Lue ohjeet huolellisesti
ennen sifonikahvinkeitin
käyttöä.
Säilytä nämä ohjeet
myöhempää käyttöä
varten.
1
Kaada tarvittava määrä
vettä lasiseen alakannuun.
2
Laita kannu joko sähkö-
tai kaasulieden tai
denaturoidulla spriillä
toimivan lieden päälle.
Lasikannu ei saa olla märkä
ulkopuolelta. Kaasuliesien
kohdalla suosittelemme
lämpödiffuusorin käyttöä.
3
Aseta suodatin suppiloon.
4
Suodattimessa on pieni
ketju ja koukku. Vedä ketjua
varovaisesti ja kiinnitä se
putken reunaan.
5
Annostele jauhettu kahvi
suppiloon. Annostele
kahvia yksi lusikallinen yhtä
kuppia kohden. Voit
käyttää mitä tahansa
jauhettua kahvia.
6
Laita suppilo kannun
päälle ja anna veden
kiehua.
7
Kannussa oleva vesi
nousee suppiloon ja
sekoittuu jauhettuun
kahviin. Lasikannun pohjalle
jää n. 2 cm vettä. (Jos
kannuun ei jää lainkaan
vettä, kannu on välittömästi
poistettava, koska tällöin
syntyy kuumuuden
aiheuttama lasikannun
särkymisen riski.)
Käyttöohje
Suomi
8
Ota nyt kahvikannu
pois kuumennusalustalta
ja aseta pinnalle, joka
ei ole kylmä eikä märkä.
Kahvi on nyt “haudutettu”,
ja sen pitäisi valua
alempaan kannuun. Jos
valuminen kannuun loppuu,
aseta kannu takaisin
kuumennusalustalle ja
kiehauta kahvi uudestaan.
9
Kun kahvi on valunut
suppilosta kannuun, poista
suppilo. Kahvi on nyt
valmis juotavaksi. Puhdista
suppilo poistamalla
kahvinporot, vapauttamalla
suodatinkoukku
lasiputkesta ja
huuhtelemalla molemmat
osat huolellisesti.
Käyttöohje
Suomi