Bosch MS8CM61X1/02 Käyttö ohjeet

Kategoria
Blenders
Tyyppi
Käyttö ohjeet

Tämä käsikirja sopii myös

81
Määräyksenmukainen käyttö
Määräyksenmukainen käyttö
Nämä varusteet on tarkoitettu sauvasekoittimelle
MSM8.. / MS8CM6.. Noudata sauvasekoittimen ohjeita.
Varusteita ei saa koskaan käyttää muiden laitteiden kanssa. Käytä
ainoastaan varusteeseen kuuluvia osia.
Varuste soveltuu vain tässä käyttöohjeessa kuvattuun
käyttötarkoitukseen. Käsiteltävissä elintarvikkeissa ei saa olla kovia
aineksia (esim. luita). Varustetta ei saa käyttää muiden tarvikkeiden/
aineiden käsittelyyn.
Turvallisuusohjeet
W Loukkaantumisvaara
Älä koske teriin paljain käsin. Kun kiinnität ja irrotat teriä, tartu
niihin vain muoviosasta. Käytä puhdistamiseen harjaa.
Käytä varustetta vain, kun sen kaikki osat ovat paikoilleen
kiinnitettyinä. Kiinnitä tai irrota varuste vain, kun toiminta on
pysähtynyt ja pistoke irrotettu pistorasiasta.
Kun käytät monitoimiosaa, peruslaitteen saa käynnistää vain, kun
vaihteisto-osa on kunnolla paikallaan.
Älä koske täyttösuppilon sisälle. Käytä aina oheista
syöttöpaininta!
Älä milloinkaan koske hienonnusterien teräviin teriin tai syrjiin.
Pidä kiinni vain terien reunasta.
Huomioi terien muoto ja asento, kun kiinnität niitä pidikelevyyn.
Käytä puhdistamiseen harjaa.
Tartu pidikelevyyn vain sitä varten tarkoitetuista syvennyksistä.
Kun purat kuutioleikkurin osiin tai kokoat sen, pidä teräosasta
kiinni vain sen keskellä olevasta muovikahvasta. Älä koske
säleikön teräviin teriin. Pidä kiinni vain säleikön reunasta! Käytä
puhdistamiseen harjaa.
Älä aseta koskaan pallovispilää ilman vastaavaa adapteria
peruslaitteeseen.
W Palovammavaara!
Kun käsittelet kuumaa maitoa, käytä korkeaa ja kapeaa
sekoitusastiaa. Kuuma maito voi roiskua ja aiheuttaa palovammoja.
W Huomio!
Kulhot eivät sovellu käytettäviksi mikroaaltouunissa.
Ota aina huomioon maksimaalinen täyttökorkeus.
Varmista, ettei täyttösuppilossa tai kulhon sisällä ole ylimääräisiä
kappaleita. Älä työnnä täyttösuppiloon tai kulhoon esineitä (esim.
veitsiä, lusikoita).
Älä koskaan käytä sauvasekoitinta (sekoitusvartta) kulhossa.
82
Turvallisuusohjeet
Älä upota seuraavia osia veteen tai muihin nesteisiin äläkä pese
sitä juoksevan veden alla tai astianpesukoneessa: vaihteisto-osa,
adapteri, kansi ja vaihteisto-osa.
W Tärkeää!
Varuste on ehdottomasti puhdistettava huolellisesti jokaisen käytön
jälkeen tai kun sitä ei ole käytetty pitkään aikaan. X ”Puhdistus ja
hoito” katso sivu 89
4 Pallovispilä *
a Adapteri
* mallista riippuen
Ennen ensimmäistä käyttöä
Uusi varuste on otettava pakkauksesta,
puhdistettava ja tarkastettava ennen
käyttöä.
Huomio!
Viallista varustetta ei saa koskaan käyttää!
Ota kaikki varusteet pakkauksesta ja
poista pakkausmateriaali.
Tarkista, että kaikki osat ovat mukana
eikä niissä ole näkyviä vaurioita.
X Kuva A
Puhdista ja kuivaa osat huolellisesti
ennen ensimmäistä käyttökertaa.
X ”Puhdistus ja hoito” katso sivu 89
Symbolit ja merkinnät
Symboli Merkitys
W
Varo! Pyörivät välineet. Älä
koske täyttösuppilon sisälle.
Ei sovellu
astianpesukoneeseen.
Älä upota veteen tai muihin
nesteisiin äläkä pese
juoksevan veden alla.
c
d
Aseta kansi monitoimiosan
kannen päälle (a) ja lukitse
se (b).
Kiinnitä kuutioleikkuri kanteen
(a) ja lukitse se (b).
Lue käyttöohje huolellisesti ennen
laitteen käyttöä. Siinä on tärkeitä laitteen
turvallisuutta ja käyttöä koskevia ohjeita.
Säilytä käyttöohje huolellisesti.
Muista antaa käyttöohje laitteen
mahdolliselle uudelle omistajalle.
Yhdellä silmäyksellä
X Kuva A
1 Minileikkuri L *
a Kulho
b Yleisterä (L)
c Jäänmurskainterä (L)
d Vaihteisto-osa
e Kansi
2 Minileikkuri XL *
a Kulho
b Yleisterä (XL)
c Vaihteisto-osa
d Kansi
3 Monitoimiosa
a Kulho
b Taikinakoukku
c Yleisterä
d Kansi ja vaihteisto-osa
e Syöttöpainin
f Terien pidikelevy
Terät *
g Viipalointiterä – karkea
h Viipalointiterä – hieno
i Raastinterä – keskikarkea
j Hienonnusterä – karkea
Kuutioleikkuri
k Kannatin
l Teräosa
m Säleikkö, pieni (noin 9 mm)
n Säleikkö, iso (noin 13 mm) *
o Säleikön puhdistin (kääntyvä pää
erikokoisille säleiköille)
83
Minileikkuri (koko L ja XL)
Minileikkuri (koko L ja XL)
Huomio!
Noudata tarkasti taulukossa annettuja
maksimimääriä ja käsittelyaikoja.
X Taulukko K
Yleisterä: Lihan, kovan juuston, sipulien,
yrttien, valkosipulien, hedelmien ja
marjojen, kasvisten, pähkinöiden ja
mantelien hienontamiseen.
Jäänmurskainterä (vain koko L):
Jääpalojen murskaamiseen (Crushed Ice).
Optimaalinen käsittelymäärä: 4-6 jääpalaa.
(enint. 100 g).
Huomio!
Poista lihasta ennen hienontamista
rustot, luut ja jänteet.
Minileikkuri ei sovellu erittäin kovien
ainesten (kahvinpapujen, retikan,
muskottipähkinöiden) tai jäisten
ainesten (marjojen/hedelmien tms.)
hienontamiseen.
Käsittele jääpaloja ainoastaan
jäänmurskainterällä
X Kuva B
1. Aseta kulho tasaiselle ja puhtaalle
työtasolle ja paina sitä. Kiinnitä yleisterä
tai jäänmurskainterä.
Tärkeää: Terän on oltava kulhossa
suorassa asennossa.
2. Täytä elintarvikkeet.
3. Kiinnitä vaihteisto-osa kulhon päälle
ja käännä myötäpäivään, kunnes se
napsahtaa kuuluvasti paikoilleen.
4. Aseta peruslaite vaihteisto-osaan ja
paina, kunnes se lukittuu kuuluvasti.
5. Liitä pistoke pistorasiaan.
6. Pidä kiinni peruslaitteesta ja
minileikkurista. Paina turbopainiketta
Â. Laite on toiminnassa niin kauan kuin
painiketta painetaan.
7. Käsittele elintarvikkeet minileikkurilla.
8. Vapauta käynnistyskytkin hienontamisen
jälkeen. Odota, kunnes moottori
pysähtyy. Irrota pistoke pistorasiasta.
9. Paina molempia avaamispainikkeita ja
irrota peruslaite.
10. Irrota vaihteisto-osa vastapäivään
kääntäen.
11. Poista terä.
12. Tyhjennä kulho.
Puhdista kaikki osat heti käytön jälkeen.
X ”Puhdistus ja hoito” katso sivu 89
Esimerkkiresepti:
Omena-hunajakakku
Omena-hunajaseos (CNHR29):
110 g metsähunajaa (5 °C)
30 g omenaa kuutioina (11 mm)
Laita ainekset minileikkuriin ja sekoita
3 sekuntia turbo-nopeudella.
Omena-hunajaseos (CNHR29C):
130 g metsähunajaa (5 °C)
30 g omenaa kuutioina (11 mm)
Laita ainekset minileikkuriin ja sekoita
2 sekuntia turbo-nopeudella.
Kakku:
3 kananmunaa
60 g voita
100 g vaaleita jauhoja (405)
60 g rouhittuja saksanpähkinöitä
1 tl kanelia
2 pussia (=4 tl) vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 omena
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuainen sokerin kanssa
ja lisää sitten pehmyt voi ja
hunaja-omenaseos.
Sekoita jauhot, rouhitut saksanpähkinät,
kaneli ja leivinjauhe erillisessä kulhossa.
Lisää ne kosteiden ainesten joukkoon ja
sekoita. Kääntele valkuainen varovasti
joukkoon lastalla.
Vuoraa leipävuoka (35 x 11 cm)
leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Kuori omena ja leikkaa se viipaleiksi.
Levitä omenaviipaleet taikinan päälle.
Lämmitä uuni 180 °C:seen ja paista
kakkua 30 minuuttia.
84
Monitoimiosa
Tärkeää: Terän/taikinakoukun on oltava
kulhossa suorassa asennossa.
2. Täytä elintarvikkeet.
3. Kiinnitä vaihteisto-osa kannen päälle
(,) ja käännä vastapäivään, kunnes
se lukittuu kuuluvasti. Laita syöttöpainin
täyttösuppiloon.
Huomautus: Jos kansi on vaikea
saada paikoilleen, käännä hieman osan
alapuolella olevaa kolmisakaraista
kytkinosaa ja yritä uudelleen.
4. Aseta peruslaite vaihteisto-osaan ja
paina, kunnes se lukittuu kuuluvasti.
5. Liitä pistoke pistorasiaan. Pidä kiinni
peruslaitteesta ja monitoimiosasta.
Paina turbopainiketta Â. Laite on
toiminnassa niin kauan kuin painiketta
painetaan.
6. Käsittele elintarvikkeet.
Ainesten lisääminen:
Päästä irti painikkeesta. Odota, kunnes
laite pysähtyy.
Poista syöttöpainin ja lisää aineksia
täyttöaukon kautta.
Laita syöttöpainin takaisin paikoilleen ja
jatka käsittelyä.
7. Vapauta käynnistyskytkin hienontamisen
jälkeen. Odota, kunnes moottori
pysähtyy. Irrota pistoke pistorasiasta.
8. Paina molempia avaamispainikkeita ja
irrota peruslaite.
9. Käännä kantta myötäpäivään ja irrota.
10. Poista terä/taikinakoukku.
11. Tyhjennä kulho.
Puhdista kaikki osat heti käytön jälkeen.
X ”Puhdistus ja hoito” katso sivu 89
Esimerkkiresepti:
Leipätaikina
Perusohje:
250 g jauhoja
140 ml vettä
7 g sokeria
7 g margariinia
0,5 g hiivaa
4 g suolaa
Työkalu: Taikinakoukku
Laita kulhoon kaikki ainekset paitsi vesi.
Monitoimiosa
Monitoimitarvikkeet on määrätty
elintarvikekäsittelyn mukaisesti.
W Varo teräviä teriä/pyörivää
käyttöliitäntää – loukkaantumisvaara!
Älä koskaan tartu säiliöön täytön aikana.
Paina aineksia aina syöttöpainimella.
Kone käy vielä jonkin aikaa pysäyttämisen
jälkeen. Vaihda varuste vasta sitten,
kun moottori on pysähtynyt. Kun käytät
monitoimiosaa, peruslaite käynnistyy vain,
kun kansi on kunnolla paikallaan.
Huomio!
Käytä monitoimiosaa vain, kun sen kaikki
osat ovat paikoilleen kiinnitettyinä!
Varo!
Poista lihasta ennen hienontamista rustot,
luut ja jänteet.
Monitoimiosa ei sovellu kovien
ainesten (kahvipapujen, retikan,
muskottipähkinöiden) eikä jäisten aineiden
(hedelmien, marjojen tms.) hienontamiseen.
Huomio!
Noudata tarkasti maksimimääriä ja
käsittelyaikoja. X Taulukko L
Anna laitteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi
jokaisen käyttöjakson jälkeen.
Yleisterä/taikinakoukku
Yleisterä
Lihan, kovan juuston, sipulien, yrttien,
valkosipulin, hedelmien ja marjojen,
kasvisten, pähkinöiden ja mantelien
hienontamiseen.
Taikinakoukku
Pienten taikinamäärien vaivaamiseen.
W Varo terävää terää –
loukkaantumisvaara!
Älä koske yleisterän leikkuuteriin paljain
käsin.
Tartu yleisterään vain sen muovikahvasta.
X Kuva C
1. Aseta kulho tukevalle, tasaiselle ja
puhtaalle työtasolle. Kiinnitä yleisterä tai
taikinakoukku.
85
Monitoimiosa
Sekoita ainekset turbonopeudella.
Lisää vesi täyttöaukon kautta muutaman
sekunnin kuluttua.
Käsittele kaikki ainekset
turbonopeudella.
Suositus:
Maksimikäynnissäoloaika: 2 minuuttia
Maksimimäärä: 1 x perusohje
Murotaikina
Perusohje:
250 g jauhoja
125 g voita tai margariinia
(huoneenlämpöistä)
125 g sokeria
1 kananmuna
½ pussia (= 1 tl) leivinjauhetta
1 pussi (=2 tl) vaniljasokeria
1 ripaus suolaa
Työkalu: Taikinakoukku
Laita kaikki ainekset kulhoon.
Sekoita ainekset turbonopeudella.
Anna taikinan olla kylmässä.
Jatka käsittelyä tarvittaessa.
Maksimikäynnissäoloaika: 2 minuuttia
Maksimimäärä: 1 x perusohje
Pidikelevy ja terät
Viipalointiterä – karkea
kurkun, porkkanan, perunan jne. viipalointia
varten.
Viipalointiterä – hieno
kurkun, porkkanan, punajuuren,
kesäkurpitsan viipalointia varten.
Raastinterä – keskikarkea
omenoiden, porkkanoiden ja juuston
raastamiseen.
Hienonnusterä – karkea
perunoiden raastamiseen knöödeli- tai
röstiperunataikinaan; hedelmien ja
vihannesten raastamiseen raakasalaattiin.
Varo!
Terillä ei saa hienontaa erittäin kovia
elintarvikkeita (parmesaanijuustoa,
suklaata).
Terät soveltuvat säikeisten elintarvikkeiden
(purjo, selleri, raparperi) käsittelyyn vain
varauksin.
W Varo terävää terää –
loukkaantumisvaara!
Käsittele teräosia erittäin varovasti! Kiinnitä
huomiota teräosan muotoon ja asentoon,
kun kiinnität sen pidikelevyyn (X Kuva D).
Tartu pidikelevyyn vain sitä varten
tarkoitetuista syvennyksistä. Älä koske
täyttöaukkoon. Kun lisäät aineksia, käytä
aina syöttöpaininta.
X Kuva F
1. Kiinnitä haluamasi teräosa pidikelevyyn.
2. Aseta kulho tukevalle, tasaiselle ja
puhtaalle työtasolle. Tartu pidikelevyyn
siinä olevista syvennyksistä ja kiinnitä
se paikoilleen.
3. Kiinnitä vaihteisto-osa kannen päälle
(,) ja käännä vastapäivään, kunnes
se lukittuu kuuluvasti.
4. Aseta peruslaite vaihteisto-osaan ja
paina, kunnes se lukittuu kuuluvasti.
5. Liitä pistoke pistorasiaan. Pidä kiinni
peruslaitteesta. Paina turbopainiketta
Â. Laite on toiminnassa niin kauan kuin
painiketta painetaan.
6. Laita käsiteltävät ainekset
täyttösuppiloon. Pilko suuret kappaleet
ensin pienemmiksi. Työnnä tarvittaessa
ainekset sisään syöttöpaininta kevyesti
painaen.
7. Kun ainesten käsittely on päättynyt tai
elintarvikkeet ulottuvat lähes pidikelevyn
alareunaan asti, päästä irti valitsimesta.
Odota, kunnes moottori pysähtyy. Irrota
pistoke pistorasiasta.
8. Paina molempia avaamispainikkeita ja
irrota peruslaite.
9. Käännä kantta myötäpäivään ja irrota.
10. Tartu pidikelevyyn siinä olevista
syvennyksistä ja irrota se.
11. Tyhjennä kulho.
Puhdista kaikki osat heti käytön jälkeen.
X ”Puhdistus ja hoito” katso sivu 89
86
Monitoimiosa
Esimerkkiresepti:
Perunaletut
500 g perunoita
1 iso kananmuna
3 rkl jauhoja
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Työkalu: Hienonnusterä
Kuori ja raasta perunat.
Sekoita sitten perunat, kananmuna,
jauhot, suola ja pippuri.
Jos seos on liian kosteaa, lisää vielä
hieman jauhoja.
Kuumenna öljyä pannulla, annostele
siihen iso lusikallinen taikinaa ja
muotoile letuksi. Paista kummaltakin
puolelta kullanruskeaksi.
Kuutioleikkuri
kuutioi elintarvikkeet esim. salaatteihin,
keittoihin ja jälkiruokiin.
W Varo terävää terää –
loukkaantumisvaara!
Kun purat kuutioleikkurin osiin tai kokoat
sen, pidä teräosasta kiinni vain sen keskellä
olevasta muovikahvasta. Älä koske säleikön
teräviin teriin. Pidä kiinni vain säleikön
reunasta! Käytä puhdistamiseen harjaa.
Kun käytät monitoimiosaa, peruslaite
käynnistyy vain, kun kansi on kunnolla
paikallaan. Älä tartu täyttöaukkoon. Kun
lisäät aineksia, käytä aina syöttöpaininta.
W Huomio!
Käyttöä koskevia ohjeita!
Kuutioleikkuri paloittelee kuutioiksi:
perunat (raa’at tai keitetyt);
vihannekset kuten porkkanat, kurkut,
tomaatit, paprikat, sipulit, punajuuret;
hedelmät kuten banaanit, omenat,
päärynät, mansikat, melonit, kiivit;
kananmunat;
juuston (esim. gouda, emmental);
pehmeän makkaran (esim. mortadella);
keitetyn tai paistetun siipikarjan lihan
(jäähtyneenä, ilman luita).
Laitteella ei voi käsitellä erittäin pehmeää
juustoa (esim. mozzarella, feta).
Laitteella ei saa käsitellä erittäin kovaa
juustoa (esim. parmesan).
Kun hedelmissä (esim. omenat, persikat
jne.) on siemeniä tai kiviä, poista ne
ennen hedelmien käsittelyä. Kun käsittelet
keitettyä tai paistettua lihaa, poista lihasta
luut ennen käsittelyä.
Elintarvikkeet eivät saa olla jäisiä.
Älä käsittele kerralla maksimimäärää
enempää elintarvikkeita. Ennen kuin jatkat
käsittelyä, anna peruslaitteen jäähtyä
huoneenlämpöiseksi 30 minuutin ajan.
W Huomio!
Käyttöä koskevia ohjeita!
Maksimimäärät:
raa’at ja keitetyt ainesosat,
n. 3500 g
(Vertailuarvo: säiliö 5 x täytetty)
Juusto (esim. Gouda, Emmental)
n. 300 g
(Vertailuarvo: säiliö 2 x täytetty)
Jollet noudata ohjetta, kuutioleikkuri
sekä sen säleikkö ja pyörivä terä
saattavat vioittua.
Jos käytät kuutioleikkuria väärään
käyttötarkoitukseen, teet siihen muutoksia
tai käytät sitä ohjeiden vastaisesti, Robert
Bosch Hausgeräte GmbH ei vastaa
mahdollisista vahingoista. Vastuu on
poissuljettu myös silloin, kun vahingot
(esim. tylsät tai muotoaan muuttaneet terät)
aiheutuvat ei sallittujen elintarvikkeiden
käsittelystä.
Tärkeitä ohjeita:
Hedelmät, marjat ja vihannekset eivät
saa olla niin kypsiä, että niistä voi tulla
ulos mehua.
Anna keitettyjen elintarvikkeiden jäähtyä
ennen paloittelua, koska ne ovat silloin
kiinteämpiä ja lopputuloksesta tulee
parempi.
Kun lisäät aineksia laitteeseen, palojen
koko vaihtelee aina sen mukaan, miten
voimakkaasti painat syöttöpaininta.
87
Monitoimiosa
X Kuva G
Aseta kulho tukevalle, tasaiselle ja
puhtaalle työtasolle.
1. Kiinnitä säleikkö kannattimeen. Huomioi
lovet!
2. Avaa kannattimen kiinnittimet ja kiinnitä
teräosa kannattimeen.
3. Sulje kiinnittimet.
4. Aseta kuutioleikkuri alakautta
kanteen (,) ja käännä vastapäivään
vasteeseen asti. Lukitsimen tulee osua
vasteeseen asti kannen nokassa.
5. Kiinnitä vaihteisto-osa kannen päälle
(,) ja käännä vastapäivään, kunnes
se lukittuu kuuluvasti. Kahvan lukitsimen
tulee napsahtaa kunnolla kiinni.
6. Aseta peruslaite vaihteisto-osaan ja
paina, kunnes se lukittuu kuuluvasti.
7. Liitä pistoke pistorasiaan. Pidä kiinni
peruslaitteesta. Paina turbopainiketta
Â. Laite on toiminnassa niin kauan kuin
painiketta painetaan.
8. Laita paloiteltavat ainekset
täyttösuppiloon. Työnnä tarvittaessa
ainekset sisään syöttöpaininta kevyesti
painaen. Paloittele tarvittaessa
elintarvikkeet ensin pienemmiksi.
9. Kun ainesten käsittely on päättynyt tai
kuutiot ulottuvat lähes kuutioleikkurin
alareunaan asti, päästä irti valitsimesta.
Odota, kunnes moottori pysähtyy. Irrota
pistoke pistorasiasta.
10. Paina molempia avaamispainikkeita ja
irrota peruslaite.
11. Käännä kantta myötäpäivään ja irrota.
Tyhjennä kulho.
Puhdista kaikki osat heti käytön jälkeen.
X ”Puhdistus ja hoito” katso sivu 89
Esimerkkiresepti:
Salaatti ”Olivie”
(2 hengelle)
2 keitettyä, jäähtynyttä perunaa
1 keitetty porkkana
2 kovaksi keitettyä munaa
100 g keitettyä kananrintaa
1 suolakurkku tai marinoitu kurkku
1 salaattikurkku
150 g herneitä (1 pieni purkillinen)
Suolaa ja pippuria
125 g majoneesia
Paloittele keitetyt, mutta valmiiksi
jäähtyneet perunat, porkkanat,
kananmunat, kurkut ja liha kuutioiksi
turbonopeudella.
Sekoita kaikki paloitellut ainekset
keskenään salaattikulhossa herneiden
kanssa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita joukkoon majoneesi ja asettele
tarjoiluvadille.
Salaatti ”Vinaigrette”
(2 hengelle)
2 keitettyä, jäähtynyttä perunaa
250 g keitettyjä punajuuria
1 keitetty porkkana
1 suolakurkku
50 g herneitä
¼ purjoa (noin 25 g)
Suolaa ja pippuria
50 ml ruokaöljyä
Paloittele keitetyt, mutta valmiiksi
jäähtyneet perunat, porkkanat,
punajuuret, purjo ja suolakurkku
samankokoisiksi kuutioiksi
turbonopeudella.
Sekoita kaikki paloitellut ainekset
keskenään salaattikulhossa herneiden
kanssa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile ruokaöljyn kanssa.
88
Pallovispilä
Salaatti ”Stolichny”
(2 hengelle)
150 g mortadella-makkaraa
3 keitettyä, jäähtynyttä perunaa
2 suolakurkkua tai marinoitua kurkkua
1 keitetty porkkana
Herneitä, puoli purkillista
Suolaa ja pippuria
Kastike:
¼ purkkia kermaviiliä
¼ lasillista majoneesia
Paloittele keitetyt, mutta valmiiksi
jäähtyneet perunat, porkkana, kinkku ja
kurkut kuutioiksi turbonopeudella.
Sekoita kaikki paloitellut ainekset
keskenään salaattikulhossa herneiden
kanssa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Tarjoile kermaviilin ja majoneesin
kanssa.
Katkarapusalaatti
(2 hengelle)
150 g keitettyä kananlihaa
150 g keitettyä, jäähtynyttä perunaa
100 g salaattikurkkua
Vihreää salaattia
25 g katkaravun lihaa
1-2 kovaksi keitettyä munaa
75 g majoneesia
Paloittele keitetyt, mutta valmiiksi
jäähtyneet perunat, kananmunat, kurkut,
katkaravun liha ja keitetty liha kuutioiksi
turbonopeudella.
Revi salaatin lehdet pieniksi paloiksi.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile majoneesin kanssa.
Keitto ”Okroshka”
(2-3 hengelle)
Kvassia, 1 litraa
150 g keitettyä kananrintaa
1-3 keitettyä, jäähtynyttä perunaa
1-3 kovaksi keitettyä munaa
½ nippu retiisejä (4-5 kpl)
1-2 salaattikurkkua
¼ purjoa (noin 25 g)
Persiljaa ja tilliä
1-2 rkl kermaviiliä
Sinappia, sokeria
Paloittele keitetyt, mutta valmiiksi
jäähtyneet perunat, kananmunat, kurkut,
retiisit ja keitetty kananrinta kuutioiksi
turbonopeudella.
Sekoita hyvin keskenään kermaviili,
hienonnettu purjo ja kananmunat
sinapin ja sokerin kanssa ja ohenna
seos kvassilla.
Lisää joukkoon paloitellut ainekset,
hienonnettu persilja ja tilli.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Pallovispilä
Pallovispilä soveltuu kerma- ja
valkuaisvaahdon sekä maitovaahdon
vatkaamiseen kuumasta (maks. 70 °C)
ja kylmästä maidosta (maks. 8 °C) sekä
kastikkeiden ja jälkiruokien valmistamiseen.
W Palovammavaara!
Kun käsittelet kuumia nesteitä, käytä
korkeaa ja kapeaa sekoitusastiaa.
Huomio!
Älä aseta koskaan pallovispilää ilman
adapteria peruslaitteeseen.
Irrota ja kiinnitä adapteri ja pallovispilä
vain laitteen ollessa pysähdyksissä.
X Kuva I
1. Laita valmistelemasi elintarvikkeet
kulhoon tai muuhun sopivaan astiaan tai
käsittele ne kattilassa.
2. Aseta adapteri pallovispilän päälle ja
paina, kunnes se lukkiutuu kuuluvasti.
3. Aseta pallovispilä adaptereineen
peruslaitteeseen ja paina, kunnes se
lukkiutuu kuuluvasti.
89
Puhdistus ja hoito
4. Liitä pistoke pistorasiaan.
5. Säädä kierrosnopeuden valitsimella
haluamasi teho (suositus: suuri nopeus).
6. Pidä kiinni peruslaitteesta ja kulhosta ja
paina käynnistyskytkintä.
7. Käsittele elintarvikkeet pallovispilällä.
8. Vapauta käynnistyskytkin hienontamisen
jälkeen. Odota, kunnes moottori
pysähtyy.
9. Irrota pistoke pistorasiasta.
10. Paina molempia avaamispainikkeita
ja irrota pallovispilä adaptereineen
peruslaitteesta.
11. Irrota adapteri pallovispilästä.
Puhdista kaikki osat heti käytön jälkeen.
X ”Puhdistus ja hoito” katso sivu 89
Puhdistus ja hoito
Varusteet on puhdistettava huolellisesti aina
käytön jälkeen.
W Loukkaantumisvaara
Älä koske yleisterään, jäänmurskausterään,
hienonnusteriin tai kuutioleikkurin teriin
paljain käsin. Kun puhdistat niitä, tartu niihin
vain muoviosasta ja käytä harjaa.
Huomio!
Älä käytä alkoholi- tai spriipitoista
puhdistusainetta.
Älä käytä teräväreunaisia tai -kärkisiä tai
metalliesineitä.
Älä käytä hankaavia liinoja tai
puhdistusaineita.
Älä koskaan upota seuraavia osia
veteen tai muihin nesteisiin äläkä pese
niitä juoksevan veden alla: vaihteis-
to-osat, vaihteiston esikäsittelyosat,
monitoimiosien kansi.
Huomautuksia:
Varo, että muoviosat eivät jää
puristuksiin astianpesukoneessa, niiden
muoto saattaa muuttua pesun aikana.
Jos käsittelet esimerkiksi punakaalia
tai porkkanoita, muoviosiin voi tulla
värjääntymiä. Ne voidaan poistaa
muutamalla tipalla ruokaöljyä.
Kuvasta J näet, miten osat tulee
puhdistaa.
Minileikkuri / pallovispilä
Pyyhi minileikkurin yläosa ja
pallovispilän adapteri vain pehmeällä,
kostealla liinalla ja kuivaa ne.
Puhdista muut lisävarusteet
astianpesuaineliuoksella ja pehmeällä
liinalla tai sienellä tai puhdista ne
astianpesukoneessa. Käytä terien
puhdistukseen harjaa.
Monitoimiosa
Pyyhi monitoimiosan kansi vain
kosteana ja kuivaa.
Kulho, yleisterä, pidikelevy ja
hienonnusterät ovat astianpesukoneen
kestäviä.
Pidikelevy ja terät
Käännä pidikelevy ylösalaisin ja paina
terä irti (kuva E).
Pura kuutioleikkuri osiin:
X Kuva H
1. Irrota kuutioleikkuri kannesta
myötäpäivään kääntämällä.
2. Avaa kiinnittimet ja poista teräosa.
3. Poista jäljelle jääneet ainekset
säleiköstä säleikön puhdistimella.
Käännä puhdistimen pää niin, että se
vastaa säleikön kokoa.
4. Poista säleikkö kannattimesta.
Älä pese kuutioleikkurin osia
astianpesukoneessa, terät tylsyvät.
Huuhdo kuutioleikkurin kaikki osat
juoksevan veden alla. Harjaa osat
puhtaaksi.
Oikeudet muutoksiin pidätetään.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184

Bosch MS8CM61X1/02 Käyttö ohjeet

Kategoria
Blenders
Tyyppi
Käyttö ohjeet
Tämä käsikirja sopii myös