38
4 Mittaa jauhomäärään sopiva nestemäärä. (Kuva 17)
Huomautus: katso lisätietoja oheisesta taulukosta tai reseptivihkosta.
Pastanvalmistusohjelman käynnistäminen
1 Työnnä pistoke pistorasiaan. Laitteesta kuuluu yksi äänimerkki, ja kaikki merkkivalot
vilkahtavat kerran. (Kuva 18)
2 Käynnistä laite painamalla virtapainiketta. (Kuva 19)
3 Käynnistä automaattinen pastaohjelma painamalla käynnistyspainiketta. (Kuva 20)
Huomautus: Jos laite ei ole automaattitilassa, paina automaattitoiminnon painiketta
ennen kuin painat käynnistyspainiketta.
4 Kun sekoittaminen alkaa, kaada nestettä hitaasti kannen aukon koko pituudelta.
(Kuva 21)
Huomautus: Älä lisää taikinan sekoittamisen aikana muita aineita, kun olet kaatanut
nesteen. Se vaikuttaa pastan lopulliseen rakenteeseen.
5 Kun pastakone on vaivannut taikinan, kuulet äänimerkin, ja pastan puristus
käynnistyy muutaman sekunnin kuluttua. Leikkaa pasta haluamaasi pituuteen
pastaterällä. (Kuva 22)
Huomautus: Jos nesteen ja jauhojen suhde on väärä, puristusvaihe ei onnistu. Jos
näin käy, valmistele ainekset uudelleen.
6 Jos huomaat astiaan jääneen taikinaa pastanvalmistuksen päätyttyä, voit käynnistää
ylimääräisen puristusvaiheen painamalla Vain puristus -painiketta ja sitten
käynnistyspainiketta. (Kuva 23)
Huomautus
y Ylimääräinen puristus kestää 3 minuuttia.
y Pastan keittoaika riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä, pastan muodosta ja
annosten määrästä.
Tärkeää!
Reseptivihko sisältää toimivia pastareseptejä. Jos kokeilet tai käytät muita
pastareseptejä, jauhojen ja veden/kananmunan suhteita on muokattava pastakoneen
jauho- ja vesimitan suhteiden mukaisesti. Pastakone ei toimi oikein, ellei uusia reseptejä
muokata vastaavasti.
Huomautus
y Pasta onnistuu parhaiten, kun se valmistetaan gluteenia sisältävistä jauhoista.
Noudata suositeltuja suhteita lisätessäsi aineksia.
y Vuodenaikojen vaihtelu ja raaka-aineiden valmistuspaikka saattavat vaikuttaa
jauhon ja veden määrään. Voit muokata määriä suositeltujen suhteiden pohjalta.
y Kun valmistat muna- tai kasvispastaa, sekoita munaseos tai kasvismehu tasaisesti
veteen ennen ainesten kaatamista sekoitusastiaan kannen aukosta. Kun lisäät
aineksia, varmista niiden olevan nestemäisiä.
y Katso lisää pastareseptien muunnoksia laitteen mukana toimitetusta
reseptivihkosta.