Fagor ART 489 Käyttöohjeet

Tyyppi
Käyttöohjeet
59
Laite puhdistetaan säännöllisesti uutta puhdistusliinaa, kädenlämpöistä
vettä ja jääkaapin sisäosien puhdistukseen tarkoitettua mietoa
puhdistusainetta käyttäen. Älä koskaan käytä hankaavia pesuaineita.
Sulatusveden tasainen ja oikea poistuminen taataan puhdistamalla
jääkaappiosaston takaseinässä, hedelmä- ja vihanneslaatikon lähellä olevan
poistoaukon sisäpinnat säännöllisesti käyttäen mukana toimitettuja
välineitä (katso kuvaa).
LAMPUN VAIHTAMINEN (mallista riippuen)
Kytke aina laitteesta virta pois ennen lampun vaihtamista.
1. Avaa ruuvi ja irrota lampun suojus.
2. Laitteessa olevassa lampussa on pikaliitin, joten sitä ei kierretä
paikoilleen vaan vedetään nuolen osoittamaan suuntaan.
Lampun suojus asennetaan takaisin lampun vaihtamisen jälkeen, minkä
jälkeen tulee odottaa 5 minuuttia ennen laitteen kytkemistä
virtaverkkoon.
Vaihda lamppu samantyyppiseen lamppuun, joita on saatavissa
teknisestä huoltopalvelusta ja valtuutetuilta jälleenmyyjiltä.
VALODIODI (mallista riippuen)
Valodiodit kestävät kauemmin verrattuina perinteisiin lamppuihin,
valaisevat sisäosat tehokkaammin ja ovat ympäristöystävällisempiä.
Käänny teknisen huoltopalvelun puoleen, mikäli valodiodi on vaihdettava.
Kytke laite verkkovirtaan. Ihanteelliset elintarvikkeiden säilytyslämpötilat on säädetty valmiiksi tehtaalla.
Kun laitteesta kuuluu hälytysääni, se tarkoittaa lämpötilaan liittyvää hälytystä: hälytysäänet vaimennetaan
pitämällä painiketta painettuna. Tuulettimeen asetetaan antibakteria-hajusuodatin, mikäli soveltuu,
suodattimen pakkauksessa ilmoitetulla tavalla (katso lukua Jääkaappiosasto).
Huom! Käyttöönoton jälkeen kestää 4-5 tuntia, kunnes laite saavuttaa oikean lämpötilan normaalin
elintarvikemäärän säilyttämistä varten.
ENSIMMÄINEN KÄYTTÖKERTA
PUHDISTUS JA HUOLTO
60
Laite kytketään irti verkkovirrasta, tyhjennetään, sulatetaan ja puhdistetaan. Ovet jätetään hieman raolleen,
jotta ilma pääsee vaihtumaan sisäosissa. Näin laitteeseen ei tule hajua tai hometta.
LAITTEEN JÄÄDESSÄ
KÄYTTÄMÄTTÖMÄKSI
Ovet pidetään kiinni, jolloin elintarvikkeet säilyvät kylminä mahdollisimman pitkään. Älä pakasta uudelleen
jo osittain sulanutta ruokaa. Mikäli sähkökatkos on pitkä, sähkökatkohälytys saattaa aktivoitua.
SÄHKÖVIRRAN KATKETESSA
On tärkeätä kääriä elintarvikkeet pakkauksiin siten, ettei niihin pääse vettä, kosteutta tai lauhdevettä ja
ettei niistä pääse hajuja ja aromeja laitteen sisään. Näin elintarvikkeet säilyvät paremmin. Jääkaappiosastoon
ei pidä koskaan laittaa lämpimiä ruokatuotteita energian säästämiseksi ja laitteen käyttöiän pidentämiseksi.
Huom.: Ympäristön lämpötila, oven avaamistiheys ja jääkaapin sijainti voivat vaikuttaa sen kahden
sisäosaston lämpötiloihin. Lämpötilat tulee säätää nämä tekijät huomioon ottaen.
ELINTARVIKKEIDEN SÄILYTTÄMINEN
Jääkaappiosastossa voidaan säilyttää tuoreita elintarvikkeita ja juomia.
Jääkaappiosaston sulatus on täysin automaattinen.
Osaston takaseinään ilmestyvät vesipisarat osoittavat automaattisen sulatuksen olevan käynnissä.
Sulatusvesi kulkee tyhjennysaukkoon, josta se valuu haihdutusastiaan.
Laitteessa voi olla mallista riippuen liha- ja kalalaatikko tuoreen lihan ja kalan säilytystä varten
(mallikohtainen varuste).
Huomio: jääkaapin varusteet eivät kestä konepesua.
Huom! jos jääkaappiosastossa ja erityisesti lasihyllyjen lähellä oleva ilma on hyvin kosteata, jääkaappiin voi
muodostua lauhdevettä. Tällöin on suositeltavaa sulkea nesteitä sisältävät astiat (esim. keittoa sisältävät
kattilat), kääriä hyvin kosteat elintarvikkeet (esim. vihannekset) pakkauksiin ja säätää lämpötila-asetus
hieman lämpimämmäksi.
Puhallin ja antibakteria-hajusuodatin (mallikohtainen varuste)
Puhallin jääkaappiosaston sisälämpötilan tasaisena, jolloin elintarvikkeet säilyvät paremmin ja kosteustaso
pysyy matalana. Puhaltimen toimintaa ei saa estää liian lähellä olevilla elintarvikkeilla. Puhallin käynnistyy
automaattisesti tarvittaessa.
JÄÄKAAPPIOSASTO
61
Pakastinosastossa voidaan säilyttää jäädytettyjä elintarvikkeita (pakkauksessa ilmoitettuun
päivämäärään asti) ja sen avulla voi jäädyttää tuoreita elintarvikkeita.
Pakastinosaston sulatus tapahtuu manuaalisesti.
Tuoreiden elintarvikkeiden määrä, jonka voi pakastaa 24 tunnissa (pikapakastustoiminnolla - katso
Pikaopasta) on nähtävissä arvokilvessä. Tuoreet elintarvikkeet pakastetaan järjestämällä ne ylempään
laatikkoon tai ylimmälle hyllylle jättäen riittävästi tilaa niiden väleihin, jotta ilma pääsee kiertämään esteettä.
Osittain sulanutta ruokaa ei ole suositeltavaa pakastaa uudelleen. Jäädytettäviä ruokatuotteita ei pidä laittaa
yhteen jo pakastettujen elintarvikkeiden kanssa. Jos pakastettavia elintarvikkeita on suuri määrä, se saattaisi
laukaista lämpötilahälytyksen.
Laatikoiden pois ottaminen (mallista riippuen)
Laatikoita vedetään ulospäin vasteeseen saakka, jonka jälkeen niitä on nostettava hiukan ennen pois
ottamista.
Huom.: Pakastinosaston tilavuutta voi tarvittaessa lisätä käyttämällä sitä myös ilman
ylimpiä laatikoita. Alin laatikko on jätettävä paikoilleen. Tarkista, että ovi sulkeutuu kunnolla sen jälkeen,
kun olet asetellut
elintarvikkeet ritilöille tai hyllyille.
Jääkuutioiden valmistus
Täytä jääkuutioastiaan (mikäli käytettävissä) 2/3 vettä ja aseta se pakastinosastoon. Älä käytä koskaan
teräväkärkisiä tai leikkaavia esineitä sen irrottamiseen.
Huom.: Ilman lämpötila, oven avaamistiheys ja laitteen sijoituspaikka voivat vaikuttaa jääkaappi- ja
pakastinosastojen sisälämpötiloihin. On suositeltavaa muuttaa lämpötila-asetuksia näiden tekijöiden
perusteella.
PAKASTINOSASTO
Osasto on suositeltavaa sulattaa pakastin 1 tai 2 kertaa vuodessa tai kun
seinämiin on muodostunut paksu (3 millimetrin paksuinen) jääkerros.
Jään muodostuminen on normaalia. Kerroksen paksuus ja
muodostumisnopeus riippuvat ympäristöolosuhteista ja oven
avaamistiheydestä. Sulattaminen suoritetaan kytkemällä laitteesta virta
pois ja ottamalla kaikki elintarvikkeet pois. Jätä ovi auki, jotta jää sulaa.
Vedä sulatusveden poistoputki (katso kuvaa) irti ja aseta poistoaukon alle
astia. Aseta poistoputki takaisin toimenpiteen suorittamisen jälkeen ja
huolehdi siitä, ettei siihen jää vettä. Puhdista pakastinosaston sisäosat ja
kuivaa huolellisesti. Kytke laitteeseen virta ja järjestele elintarvikkeet
takaisin.
PAKASTINOSASTON SULATTAMINEN
62
Liha- ja kalalokero on suunniteltu tuoreiden liha- ja kalatuotteiden pitkäaikaiseen säilytykseen ilman, että
niiden ravintoarvot muuttuisivat ja tuoreus kärsisi.
Hedelmien ja vihannesten säilyttäminen tässä lokerossa ei ole suositeltavaa, sillä lämpötila voi laskea alle
0°:n, jolloin niiden sisältämä vesi voi jäätyä.
Lämpötilan säätäminen
Liha- ja kalalokeron sisäinen lämpötila näkyy lokeron luukussa olevasta osoittimesta ja riippuu
jääkaappiosaston yleisestä lämpötilasta.
Jääkaappilokeron lämpötila on suositeltavaa säätää +2°:n ja +6°:n välille.
Liha- ja kalalokeron sisälämpötilan sopivuus on nähtävissä seuraavista kuvista:
Tärkeää: Kun toiminto on käytössä ja jääkaapissa on paljon vettä sisältäviä tuotteita, hyllyille voi tiivistyä
lauhdevettä. Siinä tapauksessa toiminto tulee sammuttaa tilapäisesti.
Liha- ja kalalokeron pois ottaminen:
Jääkaappiin saadaan tarvittaessa enemmän tilaa, kun liha- ja kalalokero
otetaan pois. Tätä varten toimitaan seuraavasti:
1. Ota lokeron laatikko-osa (kuva 1) irti.
2. Ota laatikon kansi irti avaamalla kannen alapuolella olevat kiinnikkeet
(kuva 2).
Liha- ja kalalokero asetetaan takaisin paikoilleen kiinnittämällä ensin
lokeron kansi ja sitten vasta laatikko ennen toiminnon päälle
kytkemistä.
3. Paina ohjauspaneelissa olevaa liha- ja kalalokeron
toimintapainiketta kolmen sekunnin ajan, kunnes keltainen
merkkivalo sammuu.
Energian kulutuksen optimoimiseksi on suositeltavaa poistaa liha- ja
kalalokero käytöstä ja ottaa pois sen osat (hedelmä- ja vihanneslokeron
päällä olevaa tasoa lukuun ottamatta).
TÄRKEÄÄ
Jos ohjauspaneelissa ei ole symbolia (katso Pikaopas), tuotteen
oikean toiminnan, elintarvikkeiden sopivan säilyttämisen takaamiseksi ja
energian käytön optimoimiseksi on suositeltavaa jättää liha- ja kalalokero
paikalleen.
LIHA- JA KALALOKERO
(mallikohtainen varuste)
Kun osoitin on vasemmanpuoleisella alueella,
jääkaappiosaston lämpötilaa on nostettava.
Kun osoitin on keskialueella, lämpötila on
sopiva.
Kun osoitin on oikeanpuoleisella alueella,
jääkaappiosaston lämpötilaa on laskettava.
Kuva 1
Kuva 2
63
Ennen kuin otat yhteyttä tekniseen
huoltopalveluun:
Käynnistä laite uudelleen ja tarkista, onko häiriö
poistunut. Jos häiriö esiintyy edelleen, kytke laite
pois toiminnasta ja toista toimenpide noin tunnin
kuluttua.
Ellei laite edelleenkään toimi moitteettomasti
vianetsintäoppaassa esitettyjen tarkastusten
suorittamisen ja laitteen uudelleen käynnistämisen
jälkeen, ota yhteyttä tekniseen huoltopalveluun.
Kuvaile tällöin ongelma ja ilmoita seuraavat tiedot:
Fejltypen
Modellen
laitteen tyyppi ja sarjanumero (painettu
arvokilpeen)
huoltokoodi (laitteen sisäpuolelle kiinnitettyyn
arvokilpeen SERVICE-sanan jälkeen merkitty
luku).
Huom.:
Laitteen ovien kätisyyden vaihtamista
teknisen huoltopalvelun toimesta ei katsota
takuutoimenpiteeksi.
TEKNINEN HUOLTOPALVELU
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64

Fagor ART 489 Käyttöohjeet

Tyyppi
Käyttöohjeet