30
• Älätukiilmanpoistoaluetta(tuotteensisällä
takaseinässä)elintarvikkeilla.
• Kaikkihyllytasot,luukutjaulosvedettävätkoritovat
irrotettavissa.
• Ympäristönlämpötila,ovenavaamiskertojentiheys
sekä laitteen sijainti saattavat vaikuttaa laitteen
sisälämpötilaan.Huomioinämätekijätsäätäessäsi
lämpötila-asetusta.
• Elleitoisinolemainittu,laitteenlisävarusteeteivät
kestäkonepesua.
Jääkaappisopiierityisestivalmisruokien,tuoreiden
jasäilöttyjenelintarvikkeiden,maitotuotteiden,
hedelmien,vihannestenjajuomiensäilytykseen.
• Jääkaappiosaston luontainen ilmankierto saa
aikaanalueita,joissaonerilämpötila.Kylmintä
onhetihedelmä-javihanneslaatikonyläpuolella
jatakaseinänlähellä.Lämpimintäonosaston
yläetuosassa.
• Puutteellinen ilmanvaihto lisää energiankulutusta ja
vähentääjäähdytystehoa.
• Käytäruokiensuojanakierrätyskelpoisiamuovi-,
metalli-,alumiini-jalasiastioitataituorekelmua.
• Laitanestemäisettuotteetsekämakujataihajuja
levittävät tai imevät tuotteet suljettuihin astioihin tai
käärine.
• Ruoat,joistavapautuusuuriamääriä
etyleenikaasuasekäne,jotkaovatherkkiätälle
kaasulle,kutenhedelmät,vihanneksetjasalaatti,
tulisiainaerotellataikääriä,jottaniidensäilymisaika
eilyhentyisi;esimerkiksitomaattejaeisaisisäilyttää
yhdessäkiivientaikaalinkanssa.
• Jätäelintarvikkeidenväliinriittävästitilaa,jottailma
pääseekiertämään.
• Käytäpullopidikettä,jottapulloteivätkaadu
(saatavillajoissakinmalleissa).
• Jos jääkaapissa säilytettävää ruokaa on vain
vähän,onsuositeltavaakäyttäähedelmä-ja
vihanneslaatikonyläpuolellaoleviahyllyjä,silläse
onosastonkylminpaikka.
• Jääkaapinhyllyillä:valmisruoat,trooppiset
hedelmät,juustot,delituotteet.
• Hedelmä-javihanneslaatikossa:hedelmät,salaatit,
vihannekset.
• Ovessa:voi,hillot,kastikkeet,pikkelssit,tölkit,
pullot,juomatölkit,munat.
Trooppiset
hedelmät
Juustot,delituot-
teet,valmisruoat
Hedelmät,salaatit,
vihannekset
Voi,hillot
Hillot,kastik-
keet,pikkelssit,
tölkit
Pullot
Munat
Pullot,
juomatölkit