käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet electrolux 19
Yleisohjeita
• Aseta leivinpelti uuniin siten, että viis-
to reuna tulee eteen!
• Ylä-/alalämpö tai Kiertoilma -
toiminnossa voit laittaa uuniin sa-
manaikaisesti myös kaksi vuokaa
alekkain ritilän päälle. Paistoaika ei
juurikaan pitene.
Pakasteruokien sulatuksen yhtey-
dessä uunipellit saattavat vääntyä.
Tämä johtuu pakasteiden ja uunin
lämpötilan suuresta erosta. Uuni-
pelti suoristuu, kun se jäähtyy.
Paistotaulukoita koskevia ohjeita
Taulukoissa on mainittu ruokalajit, niiden
vaatimat lämpötila-asetukset, kypsen-
nysajat sekä kannatintasot.
• Mainitut lämpötila-asetukset sekä
paistoajat ovat ohjeellisia. Tulokseen
vaikuttavat myös taikinan määrä ja
koostumus sekä vuoan ominaisuu-
det.
• Suosittelemme, että valitset aluksi al-
haisemman lämpötilan ja nostat läm-
pöä vasta tarvittaessa, esimerkiksi
kun haluat ruskeamman pinnan tai
jos kypsyminen kestää liian kauan.
• Jos et löydä paistokseesi soveltuvia
ohjearvoja, sovella jonkun vastaa-
vantyyppisen paistoksen tietoja.
• Kakkujen paistoaika saattaa piden-
tyä 10–15 minuuttia, mikäli paisto
pelleillä tai vuoissa tapahtuu useassa
eri tasossa.
• Kosteat leivonnaiset (esim. pizzat,
hedelmäpiirakat yms.) on paistettava
yhdellä tasolla.
• Jos paistettavan leivonnaisen pinta
on epätasainen, se saattaa ruskistua
epätasaisesti paistamisen alkuvai-
heessa. Tässä tapauksessa lämpö-
tila-asetusta ei pidä muuttaa.
Ruskistuminen tasaantuu paistami-
sen edetessä.
• Uuden uunisi paisto-ominaisuudet
voivat olla erilaiset kuin vanhassa uu-
nissasi. Noudata sen vuoksi totuttu-
jen asetusten (lämpötila, paistoajat)
ja kannatintasojen sijaan seuraavissa
taulukoissa mainittuja suosituksia.
Jos paistoaika on pitkä, voit sam-
muttaa uunin n. 10 minuuttia ennen
paistoajan päättymistä ja käyttää
hyväksesi jälkilämpöä.
Ellei toisin ei ole mainittu, taulukoi-
den arvot perustuvat tilanteeseen,
jossa uuni on kypsennyksen alkaes-
sa kylmä.