Automaattinen sulatus (Defrost By W.T.)
Sulatusaika ja mikroaaltoteho määräytyvät automaattisesti
ilmoittamasi painon mukaan.
1. Aseta jäinen ruoka mikroaaltouuniin.
2. Press the button for automatic defrosting "Defrost By W.T."
(2). DEF1 appears on the display.
3. Valitse ruuan paino nupilla (6). Maximum 70.55 oz.
4. Kun näytössä näkyy oikea paino, paina käynnistyspainiketta
(8).
Sulatus ajan perusteella (Defrost By Time)
1. Press the button for defrosting by time "Defrost By Time" (4)
DEF2 appears on the display.
2. Aseta nupilla haluamasi sulatusaika. Maks. 95 minuuttia.
Kun näytössä näkyy haluamasi sulatusaika, paina
käynnistyspainiketta (8).
Ajastimen käyttäminen
Käytä tätä toimintoa, kun haluat asettaa ajan, jolloin
kypsentäminen aloitetaan.
1. Start by setting the cooking program (see, for example,
“Cooking using pre-set programs" for a more detailed
description of the process).
2. Kun olet tehnyt valintasi, paina ”Clock/Pre-Set” painiketta
(3). Tunnit alkavat vilkkua näytössä.
3. Käännä nuppia (9), kunnes haluamasi tunnit ilmestyvät
näyttöön.
4. Paina painiketta (3) uudelleen. Minuutit alkavat vilkkua
näytössä.
5. Käännä nuppia (9), kunnes haluamasi minuutit ilmestyvät
näyttöön.
6. Tee asetus painamalla painiketta (3).
7. Tee ajastintoiminnon asetus painamalla käynnistyspainiketta
(8). Kypsennys käynnistyy automaattisesti asettamanasi
ajankohtana.
Pikakäynnistys
Mikroaaltouuni voidaan käynnistää nopeasti ilman ohjelmointia.
1. Paina käynnistyspainiketta (6) kerran yhtä minuutin
kypsennysjaksoa kohti. Jos kypsennysaika on esimerkiksi 4
minuuttia, paina painiketta neljä kertaa.
2. Mikroaaltouuni käynnistyy täydellä teholla.
LAPSILUKITUS
Lapsilukituksen avulla voit estää lapsia käyttämästä
mikroaaltouunia. Kun lapsilukitus on käytössä, mikroaaltouunia ei
voida käyttää. Ota lapsilukitus käyttöön painamalla
käynnistyspainiketta (8) viiden sekunnin ajan. A beep will be
heard, and the display shows a padlock (g). Poista lapsilukitus
käytöstä painamalla käynnistyspainiketta (8) uudelleen viiden
sekunnin ajan.
RUUANVALMISTUSVINKKEJÄ
Seuraavassa on muutamia perusohjeita ruuan valmistukseen
mikroaaltouunissa:
Kypsennysaika
Pieni määrä ruokaa kypsyy nopeammin kuin suuri määrä. Jos
kaksinkertaistat ruuan määrän, sitä on kypsennettävä vastaavasti
lähes kaksi kertaa kauemmin.
Kypsennysaikaan vaikuttaa myös ruuan kiinteys. Mitä
kiinteämpää ruoka on, sitä kauemmin sitä on kypsennettävä.
• Kokonainen paisti tarvitsee pitemmän kypsennysajan kuin
pataruoka.
• Pihvi tarvitsee pitemmän kypsennysajan kuin jauheliharuoka.
Mitä kylmempää ruoka on, sitä kauemmin sitä on kypsennettävä.
Huoneenlämpöinen ruoka kypsyy siten nopeammin kuin
jääkaapista otettu tai pakastettu ruoka.
Vihannesten kypsennysaika määräytyy niiden tuoreuden mukaan.
Tarkista vihannesten tuoreus ennen kypsennystä ja pidennä tai
lyhennä kypsennysaikaa sen mukaan.
Koska kypsennysaika on mikroaaltouunia käytettäessä lyhyt,
ruoka ei kuivu ja kypsy liikaa.
•Voit tarvittaessa lisätä ruokaan hieman vettä.
• Kalaa ja vihanneksia kypsennettäessä vettä tarvitsee lisätä
vain hyvin vähän.
Mikroaaltoteho
Tehoasetus valitaan kypsennettävän tai lämmitettävän ruuan
laadun mukaan.
Tavallisesti ruoka kypsennetään tai lämmitetään täydellä teholla.
• Täyttä tehoa käytetään esimerkiksi ruuan nopeaan
uudelleenlämmitykseen tai veden keittämiseen.
• Pientä tehoa käytetään pääasiassa ruuan sulattamiseen sekä
juusto-, maito- ja munaruokien valmistukseen. (Älä keitä
mikroaaltouunissa kokonaisia kuorellisia munia, sillä ne voivat
räjähtää.) Pientä tehoa voidaan käyttää lisäksi hitaaseen
hauduttamiseen, joka säilyttää ruuan hyvät aromit.
Yleistietoja ruuan kypsentämisestä
• Jos haluat kypsentää mikroaaltouunissa koko aterian,
kypsennä ensin kiinteimmät ruoka-aineet, kuten perunat. Kun
kiinteimmät ruoka-aineet ovat kypsiä, peitä ne muiden ruoka-
aineiden kypsennyksen ajaksi.
• Useimmat ruuat on peitettävä. Tiivis kansi pitää höyryn ja
kosteuden kypsennysastiassa ja lyhentää siten
kypsennysaikaa. Tämä koskee ennen kaikkea vihannesten,
kalaruokien ja pataruokien kypsennystä. Peitetyssä ruuassa
lämpö jakautuu lisäksi paremmin, joten kypsennysaika
lyhenee ja tulos on erinomainen.
• Ruoka kypsyy parhaiten, kun se asetetaan uuniin oikein.
Mikroaallot ovat tehokkaimpia uunin keskiosassa. Jos
kypsennät esimerkiksi perunoita, aseta ne pyörivän
lasialustan reunoille, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
• Jotta kiinteät ruoka-aineet, kuten liha tai siipikarja, kypsyisivät
tasaisesti, kääntele lihapaloja muutaman kerran.
•Voit paistaa mikroaaltouunissa leivonnaisia, et kuitenkaan
hiivalla kohotettavia leivonnaisia.
• Kun kypsennät ruokia, joissa on paksu kuori, esim. perunoita,
omenoita, kokonaisia kurpitsoja tai kastanjoita, pistele
kuoreen reikiä, jotta ruoka ei halkea kypsennyksen aikana.
• Perinteistä uunia käytettäessä uunin avaamista yritetään
tavallisesti välttää mahdollisimman paljon. Mikroaaltouunia
käytettäessä tästä ei tarvitse huolehtia: luukun avaaminen ei
aiheuta merkittävää energia- tai lämpöhäviötä. Toisin sanoen
voit avata mikroaaltouunin luukun ja tarkistaa ruuan
kypsyyden niin usein kuin haluat.
Tärkeitä ruuan kypsennystä koskevia turvaohjeita
• Jos lämmität mikroaaltouunissa vauvanruokaa tai nestettä
tuttipullossa, sekoita aina ruokaa tai nestettä ja tarkista sen
lämpötila huolellisesti ennen syöttämistä. Näin lämpö
jakautuu ruokaan tai nesteeseen tasaisesti eikä lapsi saa
palovammoja.
16
753094_IM 04/07/05 13:00 Side 16