– Avaa luukku. Laite pysähtyy auto-
maattisesti. Sulje luukku jatkaaksesi
kypsennystä. Tarkista ruoka tämän
toiminnon avulla.
HUOMIO
Älä anna laitteen toimia, jos sen si-
sällä ei ole ruokaa.
6.2 Yleistietoa laitteen käytöstä
Yleistä:
• Kun laite on kytketty pois päältä, anna
ruoan olla joidenkin minuuttien ajan.
• Poista alumiinifolio, metalliastiat jne. en-
nen ruoan valmistamista.
Kypsennys:
• Jos mahdollista, peitä kypsennettävä
ruoka materiaalilla, joka sopii käytettä-
väksi mikroaaltouunissa. Voit jättää
ruoan peittämättä vain silloin, kun haluat
saavuttaa rapean lopputuloksen.
• Älä ylikypsennä ruokia valitsemalla liian
suuren tehon tai pitkän aika-asetuksen.
Ruoka voi kuivua, palaa tai syttyä.
• Älä käytä laitetta kananmunien tai eta-
noiden kypsentämiseen kuorineen, sillä
ne voivat räjähtää. Munakkaissa mu-
nankeltuaiset on lävistettävä ensin.
• Pistä ruokaan haarukalla useita kertoja
reikiä ennen kypsentämistä, kun ruoas-
sa on "kalvo" tai "kuori" (esim. perunat,
tomaatit, makkarat). Täten vältät ruoan
räjähtämisen.
• Aseta pitempi aika-asetus, jos ruoka on
viileää tai pakastettu.
• Kastiketta sisältävää ruokaa on sekoi-
tettava aika ajoin.
• Vihannekset, jotka ovat rakenteeltaan
kovia (esim. porkkanat, herneet tai kuk-
kakaali), tulee kypsentää vedessä.
• Käännä suurempia kappaleita kypsen-
nyksen puolivälissä.
• Jos mahdollista, leikkaa vihannekset
samankokoisiksi paloiksi.
• Käytä tasaisia leveitä astioita.
• Älä käytä posliini-, keraamisia tai savias-
tioita, joissa on pieniä reikiä (esim. kah-
voissa tai lasittomissa pohjissa). Reikiin
pääsevä kosteus voi aiheuttaa astian
halkeamisen lämmittäessä.
• Lasialusta toimii lämmitettävien ruokien
tai nesteiden työalustana. Mikroaaltouu-
nin toiminta edellyttää sen käyttöä.
Lihan, linnunlihan ja kalan
sulattaminen:
• Aseta pakasteruoka ilman pakkausta
pienelle ylösalaisin käännetylle lautaselle
astiaan, jotta sulanut neste valuu asti-
aan.
• Käännä ruoka sulatuksen puolivälissä.
Jos mahdollista, jaa ja poista sitten su-
laneet kappaleet.
Voin, kakkupalojen, rahkan
sulattaminen:
• Älä sulata ruokaa kokonaan laitteessa,
vaan anna ruoan sulaa huoneenlämpö-
tilassa. Tulos on tällöin tasaisempi.
Poista kaikki metalli- tai alumiinipak-
kaukset kokonaan ennen sulattamista.
Hedelmien ja vihannesten
sulattaminen:
• Älä sulata laitteessa kokonaan hedelmiä
ja vihanneksia, joita halutaan käyttää
raakoina. Anna niiden sulaa huoneen-
lämpötilassa.
• Voit käyttää korkeampaa tehoa mikro-
aaltouunissa, kun kypsennät hedelmiä
ja vihanneksia sulattamatta niitä ensin.
Valmisruoat:
• Voit valmistaa valmisaterioita laitteessa
vain silloin, kun niiden pakkaus sopii
mikroaaltouuniin käytettäväksi.
• Noudata pakkauksessa olevia valmista-
jan ohjeita (esim. poista metallikansi ja
lävistä muovikalvo).
Sopivat keittoastiat ja materiaalit
Keittoastia / materiaali Mikroaaltouuni
Sulattami-
nen
Lämmi-
tys
Kypsen-
nys
Uunin kestävä lasi ja posliini (ei metalliosia,
esim. Pyrex, kuumuutta kestävä lasi)
X X X
SUOMI 23