43
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
• Pyyhi laitteen ulkopinnat ja sämpyläritilä ko-
stealla liinalla ja anna laitteen kuivua.
• Johdon pituutta voidaan säätää kiertämällä
johtoa laitteen pohjassa oleviin säilytyspidik-
keisiin.
• Kytke laitteeseen virta ja poista valmistusvai-
heesta mahdollisesti jääneet öljyjäämät suorit-
tamalla kokonainen paahto-ohjelma laittamatta
leipää paahtimeen.
KÄYTTÖ
1. Kytke pistoke ja kytke laitteeseen virta.
2. Poista leivästä pakkausmateriaalit ennen pa-
ahtamista.
3. Käytä sämpyläritilää, jos haluat paahtaa
sämpylöitä, patonkia tai muuta leipää, joka ei
mahdu paahtoaukkoihin (1).
o Kiinnitä sämpyläritilä laitteen päälle, jolloin
mustien kahvojen molemmilla puolilla olevat
metallipidikkeet tulevat paahtoaukkoihin.
4. Aseta paahdettava leipä paahtoaukkoihin tai
sämpyläritilän päälle. Älä koskaan aseta leipää
suoraan laitteen päälle.
o Rinkelit ja vastaavat pitää halkaista ennen
paahtimeen laittamista. Aseta puolikkaat
paahtoaukkoihin siten, että leivän ulkopinta
on kohti paahtimen kylkeä. Näin rinkelit
paahtuvat sisäpuolelta ja lämpenevät ulko
puolelta.
5. Valitse haluamasi paahtoaika kääntämällä
asetuksen valitsinta (4). 1 on lyhin ja 5 pisin
paahtoaika.
6. Paina nostin (2) alas, jolloin leipä painuu laitteen
sisään. Paahtaminen alkaa.
7. "CANCEL"-painike (3) on sammutuspainike.
Paina painiketta, jos haluat keskeyttää paahta-
misen, ennen kuin ajastimen aika on kulunut
loppuun.
8. Laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun
leivän paahtaminen on loppunut ja leipä pon-
nahtaa ylös.
TÄRKEÄÄ!
• Jos leipä juuttuu paahtoaukkoihin, liikuta nost-
inta pari kertaa ylös ja alas leivän irrottamiseksi.
Jos leipä ei kuitenkaan irtoa, irrota virtajohto pi-
storasiasta ja anna paahtimen jäähtyä. Käännä
paahdin sitten ylösalaisin ja poista leipä raviste-
lemalla paahdinta varovasti. Älä koskaan yritä
irrottaa leipää metalliesineellä.
• Älä käytä paahdinta sellaisten leipien paahtami
-
seen tai lämmittämiseen, joissa on löysä täyte,
sokeria tai tomusokeria. Täyte tai sokeri saattaa
valua paahtimen sisään ja syttyä palamaan.
• Älä käytä paahdinta riisikakkujen paahtami-
seen, sillä ne saattavat syttyä palamaan.
• Älä lämmitä paahtimessa folioon tai vastaavaan
materiaaliin käärittyjä ruokia tai erittäin paksuja
leipäviipaleita, sillä ne saattavat aiheuttaa palo-
vaaran.
• Poista leivänmurut säännöllisesti laitteesta, sillä
murut saattavat aiheuttaa tulipalon.
• Muista katkaista laitteesta virta ja irrottaa virta-
johto pistorasiasta, kun et enää käytä laitetta.
Varoitus! Laite voi savuta ja haista hieman muuta-
malla ensimmäisellä käyttökerralla. Tämä johtuu
ylimääräisten valmistusmateriaalien palamisesta
pois. Tämä on täysin normaalia, ja savu/haju
häviää hetken kuluttua.
Paahtamisvinkkejä
Laitteella voidaan paahtaa monentyyppisiä leipiä.
Kaikille leipätyypeille ei ole mahdollista suositella
paahtoastetta, sillä paahtoasteen valinta vaihtelee
hyvin paljon leivän rakenteen ja henkilökohtai-
sten mieltymysten mukaan. Oikea säätö löytyy
kokeilemalla. Paksuja leipäviipaleita, sämpylöitä
ja karkeaa leipää on paahdettava pidempään kuin
ohuita ja kevyitä viipaleita.
PUHDISTUS
Puhdista laite seuraavien ohjeiden mukaisesti:
• Irrota pistoke pistorasiasta ja varmista, että
laite on täysin jäähtynyt ennen puhdistusta.
• Älä koskaan upota laitetta veteen äläkä anna
veden päästä laitteen sisään.
• Puhdista laite pyyhkimällä se kostealla liinalla.
Jos laite on hyvin likainen, veteen voi lisätä
hieman pesuainetta.
• Älä käytä laitteen puhdistamiseen hankaussien-
tä, teräsvillaa, vahvoja liuottimia tai hankaavia
puhdistusaineita, sillä ne voivat vahingoittaa
laitteen ulkopintaa.
• Tyhjennä laite muruista säännöllisesti. Käännä
laite ylösalaisin ja ravista sitä varovasti, kunnes
paahtimessa ei ole leivänmuruja.