16
SF
Miten käyttää jääkaappia paremmin
• Lämpötilan säätämiseksi käytä nappulaa
JÄÄKAAPIN TOIMINTA (
katso Kuvaus
).
• Paina painiketta SUPER COOL (pikajäähdytys)
lämpötilan alentamiseksi nopeasti esimerkiksi silloin,
kun osasto täytetään suurella määrällä tavaroita
ostosten jälkeen. Toiminto kytkeytyy pois päältä
automaattisesti tarvittavan ajan kuluttua.
• Laita ainoastaan kylmiä tai haaleita ruokia, ei kuumia
(
katso Varotoimet ja suosituksia
).
• Muista, että kypsät ruuat eivät säily raakoja
pidempään.
• Älä laita nesteitä avoimiin astioihin: ne lisäävät
kosteutta ja siten veden tiivistymistä.
Elintarvikehygienia
1. Elintarvikkeiden oston jälkeen poista
kaikentyyppiset ulkoiset paperi/pahvipakkaukset tai
muut kääreet, joiden mukana voi kulkeutua
bakteereja tai muuta likaa jääkaappiin.
2. Suojaa elintarvikkeet, (erityisesti helposti
pilaantuvat ja voimakastuoksuiset), jotta voidaan
välttää näiden välinen suora kosketus estäen siten
sekä mikrobien/bakteerien tarttumismahdollisuus
että erityisen voimakkaiden hajujen leviäminen
jääkaapin sisälle
3. Aseta ruuat siten, että ilma voi kiertää vapaasti
niiden ympärillä
4. Pidä puhtaana jääkaapin sisäosat varoen
käyttämästä hapettavia tai hankaavia tuotteita
5. Poista elintarvikkeet jääkaapista, kun niiden
viimeinen käyttöpäivämäärä on ylitetty
6. Hyvän säilymisen takaamiseksi helposti pilaantuvat
ruuat (pehmeät juustot, raaka kala, liha jne…) tulee
sijoittaa jääkaapin kylmimpään osaan, siis
vihanneslaatikoiden yläpuolelle, josta voidaan
löytää myös lämpötilan osoitin.
Miten käyttää pakastinta paremmin
• Älä pakasta uudelleen ruokia, jotka ovat sulamassa
tai sulaneet; kyseiset ruuat tulee kypsentää
kulutusta varten (24 tunnin kuluessa).
• Tuoreita pakastettavia ruokia ei tule laittaa siten,
että ne koskettavat jo pakastettuja ruokia; ne tulee
asettaa pakastinosaston ritilän päälle
mahdollisimman lähelle (sivu- ja taka-) seiniä,
joiden lämpötila laskee alle -18° C ja takaa siten
nopean pakastuksen.
• Älä laita pakastimeen korkitettuja tai ilmatiiviisti
suljettuja lasipulloja, joissa on nestettä, koska ne
voivat rikkoutua.
•
Päivittäinen pakastettava enimmäismäärä osoitetaan
tietolaatassa, joka sijaitsee jääkaappiosaston
alavasemmalla (esimerkiksi: 4 kg/24 h).
! Pakastuksen aikana vältä avaamasta pakastimen
ovea.
! Sähkökatkoksen tai vian aikana älä avaa pakastimen
ovea: tällä tavoin pakasteet säilyvät muuttumattomina
noin 9-14 tuntia.
! Mikäli ympäristön lämpötila on pitkäaikaisesti alempi
kuin 14°C, pakastinosastolla ei saavuteta riittäviä
lämpötiloja pitkäaikaiselle säilytykselle ja siten
säilytysaikoja tulee lyhentää.
Jääkuutioastia Ice Care.
Niiden sijainti pakastelokeron laatikoiden
yläpuolisessa osassa varmistaa paremman
puhdistuksen (jää ei joudu kosketuksiin ruokien
kanssa) ja ergonomian (ei valumia täyttövaiheessa).
1. Vedä astia ensin ylöspäin ja sitten ulospäin
työntäen.
Tarkista, että astia on täysin tyhjä ja täytä se vedellä
asianmukaisen aukon kautta.
2. Varo ylittämästä osoitettua tasoa (MAX WATER
LEVEL). Liiallinen vesi estää jääkuutioiden ulostuloa
(mikäli näin tapahtuu, odota, että jää sulaa ja
tyhjennä jääkuutioastia).
3. Kierrä astiaa 90°: vesi täyttää muotit välittävien
letkujen kautta (
katso kuvaa
).
4. Sulje aukko toimitetun tulpan avulla ja aseta astia
paikoilleen työntäen yläosa asianmukaiseen
istukkaan ja antaen sen pudota alaspäin.
5. Kun jää on muodostunut (vähimmäisaika noin 8
tuntia), kopauta astiaa kovalle pinnalle ja kastele sen
ulkopinta jääkuutioiden irrottamiseksi, sen jälkeen
kaada ne ulos aukosta.
ATE LEVEL
AX
ATE LEVEL
AX
ATE LEVEL
AX