19811-56

Russell Hobbs 19811-56, 155371, 19811 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen pastakoneen lisäosasta. Olen valmis vastaamaan kysymyksiisi laitteen käytöstä, sen ominaisuuksista ja huollosta. Käyttöohje sisältää ohjeet laitteen kokoamiseen, käyttämiseen ja huoltamiseen sekä reseptejä pastataikinaan.
  • Mitä tuotetta tämä lisäosa on tarkoitettu?
    Kuinka kauan moottoria saa käyttää yhtäjaksoisesti?
    Mitä pastamuotoja tällä lisäosalla voi valmistaa?
30
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Tätä laitetta saa käyttää vain vastuullinen aikuinen tai käytön on tapahduttava tällaisen
henkilön valvonnassa. Käytä ja säilytä laitetta poissa lasten ulottuvilta.
2 Käytä tätä lisävarustetta vain tuotteessa numero 18553-56.
3 Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
4 Älä anna moottorin käydä yhtäjaksoisesti yli 10 minuuttia, se voi kuumeta liikaa. Laite on
sammutettava 10 minuutin kuluttua ainakin 10 minuutiksi, jotta se palaa käyttökuntoon.
5 Irrota laite sähköverkosta ennen lisälaitteiden kiinnittämistä tai irrottamista.
6 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
vain kotikäyttöön
C KOKOAMINEN
1 Paina akseli rungon sisään.
2 Akselin takaosan pitää näkyä noin 16 mm rungon takaa.
3 Kiinnitä haluamasi reikälevy.
4 Reikälevyn reunassa olevan kolon tulee kiinnittyä rungon sisäpuolella olevaan ulokkeeseen.
5 Kiinnitä rengasmutteri rungon etuosaan ja kiristä se käsin.
6 Älä käytä liikaa voimaa, se vaurioittaa kierteitä.
7 Sammuta laite () ja irrote se verkosta.
8 Avaa käyttöyksikön etukansi.
9 Paina kiinnike alas ja pidä sitä siellä.
10 Paina rungon takaosa laitteen etukäyttöyksikköön.
11 Sinun on ehkä kierrettävä sitä hieman saadaksesi akselin takaosan kiinnittymään
käyttöyksikön.
12 Kun käyttöyksikkö on oikein asetettu, pyöritä runkoa kunnes putki on pystysuorassa.
13 Vapauta kiinnike – sen pitäisi kiinnittyä rungon takaosan reikään.
C PURSOTTAMINEN
14 Pyöritä tuorepasta hasselpähkinän kokoisiksi palloiksi.
15 Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
16 Valitse nopeus 1.
17 Pudota pastapallo putkeen.
18 Odota kunnes näet pastan tulevan reikälevystä ennen kuin pudotat toisen pastapallon.
19 Sen jälkeen, kun ensimmäinen pallo on mennyt läpi, voit nostaa nopeudeksi 3.
20 Aluksi pasta voi kihartua. Tämä loppuu, kun pursotetaan riittävä määrä, joka pitää
pursottimen suorana.
21 Voit leikata kiharat osat, pyöritä palloiksi ja pudottaa putkeen.
22 Kun pursotettu pasta on halutun pituinen, vedä se varovasti irti reikälevys.
23 Erottele pastasuikaleet ja aseta talouspaperin päälle kuivumaan.
24 Sammuta laite () ja irrote se verkosta.
C MINKÄ REIKÄLEVYN VALITSEN?
25 Reikälevyt on numeroitu 16
1 spagetti
2 pieni makaroni
3 rigatoni
4 tagliatelle
5 lasagne
31
6 iso makaroni
C PURKAMINEN
26 Sammuta laite () ja irrote se verkosta.
27 Vedä kiinnike alas ja vedä runko irti käyttöyksikön etuosasta.
28 Sulje käyttöyksikön etukansi.
29 Ruuvaa rengasmutteri irti (jos se on tiukka käytä ruuviavainta)
30 Aseta runko työpöydälle.
31 Pidä runkoa toisella kädellä, ja paina akselin takaosaa toisella kädellä.
32 Löysää reikälevyä akselista.
C HOITO JA HUOLTO
33 Käytä puhdistustyökalua kaapimaan/työntämään pastan irti osista.
34 Pese kaikki kuumalla saippuavedellä, huuhtele ja kuivaa.
pastataikinareseptejä
käytä kokojyväpastaan kokojyväjauhoja
t = teelusikka (5ml)
e = kananmuna, keskikokoinen (53-63g)
p = hyppysellinen
tavallinen pasta
500g tavallisia jauhoja
½ t Suolaa
4 e
vesi
Kiinnitä vispilä vatkaimeen. Sekoita jauhot ja suola vatkaimen kulhoon. Riko munat
mittakannuun. Täytä mittakannuun vettä 500 g rajan kohdalle asti. Tyhjennä mittakannu
kulhoon. Sekoita 1–2 minuuttia nopeudella 1. Keskeytä puolessa välissä ja kaavi kaikki seos
kulhon reunoilta. Seoksen pitäisi muistuttaa leivänmuruja.
yrttipasta
500g tavallisia jauhoja
½ t Suolaa
yrttejä, hienoksi silputtuina
p mustapippuria
4 e
vesi
Kiinnitä vispilä vatkaimeen. Sekoita jauhot ja suola vatkaimen kulhoon. Lisää yrtit ja pippuri.
Riko munat mittakannuun. Täytä mittakannuun vettä 500 g rajan kohdalle asti. Tyhjennä
mittakannu kulhoon. Sekoita 1–2 minuuttia nopeudella 1. Keskeytä puolessa välissä ja kaavi
kaikki seos kulhon reunoilta. Seoksen pitäisi muistuttaa leivänmuruja.
käyttöohjeet
piirrokset
1 runko (takaosa)
2 akseli (takaosa)
3 reikä
4 käyttöyksikön etukansi
5 kiinnike
6 ruuviavain `
7 rengasmutteri `
8 reikälevyt `
9 kolo
10 akseli `
11 uloke
12 putki `
13 runko `
14 puhdistustkalu
15 mittakannu `
` konepesun kestävä
32
pasta verdi
500g tavallisia jauhoja
½ t Suolaa
4 e
75g pinaattososetta
vesi
Kiinnitä vispilä vatkaimeen. Sekoita jauhot ja suola vatkaimen kulhoon. Riko munat
mittakannuun. Lisää pinaatti. Täytä mittakannuun vettä 500 g rajan kohdalle asti. Tyhjennä
mittakannu kulhoon. Sekoita 1–2 minuuttia nopeudella 1. Keskeytä puolessa välissä ja kaavi
kaikki seos kulhon reunoilta. Seoksen pitäisi muistuttaa leivänmuruja.
1 Älä tee isompia annoksia kuin nämä määrät yhdellä kertaa, muutoin seos kuivaa ennen kuin
ehdit pursottaa sen pastaksi.
2 Jos haluat tehdä vähemmän, puolet määrästä, käytä 250 g rajaa 500 g rajan sijasta
mittakannussa.
3 Keitä tagliatelle ja lasagne kahdessa erässä välttääksesi takertumisen.
keittäminen
Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä. Lisää pasta varovasti. Keitä 58 minuuttia
välillä sekoittaen. Kaada lävikköön, huuhdo vedellä ja tarjoile.
/