Russell Hobbs 18603-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen ja voin auttaa sinua vastaamaan kysymyksiisi Russell Hobbs 18603-56 -grillistä. Ohje sisältää tietoa laitteen turvallisesta käytöstä, puhdistuksesta ja erityisesti grillaus- sekä paisto-ominaisuuksista. Lisäksi löydät sieltä ruoka-aikoja ja elintarviketurvallisuusohjeita.
  • Voiko laitetta käyttää sekä grillaamiseen että paistamiseen?
    Miten laitetta tulee puhdistaa?
    Onko laite turvallinen lapsille?
33
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden
fyysinen, aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt,
tai joilla ei ole kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan,
ja he ymmärtävät käyttöön liittyvät vaarat. Lapset eivät saa leikkiä
laitteella. Lapset eivät saa puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he
eivät ole yli 8-vuotiaita ja valvonnan alla. Pidä laite ja kaapeli alle
8-vuotiaiden ulottumattomissa.
Älä yhdistä laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän
huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan henkilön
vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
b Älä upota laitetta nesteeseen.
Älä kääri ruokaa muovikalvoon, polyteenipusseihin tai metallifolioon. Se vaurioittaa grilliä
ja saattaa aiheuttaa tulipalovaaran.
Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai niiden alapuolella.
Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. Kahva
2. Grillilevyt
3. Paistolaatta
4. Rasvapelti
5. Grillin säädin ja merkkivalo
6. Paistolaatan merkkivalo
7. Paistolaatan säädin
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTKERTAA
Pyyhi grillin levyt kostealla liinalla.
VALMISTELU
Grilli ja paistolaatta ovat itsenäisiä. Voit käyttää kumpaakin erikseen tai molempia yhtä aikaa.
Kummassakin on oma lämpötilan säätö ja merkkivalo.
Kummankin lämpötilan säädön asteikko on 0 (pois päältä) - 3 (maksimi).
Kumpikin merkkivalo palaa, kun elementti kuumenee, sammuu kun haluttu lämpötila on
saavutettu ja vaihtelee sitten päälle ja pois päältä termostaatin mukaisesti.
1. Kohdista rasvapelti grillin etuosan alle siten, että se kerää kaiken ylimenevän rasvan.
2. Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
PAISTOLAATAN KÄYTMINEN
Käytä paistolaattaa kaikkeen, joka litistyisi grillissä.
Paistolaatta kypsentää vain toiselta puolelta, joten se on hitaampi kuin grilli. Sinun täytyy
kääntää ruoka, jos haluat kypsentää sen molemmilta puolilta.
käyttöohjeet
34
1. Käännä paistolaatan säädin haluamaasi asetukseen ja odota kunnes merkkivalo sammuu.
2. Aseta ruoka paistolaatalle lastalla tai pihdeillä, ei sormin.
3. Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
4. Irrota laite sähköverkosta.
GRILLIN KÄYTTÄMINEN
Sarana soveltuu myös paksuille ja erikoisen muotoisille ruoille.
Grillilevyjen tulee olla täysin vierekkäin ja samalla tasolla epätasaisen grillaustuloksen
välttämiseksi
1. Käännä säädin haluamaasi asetukseen ja odota kunnes merkkivalo sammuu.
2. Kun valo sammuu, voit avata grillin. Käytä patakinnasta.
3. Aseta ruoka grillin pohjalevylle lastalla tai pihdeillä, mutta ei sormin.
4. Sulje grilli.
5. Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
6. Irrota laite sähköverkosta.
MUUTA?
Pue patakinnas, tyhjennä rasvapelti lämmönkestävään astiaan, pyyhi rasvapelti sitten
talouspaperilla ja laita takaisin grillin etuosan alle.
HOITO JA HUOLTO
1. Irrota laite sähköverkosta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
2. Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
3. Poista pinttynyt lika talouspaperilla, jonka olet kostuttanut kasviöljyllä.
4. Pese rasvapelti lämpimässä saippuavedessä tai astianpesukoneen yläkorissa.
Älä käytä kaapimia, teräsvillaa tai saippuasieniä.
Niistä paikoista, joissa ylä- ja alalevy koskettavat toisiaan, voi tarttumattomissa pinnoissa näk
hieman kulumista. Tämä on puhtaasti kosmeettista eikä vaikuta grillin toimintaan.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan
ja kierrätettävä.
VALMISTUSAJAT JA TURVALLISUUS
Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi. Ne on tarkoitettu tuoreelle tai pakastetulle ruoalle,
joka valmistetaan medium-kypsyyteen. Jos grillaat pakastettuja tuotteita, lisää 2–3 minuuttia
kaloille ja äyriäisille ja 36 minuuttia lihalle ja kanalle riippuen valmistettavan ruoan
paksuudesta.
Valmistaessasi esikäsiteltyjä ja pakattuja tuotteita, seuraa pakkauksen ohjeita.
NAUDANLIHA MIN LEIVÄT MIN
filee 5-7 juusto 2-3
kylki 7-8 kinkku (keitetty) 5-6
jauhelihapihvi, 100 g 7-8
vartaat, 25 mm kuutio 7-8 PIKKURUOAT
naudanpaisti 5-7 calzonet 8-9
makkarat 6-8 hot dogit 2-3
fileeselkä 7-9
T-luupihvi 8-9
35
LAMMAS KANA/KALKKUNA
vartaat, 25 mm kuutio 7-8 broilerinrinta 5-7
lampaan kyljykset 4-6 reidet (kana) 5-7
kalkkunan rinta, siivuina 3-4
KALAT JA ÄYRIÄISET
lohifilee 3-4 VIHANNEKSET
meribaskifilee 3-5 parsa 3-4
Ruijan-pallas pala, 12–25 mm 6-8 munakoiso, viipale/kuutio 8-9
lohipala, 12–25 mm 6-8 sipuli, ohut viipale 5-6
miekkakala, pala 12–25 mm 6-9 paprika, ohut pala 6-8
tonnikala 12–25 mm 6-8 paprikat, grillattavat ja kuorittavat 2-3
vartaat, 25 mm kuutio 4-6 kokonaiset paprikat 8
katkaravut 1-2 perunat, viipale/kuutio 7-9
kampasimpukat 4-6
HEDELMÄT
SIANLIHA omena, puolikas/viipale 6-8
kyljykset, 12mm 5-6 banaanit, pitkittäin puolitettu 3-4
kinkku 5-6 nektariini, puolikas/viipale 3-5
vartaat, 25 mm kuutio 7-8 persikat, puolikas/viipale 3-5
makkarat 6-8 ananas, viipale 3-7
sisäfilee, 12mm 4-6
/