Neuvoja ja vinkkejä SenseBoil®
Toiminto sopii parhaiten veden kiehauttamiseen ja
perunoiden keittämiseen. Se ei toimi
tarttumattomalla pinnalla (esim. keraamisella
pinnalla) varustettujen keittoastioiden kanssa. Se ei
välttämättä toimi valurautaisilla keittoastioilla.
Emaloidut teräsastiat ovat suositeltavia parhaiden
tulosten saavuttamiseksi perunoita keittäessä. Muut
keittoastiat sekä perunoiden ominaisuudet (leikatut,
kuoritut tai koko) voivat vaikuttaa lopputulokseen.
Varmista, että keittotason pinta on kuiva. Käytä
ainoastaan keittoastioita, joiden pohja on kuiva ja
puhdas.
Tarkista keittoastian SenseBoil®-sopivuus tarkkailemalla
astiaa ensimmäisen käyttökerran aikana.
Noudata alla annettuja ohjeita SenseBoil®-toiminnon
tehokkuuden varmistamiseksi:
max. 5l / 5kg / 75%
min. 1l / 1kg / 50%
Käytä ainoastaan kylmää hanavettä.
• Täytä keittoastia puoliksi
tai 3/4 täyteen kylmällä
hanavedellä jättäen 4 cm
keittoastian reunasta tyhjäksi.
Vettä on oltava vähintään
yksi litra ja korkeintaan viisi
litraa. Varmista, että veden
(tai veden ja perunoiden)
kokonaispaino on 1-5 kg.
• Varmista perunoita keittäessä, että perunat ovat
kokonaan veden alla. Jätä kuitenkin aina vähintään 1/4
Induktiokeittoalueilla voimakas
sähkömagneettinen kenttä luo keittoastian
lämmön erittäin nopeasti.
Induktiokeittoalueille soveltuvat
keittoastiat
Käytä induktiokeittoalueille soveltuvia
keittoastioita.
Keittoastian materiaali
Valurauta*, teräs, emaloitu teräs,
ruostumaton teräs, monikerroksinen
pohja (valmistajan merkintä ilmaisee
soveltuvuuden).
Alumiini, kupari, messinki, lasi,
keramiikka, posliini.
Keittoastia soveltuu käytettäväksi
induktiokeittotasolla, jos:
• pieni määrä vettä kuumenee hyvin nopeasti
korkeimmalla tehotasolla
• magneetti tarttuu astian pohjaan.
Keittoastian pohjan tulee olla mahdollisimman
paksu ja tasainen.
* SenseBoil® ei välttämättä toimi oikein valurautaisilla
keittoastioilla.
keittoastiasta tyhjäksi.
• Keitä ainoastaan kokonaisia, kuorimattomia ja
keskisuuria perunoita parhaan lopputuloksen
saavuttamiseksi.
• Vältä tuottamasta ulkoista tärinää (esim. käyttämällä
tehosekoitinta tai asettamalla matkapuhelin laitteen
viereen) toiminnon ollessa toiminnassa.
• Jos haluat käyttää suolaa, lisää se veden
kiehumispisteen saavuttamisen jälkeen.
• Toiminto ei välttämättä toimi oikein veden- tai
espressokeittimillä.
Energiansäästö
Voit säästää energiaa jokapäiväisen
ruoanvalmistuksen aikana seuraavia
vinkkejä noudattamalla.
• Käytä veden kuumentamisen aikana ainoastaan
tarvittavaa vesimäärää.
• Mikäli mahdollista, peitä keittoastia aina kannella.
• Aseta keittoastia keittoalueelle ennen alueen kytkemistä
toimintaan.
• Aseta pieni keittoastia pienemmälle keittoalueelle.
• Aseta keittoastia suoraan keittoalueen keskelle.
• Käytä jälkilämpöä ruoan pitämiseksi lämpimänä tai ruoan
sulattamiseksi.
Neuvoja ja vinkkejä