34
PAISTOLAATAN KÄYTTÄMINEN
Käytä paistolaattaa kaikkeen, joka litistyisi grillissä.
Paistolaatta kypsentää vain toiselta puolelta, joten se on hitaampi kuin grilli. Sinun täytyy
kääntää ruoka, jos haluat kypsentää sen molemmilta puolilta.
1. Käännä paistolaatan säädin haluamaasi asetukseen. Virran merkkivalo syttyy.
2. Kun paistolaatan merkkivalo syttyy, aseta ruoka paistolaatalle lastalla tai pihdeillä, ei
sormin.
3. Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
4. Kun lopetat valmistuksen, aseta lämpötilan säädin asentoon O ja irrota laite sähköverkosta.
GRILLIN KÄYTTÄMINEN
Sarana soveltuu myös paksuille ja erikoisen muotoisille ruoille.
Grillilevyjen tulee olla täysin vierekkäin ja samalla tasolla epätasaisen grillaustuloksen
välttämiseksi
1. Käännä grillin säädin haluamaasi asentoon. Virran merkkivalo syttyy.
2. Kun grillin merkkivalo syttyy, käytä patakinnasta ja avaa grilli.
3. Aseta ruoka grillin pohjalevylle lastalla tai pihdeillä, mutta ei sormin.
4. Sulje grilli.
5. Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
6. Kun lopetat valmistuksen, aseta lämpötilan säädin asentoon O ja irrota laite sähköverkosta.
• Tyhjennä rasvapelti tarvittaessa lämmönkestävään astiaan. Pyyhi se talouspaperilla ja laita
takaisin.
HOITO JA HUOLTO
1. Irrota laite sähköverkosta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
2. Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
3. Poista pinttynyt lika talouspaperilla, jonka olet kostuttanut kasviöljyllä.
4. Pese rasvapelti lämpimässä saippuavedessä tai astianpesukoneen yläkorissa.
Älä käytä kaapimia, teräsvillaa tai saippuasieniä.
Niistä paikoista, joissa ylä- ja alalevy koskettavat toisiaan, voi tarttumattomissa pinnoissa näkyä
hieman kulumista. Tämä on puhtaasti kosmeettista eikä vaikuta grillin toimintaan.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan
ja kierrätettävä.
VALMISTUSAJAT JA TURVALLISUUS
Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi. Ne on tarkoitettu tuoreelle tai pakastetulle ruoalle,
joka valmistetaan medium-kypsyyteen. Jos grillaat pakastettuja tuotteita, lisää 2–3 minuuttia
kaloille ja äyriäisille ja 3–6 minuuttia lihalle ja kanalle riippuen valmistettavan ruoan
paksuudesta.
Valmistaessasi esikäsiteltyjä ja pakattuja tuotteita, seuraa pakkauksen ohjeita.
NAUDANLIHA MIN LEIVÄT MIN
filee 5-7 juusto 2-3
kylki 7-8 kinkku (keitetty) 5-6
jauhelihapihvi, 100 g 7-8
vartaat, 25 mm kuutio 7-8 PIKKURUOAT
naudanpaisti 5-7 calzonet 8-9