Tefal PR300172 Ohjekirja

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja
Suomi
Valitsit viisaasti hankkiessasi tämän TEFAL tuotteen. Ensimmäiseksi lue
aina huolellisesti laitteen käyttöohje ja säilytä se mahdollista myöhempää
tarvetta varten.
TEFAL pidättää oikeuden muuttaa laitteen ominaisuuksia tai komponentteja koska
tahansa parantaakseen tuotetta.
Sijoitus
1. Pura laite pakkauksesta ja ota pois kaikki pakkausmateriaali, tarrat ja
varusteet laitteen ympäriltä, päältä ja sisältä.
2. Ota pienet pannut pois.
3. Pane laite pöydän keskelle, pois lasten ulottuvilta.
Sijoita laite tukevalle, kovalle pöytäpinnalle; älä
käytä sitä pehmeällä tai huterolla alustalla.
Älä koskaan sijoita laitetta aralle alustalle (lasipöytä,
tekstiilipinta, pöytäliina, lakattu pinta…).
4. Aseta parilakivi kuumennusvastuksen päälle,
kiillotettu puoli ylöspäin (suuriuurteinen puoli).
Älä koskaan aseta kiveä kuuman vastuksen päälle.
Käytä vain laitteen mukana tulevaa parilakiveä tai
varaosana hankittua alkuperäistä kiveä ja aseta kivi vain sille
tarkoitettuun kannattimeen.
Älä koskaan pane alumiinifoliota tai mitään muuta ylimääräistä kiven alle,
tai vastuksen ja heijastimen väliin.
Liitäntä ja esilämmitys
Ota liitosjohto kokonaan esiin.
Tarkista, että sijoitustaloudessa on sama jännite ja taajuus kuin on merkitty
laitteen arvokilpeen.
Liitä laite asianmukaisesti asennettuun pistorasiaan. Älä käytä jatkojohtoja.
Laitteet joissa on kiinteä liitosjohto: Jos liitosjohto vaurioituu, sen saa
vaihtaa uuteen vastaavaan vain valmistajan valtuuttama huoltoliike, jotta
vältytään vaaratilanteilta.
Liitä liitosjohto ensin laitteeseen (mallista riippuen)
ja sitten pistotulppa pistorasiaan.
Ole tarkka liitosjohdon asettelussa, jotta se ei tule
pöydässä istuvien vieraiden tielle.
Ota pistotulppa pois pistorasiasta, milloin et käytä laitetta.
Muista valvoa laitetta koko ajan, kun olet kytkenyt siihen virran.
Liitäntä ja esilämmitys,
jatkuu
Mallit, joissa on virtakytkin on/off:
Siirrä kytkin virta päällä asentoon, merkkivalo
syttyy.
Mallit, joissa on lämpötilan säädin:
Säädä lämpötilansäädin maksimiasentoon.
Muut mallit:
Laite alkaa toimia, kun panet pistotulpan
pistorasiaan.
Esilämmitä laitetta 15 minuuttia raclettea varten ja 20-30 minuuttia
maksimilämmöllä kiviparilointia varten.
Kymmenellä ensimmäisellä käyttökerralla kaada kivelle vähän ruokaöljyä ja
pyyhi liika pois imevällä keittiöpaperilla. Tämä rasvaus vähentää ruoan
tarttumista kivipintaan.
Kypsennys
Esilämmityksen jälkeen laite on käyttövalmis:
Raclette toiminto: jokainen ruokailija asettaa
juustoviipaleen omalle pikkupannulleen ja työntää
pannun laitteeseen.
Mallista riippuen joissakin malleissa on parilan alla
säilytyspaikat pannuille, jonne tyhjä pannu voidaan
työntää aterian aikana.
Älä jätä pannuja kuumennusvastuksen alle tyhjänä.
Pierrade
®
kiviparilointitoiminto: jokainen
ruokailija pariloi kivellä omat liha- ja kalaviipaleet
oman makunsa mukaisesti, samoin kasvikset ja
hedelmät.
Älä koskaan pane pakasteita tai painavia ruokia
lämpimälle kivelle.
Älä koskaan laita kiviparilalle ruoka-aineita, jotka olet maustanut jollakin
happamella aineella kuten viinietikalla tai sinapilla, älä myöskään laita
kivipinnalle happamia ruokia kuten herkkukurkkuja, pikkelssiä jne.
Älä koskaan pane mitään esineitä kivipinnalle.
Älä koskaan pidä tyhjää laitetta kytkettynä virtaan yli 30 minuuttia: kivi
kuumenee liikaa parilointia varten.
Pienet halkeamat kivessä johtuvat kiven laajenemisesta eivätkä ne vaikuta
laitteen toimintaan. Ne eivät myöskään ole tuotevalituksen aihe.
Muutaman käyttökerran jälkeen kivi muuttuu pysyvästi tummaksi.
Ensimmäisellä käyttökerralla laite saattaa hieman kärytä tai savuta.
Älä koskaan kosketa laitteen kuumia pintoja.
0
max.
Suomi
Käytön jälkeen
Mallit, joissa on virtakytkin on/off:
Siirrä kytkin virta pois asentoon, merkkivalo sammuu.
Mallit, joissa on lämpötilan säädin:
Säädä lämpötilansäädin virta katki asentoon.
Ota pistotulppa pois seinäpistorasiasta. Sitten mallista riippuen, ota
liitosjohto irti laitteesta. Anna laitteen jäähtyä.
Anna laitteen jäähtyä vähintään 1 tunti, älä kosketa kiveä.
Pidä huoli, että lapset eivät pääse koskettamaan laitetta jäähtymisen aikana.
Pese pikkupannut, puhdista laitteen runko ja heijastinpelti pesuaineveteen
kastetulla pyyhkeellä. Huuhtele puhtaaseen veteen kastetulla kuivaksi
puristetulla pyyhkeellä ja kuivaa pinnat.
Pikkupannut voi pestä astianpesukoneessa.
Älä käytä puhdistuksessa hankaavia aineita tai välineitä.
Älä koskaan upota laitetta ja/tai liitosjohtoa veteen.
Varoituksia kiven puhdistusta varten:
Jokainen kivi on ainutkertainen luonnontuote. Se on enemmän tai
vähemmän imukykyinen kiven huokoisuudesta riippuen. Siksi kivi saattaa
rakoilla tai rikkoontua seuraavan kuumennuksen aikana, jos olet
upottanut kiven veteen puhdistuksen aikana.
Puhdista kivi hankaamalla pinta puhtaaksi pienen
vesinoron alla ja kuivaa pinta hyvin.
Älä käytä pesuainetta kiven puhdistuksessa.
Älä koskaan upota kiveä veteen tai pese sitä runsaalla vedellä, ei
lämpimään eikä kylmään.
Älä koskaan pane kiveä astianpesukoneeseen.
Säilytys
Varmista että laite on jäähtynyt ja pistotulppa on poissa pistorasiasta ennen
kuin panet laitteen säilöön.
1. Ota kivi pois.
2. Mallista riippuen:
aseta pikkupannut säilytyslokeroihin laitteen alle,
tai pinoa pannut 2 kappaleen pinoihin ja aseta
pinot vastuksen alle.
3. Kiedo liitosjohto kannattimen ympärille.
4. Pane kivi takaisin paikalleen.
Raclette
Oikean racletten valmistamiseksi tarvitaan erityistä raclettejuustoa. Varaa
noin 200 grammaa juustoa ruokailijaa kohti. Leikkaa juusto 5 mm paksuiksi
viipaleiksi.
Juuston viipalointi käy kätevästi
Tefal-juustoleikkurilla (ei sisälly grillin
toimitukseen, mutta voit hankkia sen
hyvin varustetusta alan liikkeestä).
Käännä termostaatti maksimiasentoon “MAX”. Aseta jokaisen ruokailijan
raclettealustalle juustoviipale ja lämmitä viipaleita grillissä noin 5 minuuttia.
Kun juusto alkaa valua, nosta viipaleet lautasille.
Muutama ohje 8 hengelle:
Savoijilainen raclette
• 1,5-2 kg raclette juustoa • 2,5 kg perunoita • 16 kinkkuviipaletta • muutama
paprika • herkkusieniä • 1 purkillinen pikkelssiä • 1 purkillinen hillosipuleita
• 1 säilyketölkillinen pieniä maissintähkiä
Kypsennä perunat kuorineen uunissa etukäteen (oltava vielä kuumia).
Viipaloi juusto, paloittele paprika ja herkkusienet. Pane omiin astioihinsa
pikkelssit, hillosipulit, maissintähkät ja paprikapalat sekä sienet. Pane
kinkkuviipaleet lautaselle. Jokainen ruokailija panee juustoviipaleen
sulamaan pikkupannulle ja kaataa sitten sulaneen juuston keitetyn
perunan päälle. Perunaan kannattaa tehdä ristiviilto päälle ja puristaa
vähän sisustaa ulos. Jokainen ottaa muita lisäkkeitä makunsa mukaisesti.
Kuivaliha raclette
• 1,5-2 kg raclette juustoa • 16 perunaa • 16 ohutta viipaletta ilmakuivattua lihaa
(kinkkua) • 16 viipaletta keittokinkkua • muskottia • paprikaa • tomaatteja • persiljaa
Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen ja viipaloi jäähtyneenä ohuiksi
viipaleiksi. Pane jokaiselle pikkupannulle juustoviipale. Peitä juusto
perunaviipaleilla ja laita päälle toinen juustoviipale. Pane kuivalihaviipale
päälle. Kuumennuksen puolivälissä lisää mausteita mielesi mukaan. Tarjoa
keittokinkun kanssa ja koristele annos tomaatilla ja persiljalla.
Vuohenjuustoraclette
• 1,5-2 kg raclette juustoa • 2 pientä vuohenjuustoa (noin 250 g) viipaleina • 2,5 kg
perunoita • timjamia • tölkillinen mustia oliiveja
Kypsennä perunat kuorineen uunissa. Pane vuohenjuustoviipale
pikkupannulle. Peitä raclette juustoviipaleella ja sulata juustot. Valuta
lautaselle ja mausta kevyesti timjamilla. Tarjoa uuniperunoiden ja mustien
oliivien kanssa.
Suomi
Pierrade
®
kivigrillillä parilointi
Varaa noin 200 g ruokaa henkeä kohti: käytä vain tuoreita elintarvikkeita
(ei pakasteita).
Poista lihasta jänteet ja rasva. Poista kaloista ruodot. Leikkaa simpukat
kahtia.
Viipaloi kypsennettävät lihat, kalat, kasvikset tai hedelmät noin 1/2 cm
paksuisiksi ja 5-6 cm pitkiksi viipaleiksi: tavallisen kokoiset ruokapalat
eivät kypsy parhaalla mahdollisella tavalla tässä laitteessa.
Jos tarjoat kokonaisen aterian (kalaa, lihaa ja hedelmiä), suosittelemme
kiven puhdistusta erilaisten ruoka-aineiden välillä (esim. lihan ja hedelmien
välillä), jotta ruokien maut olisivat parhaimmillaan. Käytä puhdistukseen
laitteen mukana tulevaa kaavinta (mallista riippuen) tai lastaa, pyyhi sitten
kivestä pois irronnut ruoka. Älä puhdista kiveä vedellä, jotta vältät
lämpöshokin. Se saattaisi rikkoa kiven.
Säädä lämpötilan säädin (mallista riippuen) haluttuun asentoon. Kiven
ominaisuuden vuoksi sen kuumeneminen uuteen lämpötilaan käytön aikana
kestää 5-10 minuuttia.
Katkaise virta laitteesta ennen aterian loppumista: kiveen varautunut lämpö
pitää sen kuumana ainakin vielä kymmenen minuuttia ja voit hyvin
kypsentää viimeiset ruoat.
Muutama ruokaohje:
Pane kypsennettävät liha-, kala-, kasvis- ja hedelmäviipaleet kivelle ja
anna niiden kypsyä makusi mukaisiksi. Mausta vasta lautasella. Tarjoa
erilaisten kylmien kastikkeiden, salaatin ja perunoiden kanssa.
Pierrade
®
• häränlihaa (filee) • broilerin tai kalkkunan rintafileetä • vasikan fileetä
Farmarin Pierrade
®
• viipaloitua pihvilihaa • vasikan kyljyksiä • rasvatonta lampaan fileetä • broilerin tai
kalkkunan rintafileetä
Merellinen Pierrade
®
• kuhaa • lohta • suuria katkarapuja • kampasimpukoita
Gourmet Pierrade
®
• suuria katkarapuja • kampasimpukoita • lohiviipaleita • härän fileetä • porsaan
fileetä • hanhen rintafileetä
Hedelmä Pierrade
®
• appelsiinia • omenaa • banaania • aprikooseja
Kypsennä hedelmäviipaleet kivellä. Tarjoa suklaakastikkeen,
hedelmäkastikkeen ja kermavaahdon kanssa.
Kastikkeita tarjottavaksi
Pierraden
®
kanssa
Mausteinen majoneesi: lisää majoneesiin 1/4 teelusikallista tulista
chilikastiketta.
Etikkakurkkukastike: lisää majoneesiin hienonnettua herkku/etikkakurkkua.
Tartar kastike: hienonna 40 g etikkakurkkuja, 40 g salottisipulia,
40 g kaprismarjoja ja vähän persiljaa. Lisää nämä aineet noin 2 dl:
aan majoneesia.
Tulista: lisää majoneesiin kutakin 1 teelusikallinen: hienonnettua
salottisipulia, pikkelssiä ja englantilaista sinappia; sekä kutakin
1 ruokalusikallinen: kaprismarjoja, hienonnettuja yrttejä ja persiljaa.
Provencal: lisää majoneesiin 1 ruokalusikallinen tomaattisosetta,
2 teelusikallista paprikaa, 1 ruokalusikallinen hienonnettua salottisipulia.
Lemonette: purista mehu 1/2 sitruunasta ja sekoita se 1 ruokalusikalliseen
väkevää sinappia. Sekoita joukkoon 5 ruokalusikallista kermaa. Mausta
mustalla pippurilla.
Yrttikastike: hienonna nippu tilliä, nippu persiljaa ja sekoita ne
2 ruokalusikalliseen kermaa ja 2 ruokalusikalliseen jogurttia. Mausta
suolalla ja pippurilla. Lisää 1-2 teelusikallista raastettua piparjuurta ja
muutama tippa sitruunamehua.
Aurora: sekoita keskenään 6 ruokalusikallista kermaa, 1 ruokalusikallinen
ketsuppia, 1 teelusikallinen viskiä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä
kahdella ripauksella cayenne pippuria.
Valkisipuli-persiljakastike: lisää 125 g sulatettua voita 4 valkosipulin
kynttä soseutettuna ja 2 ruokalusikallista persiljaa hienonnettuna. Säilytä
jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Valkosipuli: murskaa 4 valkosipulin kynttä. Lisää 2 munan keltuaista
raakana, suolaa ja mustapippuria. Sekoita. Lisää 2,5 dl oliiviöljyä hitaasti
samaan tapaan kuin majoneesia valmistettaessa. Lisää lopuksi vähän
sitruunamehua.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Tefal PR300172 Ohjekirja

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja