• Ruokien pakastuminen kestää 24
tuntia. Tänä aikana pakastimeen ei
saa lisätä uusia pakastettavia ruokia.
• Pakasta vain korkealaatuisia, tuoreita
ja puhdistettuja elintarvikkeita.
• Jaa ruoka pieniin annoksiin, jotta se
pakastuu nopeasti ja täydellisesti.
Tällöin voit myöhemmin sulattaa vain
tarvitsemasi määrän.
• Kääri elintarvikkeet alumiinifolioon tai
pakkaa muovipusseihin
mahdollisimman ilmatiiviisti.
• Älä anna tuoreiden pakastamattomien
ruokien koskea jo pakastuneita
tuotteita, jotta niiden lämpötila ei
nouse.
• Vähärasvaiset elintarvikkeet säilyvät
paremmin ja pitempään rasvaisiin
ruokiin verrattuna. Suola vähentää
elintarvikkeiden säilytysaikaa.
• Jos jääpaloja nautitaan suoraan
pakastimesta otettuina, ne voivat
aiheuttaa kylmävammoja.
• Merkitse pakastuspäivämäärä kaikkiin
pakkauksiin, jotta voit helposti seurata
säilytysaikoja.
6.2 Pakasteiden säilytysohjeita
Noudata seuraavia ohjeita varmistaaksesi
laitteen parhaan suorituskyvyn:
• Tarkista, että kaupasta ostamasi
pakasteet on säilytetty oikein.
• Laita pakasteet pakastimeen
mahdollisimman nopeasti ostoksilla
käynnin jälkeen.
• Älä avaa kantta usein äläkä pidä sitä
auki pitempään kuin on tarpeen.
• Sulatettu pakaste pilaantuu nopeasti
eikä sitä saa pakastaa uudelleen.
• Älä käytä tuotetta pakkaukseen
merkityn viimeisen käyttöpäivän
jälkeen.
7. HOITO JA PUHDISTUS
VAROITUS!
Lue turvallisuutta koskevat
luvut.
7.1 Säännöllinen puhdistus
HUOMIO!
Kytke laite irti verkkovirrasta
ennen minkäänlaisten
puhdistustoimenpiteiden
suorittamista.
Älä käytä pakastimen
sisäpuolen puhdistukseen
voimakkaita tai hankaavia
puhdistusaineita,
voimakastuoksuisia tuotteita
tai kiillotusaineita.
Varo vahingoittamasta
jäähdytysjärjestelmää.
Kompressorialuetta ei
tarvitse puhdistaa.
1.
Kytke laite pois toiminnasta.
2. Puhdista pakastin ja siihen kuuluvat
lisätarvikkeet säännöllisesti ja
lämpimällä vedellä ja käsitiskiaineella.
Puhdista kannen tiiviste huolellisesti.
3. Kuivaa pakastin kauttaaltaan.
4. Kiinnitä pistoke pistorasiaan.
5. Kytke laitteeseen virta.
7.2 Pakastimen sulattaminen
HUOMIO!
Älä koskaan käytä teräviä
metallityökaluja huurteen
poistoon, koska ne voivat
vahingoittaa laitetta. Älä
yritä nopeuttaa sulatusta
mekaanisilla tai muilla
välineillä, joita valmistaja ei
ole neuvonut käyttämään.
Pakasteiden lämpötilan
nouseminen sulatuksen
aikana voi lyhentää niiden
turvallista säilytysaikaa.
Sulata pakastin, kun huurrekerroksen
paksuus on noin 10-15 mm.
Laitteen seinissä on enemmän huurretta,
jos ulkoilman kosteus on suuri ja jos
pakasteita ei ole pakattu oikein.
Pakastin on paras sulattaa tyhjänä tai
silloin, kun siinä on vain vähän ruokaa.
1. Kytke laite pois toiminnasta.
SUOMI
21