23450-56

Russell Hobbs 23450-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut läpi tämän Russell Hobbs -grillin käyttöohjeen, ja olen valmis vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi laitteesta. Dokumentti sisältää tietoa niin grillin kuin paistolevyn käytöstä, turvallisuusohjeista sekä ruoanlaittoon liittyvistä vinkeistä.
  • Voinko käyttää grilliä ja paistolevyä samanaikaisesti?
    Miten puhdistan laitteen?
    Mitä minun tulisi tehdä, jos laitteen johto on vaurioitunut?
33
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden
fyysinen, aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt,
tai joilla ei ole kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan,
ja he ymmärtävät käyttöön liittyvät vaarat. Lapset eivät saa leikkiä
laitteella. Lapset eivät saa puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he
eivät ole yli 8-vuotiaita ja valvonnan alla. Pidä laite ja kaapeli alle
8-vuotiaiden ulottumattomissa.
Älä yhdistä laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän
huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan henkilön
vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
b Älä upota laitetta nesteeseen.
Älä kääri ruokaa muovikalvoon, polyteenipusseihin tai metallifolioon. Se vaurioittaa grilliä
ja saattaa aiheuttaa tulipalovaaran.
Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai niiden alapuolella.
Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. Virran merkkivalo (punainen)
2. Grillin merkkivalo (vihreä)
3. Paistolaatta
4. Paistolaatan lämpötilan säädin
5. Paistolaatan merkkivalo (vihreä)
6. Rasvapelti
7. Grillilevyt
8. Grillin lämpötilan säädin
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTKERTAA
Pyyhi grillin levyt kostealla liinalla.
ESITTELY
Grilli ja paistolaatta ovat itsenäisiä. Voit käyttää kumpaakin erikseen tai molempia yhtä aikaa.
Kummassakin on oma lämpötilan säätö ja merkkivalo.
Kummankin lämpötilan säädön asteikko on 0 (pois päältä) - 3 (maksimi).
Paistolaatan/grillin merkkivalo palaa, kun valittu lämpötila on saavutettu, ja vaihtelee sitten
päälle ja pois päältä, kun lämpötilaa ylläpidetään.
VALMISTELU
1. Liu’uta rasvapelti kahden ohjaimen väliin grillin etuosan alle (KUVA A). Liu’uta pelti loppuun
asti. Rasvapelti kerää kaiken rasvan ja nesteet, jotka virtaavat levyiltä valmistuksen aikana.
2. Aseta grillin säädin ja paistolaatan säädin asentoon O.
3. Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
käyttöohjeet
34
PAISTOLAATAN KÄYTMINEN
Käytä paistolaattaa kaikkeen, joka litistyisi grillissä.
Paistolaatta kypsentää vain toiselta puolelta, joten se on hitaampi kuin grilli. Sinun täytyy
kääntää ruoka, jos haluat kypsentää sen molemmilta puolilta.
1. Käännä paistolaatan säädin haluamaasi asetukseen. Virran merkkivalo syttyy.
2. Kun paistolaatan merkkivalo syttyy, aseta ruoka paistolaatalle lastalla tai pihdeillä, ei
sormin.
3. Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
4. Kun lopetat valmistuksen, aseta lämpötilan säädin asentoon O ja irrota laite sähköverkosta.
GRILLIN KÄYTTÄMINEN
Sarana soveltuu myös paksuille ja erikoisen muotoisille ruoille.
Grillilevyjen tulee olla täysin vierekkäin ja samalla tasolla epätasaisen grillaustuloksen
välttämiseksi
1. Käännä grillin säädin haluamaasi asentoon. Virran merkkivalo syttyy.
2. Kun grillin merkkivalo syttyy, käytä patakinnasta ja avaa grilli.
3. Aseta ruoka grillin pohjalevylle lastalla tai pihdeillä, mutta ei sormin.
4. Sulje grilli.
5. Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
6. Kun lopetat valmistuksen, aseta lämpötilan säädin asentoon O ja irrota laite sähköverkosta.
Tyhjennä rasvapelti tarvittaessa lämmönkestävään astiaan. Pyyhi se talouspaperilla ja laita
takaisin.
HOITO JA HUOLTO
1. Irrota laite sähköverkosta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
2. Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
3. Poista pinttynyt lika talouspaperilla, jonka olet kostuttanut kasviöljyllä.
4. Pese rasvapelti lämpimässä saippuavedessä tai astianpesukoneen yläkorissa.
Älä käytä kaapimia, teräsvillaa tai saippuasieniä.
Niistä paikoista, joissa ylä- ja alalevy koskettavat toisiaan, voi tarttumattomissa pinnoissa näk
hieman kulumista. Tämä on puhtaasti kosmeettista eikä vaikuta grillin toimintaan.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan
ja kierrätettävä.
VALMISTUSAJAT JA TURVALLISUUS
Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi. Ne on tarkoitettu tuoreelle tai pakastetulle ruoalle,
joka valmistetaan medium-kypsyyteen. Jos grillaat pakastettuja tuotteita, lisää 2–3 minuuttia
kaloille ja äyriäisille ja 36 minuuttia lihalle ja kanalle riippuen valmistettavan ruoan
paksuudesta.
Valmistaessasi esikäsiteltyjä ja pakattuja tuotteita, seuraa pakkauksen ohjeita.
NAUDANLIHA MIN LEIVÄT MIN
filee 5-7 juusto 2-3
kylki 7-8 kinkku (keitetty) 5-6
jauhelihapihvi, 100 g 7-8
vartaat, 25 mm kuutio 7-8 PIKKURUOAT
naudanpaisti 5-7 calzonet 8-9
35
makkarat 6-8 hot dogit 2-3
fileeselkä 7-9
T-luupihvi 8-9
LAMMAS KANA/KALKKUNA
vartaat, 25 mm kuutio 7-8 broilerinrinta 5-7
lampaan kyljykset 4-6 reidet (kana) 5-7
kalkkunan rinta, siivuina 3-4
KALAT JA ÄYRIÄISET
lohifilee 3-4 VIHANNEKSET
meribaskifilee 3-5 parsa 3-4
Ruijan-pallas pala, 12–25 mm 6-8 munakoiso, viipale/kuutio 8-9
lohipala, 12–25 mm 6-8 sipuli, ohut viipale 5-6
miekkakala, pala 12–25 mm 6-9 paprika, ohut pala 6-8
tonnikala 12–25 mm 6-8 paprikat, grillattavat ja kuorittavat 2-3
vartaat, 25 mm kuutio 4-6 kokonaiset paprikat 8
katkaravut 1-2 perunat, viipale/kuutio 7-9
kampasimpukat 4-6
HEDELMÄT
SIANLIHA omena, puolikas/viipale 6-8
kyljykset, 12mm 5-6 banaanit, pitkittäin puolitettu 3-4
kinkku 5-6 nektariini, puolikas/viipale 3-5
vartaat, 25 mm kuutio 7-8 persikat, puolikas/viipale 3-5
makkarat 6-8 ananas, viipale 3-7
sisäfilee, 12mm 4-6
/