27030-56

Russell Hobbs 27030-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän Russell Hobbs 27030-56 riisinkeittimen käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi. Laitteella voi keittää riisiä ja höyryttää ruokaa. Käyttöohjeessa on kattavat ohjeet laitteen osista, käytöstä ja puhdistuksesta. Kysy rohkeasti, mikäli jokin asia askarruttaa!
  • Voiko laitteessa valmistaa muutakin kuin riisiä?
    Kuinka paljon vettä tarvitaan riisiä keitettäessä?
    Ovatko laitteen osat konepestävät?
39
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle. Poista
kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
RKEI VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden fyysinen,
aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt, tai joilla ei ole
kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärvät
yttöön liittyt vaarat. Lapset eivät saa leikkiä laitteella. Lapset eivät saa
puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eit ole yli 8-vuotiaita ja
valvonnan alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän
huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan henkilön
vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
Laitteen väärinkäyttö saattaa aiheuttaa henkilövahingon.
Pidä liittimet kuivina.
¬
Laitteen pinnat tulevat kuumiksi. Jälkilämpö pitää pinnat kuumina
käytön jälkeen.
L
Älä käytä tätä laitetta kylpyammeen, suihkun, pesualtaan tai muun
vettä sisältävän säiliön lähellä.
Älä laita jäässä olevaa lihaa tai siipikarjan lihaa laitteeseen – ne tulee sulattaa täysin ennen
valmistamista.
Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on kirkasta.
Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
Älä valmista mitään keittimen runko-osassa – käytä valmistamiseen ainoastaan irrotettavaa kulhoa.
Älä kurkottele laitteen yli, ja pidä kädet, käsivarret, kasvot jne. etäällä haihtuvasta vesihöyrystä.
Täytä vähintään 1 kupillinen vettä.
Älä täytä täyttömerkin yli.
Älä peitä laitetta tai laita mitään sen päälle.
Irrota laite verkkovirrasta silloin, kun se ei ole käytössä.
Älä käytä muita kuin valmistajan omia lisälaitteita.
Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. Nuppi
2. Kansi
3. Kori
4. yttömerkki
5. Kulho
6. Katkaisija
7. Merkkivalot
8. Lasta
9. Mittakuppi
10. Virtakytkin
` Voit pestä nämä osat myös pesukoneessa
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
40
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Pese kulho, kansi ja kori lämpimällä saippuavedellä, huuhtele ja kuivaa
VALMISTELU
1. Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
2. Älä käytä laitetta lähellä verhoja tai niiden alla tai hyllyjen, kaappien tai minkään muun nousevasta
vesihöyrystä vahingoittuvan alla.
3. Käytä patakinnasta (tai liinaa) käsissä ja lämpöä kestävää alustaa tai ruokalautasta, jonka päälle laitat
kulhon valmistuksen jälkeen.
4. Laita kulho keittimen sisälle.
YRYTTÄMINEN
1. Käytä mittakuppia riisin mittaamisessa kulhoon.
2. Täytä kulho vedellä vastaamaan käytettävien riisikupillisten määrää.
3. ännä kulhoa neljänneskierroksen verran kumpaankin suuntaan, jotta varmistat kulhon pohjan
kontaktin elementtiin.
4. Laita kansi kulhon päälle.
5. Laita pistoke kiinni pistorasiaan. Siirrä virtakytkin asentoon I. Siirrä virtakytkin asentoon
N
. Merkkivalo
N palaa.
6. Siirrä säädin kohtaan P. Merkkivalo N sammuu.
7. Kun riisi on valmista, säädin siirtyy kohtaan N, merkkivalo P sammuu ja merkkivalo N palaa.
8. Anna riisin olla noin 10 minuuttia, kytke keitin sitten pois päältä ja irrota pistoke pistorasiasta.
9. Laita patakintaat käsiin.
10. Höyry ja kuuma ilma pääsee ulos kun nostat kantta. Kallista astiaa hieman, jotta höyryn suunta on
itsestäsi poispäin.
11. Nosta kulho pois ja aseta se lämmönkestävän alustan tai ruokalautasen päälle.
12. Käytä lastaa riisin kääntämiseen ja sekoittamiseen, jotta kaikki jäljellä oleva höyry haihtuu.
Joskus kulhoon kosketuksissa olevaan riisikerrokseen muodostuu kuorta.
Jos et halua sitä, voit poistaa sen lastalla sen jälkeen, kun olet tarjoillut riisin.
LISÄTYT AINEKSET
Jos lisäät muita ainesosia (rusinat, hedelmät, pähkinät jne.), sinun pitää vähentää riisin määrää
kompensoidaksesi lisättyjen ainesten imemän vesimäärän.
Rusinat ja kuivatut hedelmät imevät yhtä paljon vettä kuin riisi, joten laita ne mittakuppiin riisin
mukana.
Pähkinät eivät yleensä ime paljon vettä, joten voit lisätä ne sen jälkeen, kun olet mitannut riisin.
KÄYT HÖYRYKEITTIMENÄ
1. Lisää tarvittava määrä vettä – Käytä menetelmää 1 tai 2 edellä.
2. Aseta kori kulhon päälle ja laita ruoka koriin.
3. Leikkaa kaikki ruoka-aineet suunnilleen samankokoisiksi tasaisen kypsymisen varmistamiseksi.
4. Kääri kaikki ainekset, jotka voivat päästä veteen, kuten herneet, alumiinifolioon.
5. Ole varovainen poistaessasi paketin – käytä patakinnasta ja muovisia pihtejä/lusikoita.
6. Aseta kansi korin päälle.
7. Käytä keitintä samalla tavalla kuin riisiä keittäessäsi.
8. Noudata höyrytysaikoja.
9. Älä jätä ruokaa keittimeen höyrytyksen jälkeen – siitä tulee vetistä.
10. Merkitse ylös ruoka, sen määrä ja veden määrä. Seuraavan kerran osaat laittaa oikean määrän vet
ja keitin voi hoitaa valmistuksen automaattisesti.
41
VALMISTA?
1. Kytke laite pois päältä ja irrota pistoke pistorasiasta.
2. Älä siirrä riisikeitintä, kun täysi kulho on sisällä. Se on raskas ja kaapeli voi tarttua kiinni johonkin
liikkuessasi.
3. Poista kulho riisikeittimestä ennen tyhjentämistä. Jos yrität poistaa ruokaa kulhosta sen ollessa
keittimen sisällä, ruokaa voi roiskua riisikeittimen sisälle. Tämä vahingoittaa keitintä.
HOITO JA HUOLTO
1. Kytke laite pois päältä, irrota pistoke pistorasiasta ja anna sen jäähtyä.
2. Pese kansi, kulho ja teline lämpimällä saippuavedellä, huuhtele ja kuivaa.
3. Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
` Voit pestä nämä osat myös pesukoneessa.
VALMISTUSAJAT & TURVALLISUUS
ruoka (tuore) määrä aika (minuutteja)
parsat 400g 15-18
vihreät pavut 200g 20
parsakaali 200g 18
ruusukaali 200g 20
keräkaali (neljännes) 25-30
porkkanat (viipaleina) 200g 15-20
kukkakaali 200g 15
maissintähkät 2 24-35
kesäkurpitsa (viipaloitu) 200g 10-12
perunoita (lohkottu neljään) 400g 25-30
pinaatti 200g 5-8
kana (luuton) 400g 6-8
kalaleet 400g 8-10
kalapihvit 2 20-23
katkaravut 250g 10-12
ravunpyrstöt (pakaste) 12-15
simpukat 250g 15
Älä käytä simpukoita, jotka ovat avoinna ennen kypsentämistä. Höyrytä kunnes kuoret avautuvat
kokonaan, ja heitä pois kaikki, jotka eivät ole auki höyryttämisen jälkeen.
Nämä ajat ovat yhdelle ruokakerrokselle. Kokeile eri aikoja, jotta näet mitkä sopivat parhaiten
suosikkiruokiisi ja eri ruoka-aineiden yhdistelmiin.
Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on kirkasta.
Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
Keitä lehtivihanneksia mahdollisimman vähän, jätä ne vihreiksi ja rapeiksi. Niiden upottaminen
jääveteen lopettaa kypsennyksen.
KIERRÄTYS
W
Jotta vältettäisiin vaarallisista aineista ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, näillä
symboleilla varustettuja laitteita sekä ladattavia ja kertakäyttöisiä paristoja ei saa
hävittää lajittelemattomana sekajätteenä. Hävitä sähkö- ja elektroniikkatuotteet sekä,
mikäli sovellettavissa, ladattavat ja kertakäyttöiset paristot asianmukaiseen viralliseen
kierrätys-/keräilypisteeseen.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
/