yleiskoneen vakio-osat ja niiden erilaisia
käyttömahdollisuuksia
K-vatkain
O
Sopii kakkujen, pikkuleipien, voitaikinoiden, sokerikuorrutusten,
tuulihattutaikinan ja perunasoseen valmistukseen.
vispilä
O
Sopii kananmunien, kerman, ohukaistaikinan, sokerikakkutaikinan,
marenkiseoksen, juustokakun, vaahtojälkiruokien ja kohokasseosten
valmistukseen. Vispilää ei pidä käyttää raskaiden seosten, (esim.
rasvan ja sokerin vaahdotus) valmistuksessa; se saattaisi vahingoittua.
taikinakoukku
O
Hiivataikinoiden valmistukseen.
yleiskoneen käyttö
1 Käännä pään nostovipua myötäpäivään ja nosta sekoituspäätä, kunnes
se lukittuu.
Varmista, että kulhon kiinnike on asetettu oikein paikalleen siten, että
-symboli on yläasennossa.
vatkainten kiinnittäminen
2 Paina loppuun saakka ja käännä.
3 Aseta kulho alustalle - paina alas ja käännä myötäpäivään
4 Nosta sekoituspäätä hieman. Käännä pään nostovipua vastapäivään ja laske
sekoituspää paikalleen, kunnes se lukittuu.
5 Laite kytketään päälle kääntämällä nopeudenvalitsin haluttuun asentoon.
O
Pidä kiekkoa -asennossa jos haluat koneen toimivan suurimmalla
nopeudella. Toimii vain pidettäessä ; ns. pitotoiminto.
6 Katkaise virta ja irrota pistoke pistorasiasta käytön jälkeen.
vatkainten irrottaminen
7 Käännä ja irrota.
vihjeitä
O
Kytke kone pois toiminnasta ja kaavi kulhoa kaapimella tihein väliajoin.
O
Huoneenlämpöiset kananmunat vaahdottuvat parhaiten.
O
Varmista ennen kananmunien vispaamista, että vispilään tai kulhoon
ei ole jäänyt esim. rasvaa tai entistä kananmunaa.
O
Käytä kylmiä aineksia voitaikinan valmistukseen, ellei ohjeessa neuvota toisin.
Käytä kaavinta tihein väliajoin.
huomioitavaa hiivataikinoita valmistettaessa
tärkeää
O
Älä koskaan ylikuormita konettasi. Allaolevan enimmäismäärän
ylittäminen voi johtaa koneen vaurioitumiseen.
O
Jos kuulostaa siltä, että koneella on vaikeuksia taikinan vaivaamisessa, ota
puolet sisällöstä ulos ja vaivaa kahtena erillisenä annoksena.
O
Aineosat sekoittuvat toisiinsa parhaalla mahdollisella tavalla, jos lisäät kulhoon
ensin nesteen.
* Keskikokoisia kananmunia (paino 53–63 g).
nopeudet
K-vatkain
O
aloita rasvan ja sokerin vaahdottaminen nopeudella min,
vähitellen lisää nopeudelle ‘max’.
O
munien vatkaaminen vaahdotettuun seokseen 4 - ‘max’.
O
jauhojen, hedelmien jne. lisääminen seokseen Min - 1.
O
kerralla lisättävät kakkuainekset aloita nopeudella min, vähitellen lisää
nopeudelle max.
O
rasvan sekoittaminen jauhoihin min - 2.
vispilä
O
nosta nopeutta pikkuhiljaa kunnes saavutetaan ‘max’.
taikinakoukku
O
aluksi ‘min’, nosta nopeutta pikkuhiljaa kunnes saavutetaan 1.
tärkeää
Varmista, että kulhossa ei ole työkaluja, kun muita liitäntöjä käytetään.
P
54
yleiskone
Suurimmat kapasiteetit CHEF MAJOR
Murotaikina Jauhojen paino 680 g 910 g
Leipätaikina (hiivapohjainen) Jauhojen paino 1,36 kg 1.5 kg
Kokonaispaino 2,18 kg 2,4 kg
Pehmeä hiivataikina, sisältää Jauhojen paino 1,3 kg 2,6 kg
rasvaa ja kananmunia Kokonaispaino 2,5 kg 5 kg
Hedelmäkakkutaikina Kokonaispaino 2,72 kg 4,55 kg
(sisältää vaahdotettua (9 munaa (15 munaa
rasvaa ja sokeria) vatkattuna) vatkattuna)
Munanvalkuaiset Määrä 12 16
Paino (455 g) (605 g)