvin kytkintä (18).
• Kun saadaan haluttu kahvimäärä, paina uudelleen kahvin
kytkintä (18) kahvin annostelun pysäyttämiseksi; ota kah-
via sisältävä kuppi.
• (Kuva 20) - Annostelun lopuksi odota muutama sekunti,
poista suodatinkahva ja hävitä käytetty kahvikapseli.
Tärkeä huomautus: Suodatin (15) ja sovitinosa
(14) tulee pitää puhtaana, jotta taataan täydel-
linen tulos. Pese päivittäin käytön jälkeen (Kuva 21).
6 KAHVITYYPIN VALINTA SUOSITUKSIA
Käytännössä voidaan käyttää kaikkia kaupoissa myytäviä
kahvityyppejä. Tulee kuitenkin muistaa, että kahvi on luon-
nontuote ja sen maku muuttuu alkuperän ja sekoituksen mu-
kaan; siten on hyvä kokeilla useita eri tyyppejä, jotta löydetään
omaa makua parhaiten vastaava.
Parhaita tuloksia varten suositellaan käyttämään seoksia, jot-
ka on valmistettu erityisesti espressokeittimille. Kahvin tulisi
valua aina tasaisesti paineenalaisesta suodatinkahvasta ilman
tippumista. Kahvin ulostulon nopeuteen voidaan vaikuttaa
muuttamalla kahvin annostelumäärää suodattimessa ja/tai
käyttäen kahvia, jonka jauhatusaste on hieman erilainen.
Parhaan tuloksen saamiseksi sekä puhdistuksen ja valmistuk-
sen helpottamiseksi, GAGGIA suosittelee käyttämään kahvi-
kapseleita, joissa on merkintä ESE.
ENNEN MINKÄ TAHANSA HÖYRYN TAI KUUMAN
VEDEN ANNOSTELUUN LIITTYVÄN TOIMENPITEEN
SUORITTAMISTA, TARKISTA, ETTÄ HÖYRYPUTKI ON SUUN-
NATTU VEDEN KERÄYSALLASTA KOHTI.
7 KUUMA VESI
Palovammojen vaara! Annostelun alussa voi
suihkuta pieniä määriä kuumaa vettä. Annos-
teluputki voi tulla erittäin kuumaksi: älä koske siihen
suoraan käsillä.
• (Kuva 5) - Paina virtakytkintä ON/OFF (16); merkkivalo
(17) syttyy.
• Odota, että merkkivalo (19) "keitin valmis" syttyy; nyt kei-
tin on valmis.
• Tämän toimenpiteen aikana merkkivalo "keitin valmis"
(19) voi syttyä ja sammua; kyseistä toimintaa tulee pitää
normaalina eikä se ole toimintahäiriö.
• (Kuva 22) - Laita astia höyryputken alle. Avaa “kuuman
veden/höyryn” nuppi (3) kääntäen sitä vastapäivään.
• (Kuva 23) - Paina kahvin kytkintä (18).
• (Kuva 23) - Kun on otettu haluttu määrä kuumaa vettä,
paina uudelleen kahvin kytkintä (18).
• (Kuva 24) - Sulje “kuuman veden/höyryn” nuppi (3) kään-
täen sitä myötäpäivään. Poista astia.