Krups 3 mix 6000 XL Edition Ohjekirja

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

66
Laitekuvaus
.Laitteen osat
a voiman ulosotto edessä
b voiman ulosotto takaa
c turbo kytkin (etuosaa varten) (mallista
riippuen)
d käyttökytkin:
d1 käynnistys/pysäytys ja elektroninen
nopeudensäätö
d2 irrotuspainike (etuosaa varten)
d3 käynnistys/pysäytys (S+3
nopeutta)
d4 vispilöiden irroitus tai käynnistys/
pysäytys takaosaa varten
d5 turbotoiminto
e seinäteline (mallista riippuen)
f johdon kelaus ja pidike
MALLISTA JA/TAI VARUSTUKSESTA RIIPPUEN
. Edessä käytettävät varusteet
g vispilät
g1 muoviset pähkinänmuotoiset vispilät
g2 teräksiset pähkinänmuotoiset vispilät
h taikinakoukut
i pallovispilä
j viipale/raastelaite
j1 rummut
k sosesauva
. Takana käytettävät varusteet
l muovinen sauvasekoitin
m ruostumatonta terästä oleva
sauvasekoitin
n minileikkuri
. Astiat
o siivilä
p 2.75 litran kulho
q 2.5 litran kulho
r 1 litran astia sauvasekoittimelle
s 3 litran ruostumaton teräskulho
t teline
Turvallisen käytön ohjeita
Ennen kuin ensimmäistä kertaa käytät
vatkaintasi, lue käyttöohje huolellisesti läpi.
Mikäli käytät laitetta käyttöohjeen
vastaisesti, Krups vapautuu kaikesta
vastuusta.
Säilytä käyttöohje mahdollista myöhempää
tarvetta varten.
Tämä vatkain on tarkoitettu vain
kotitalouskäyttöön talon sisällä.
Älä koskaan jätä vatkainta lasten ulottuville.
Mikäli lapset käyttävät vatkainta, käyttöä on
valvottava.
Älä anna liitosjohdon roikkua lasten
ulottuvilla.
Tarkista, että sijoitustaloudessa on sama
jännite kuin vatkaimen arvokilvessä.
Mikäli laite liitetään väärään
jännitteeseen, takuu raukeaa.
Liitosjohto ei koskaan saa olla lähellä tai
koskettaa vatkaimen kuumia osia tai muuta
kuumaa pintaa tai teräviä reunoja.
Älä koskaan upota vatkainta, liitosjohtoa tai
pistotulppaa veteen tai muuhun nesteeseen.
Mikäli liitosjohto tai pistotulppa on
vaurioitunut, älä käytä vatkainta. Jotta
laitteen turvallisuus taataan, laitteen saa
korjata ja liitosjohdon vaihtaa vain
valtuutettu Krups huolto.
Ota pistotulppa pois pistorasiasta heti kun
olet lopettanut vatkaimen käytön.
Pistotulppa ei saa olla pistorasiassa vatkainta
puhdistettaessa.
Älä koskaan käytä vatkainta, mikäli se ei
toimi kunnolla tai mikäli se on vaurioitunut.
Tällaisessa tapauksessa ota yhteys Krups
huoltoon.
Vatkainta saa huoltaa vain valtuutettu
huolto, käyttäjä saa vain puhdistaa laitteen.
Oman turvallisuutesi vuoksi, käytä vain
alkuperäisiä Krups varusteita ja lisäosia. Vain
ne sopivat täysin vatkaimeesi.
Kaikki laitteet käyvät tehtaalla läpi
laatukontrollin. Sattumanvaraisesti valituilla
laittella tehdään myös käytännön kokeita,
mikä selittää mahdolliset käyttöjäljet.
Suomi
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:2066
67
Tätä laitetta ei saa jättää käyntiin
valvomatta.
Älä koskaan kosketa vispilöitä,
taikinakoukkuja tai sauvasekoittimen
terää vatkaimen käytön aikana. Pitkät
hiukset, huivit jne. on pidettävä loitolla
käytettävästä laitteesta.
Ota pistotulppa pistorasiasta aina ennen
vatkaimen varusteiden käsittelyä
(varusteiden paikalleen laitto tai
irrottaminen).
Älä yhdistele eri tavalla toimivia varusteita
yhtä aikaa käytettäväksi (esim.
taikinakoukkuja ja pallovispilää jne.).
Tärkeää: Tiettyjen varusteiden
leikkuuterät ovat erittäin teräviä.
Käsittele niitä erittäin varovaisesti.
Tärkeää: vatkaimessasi on kaksi voiman
ulosottoa (1)
etuosassa oleva voiman ulosotto (a), johon
liitetään varusteet (g, h, i, j, k) (mallin
varustuksesta riippuen)
takaosassa oleva voiman ulosotto (b), johon
liitetään varusteet (l, m, n) (mallin
varustuksesta riippuen).
Ennen ensimmäistä
käyttökertaa
Puhdista huolellisesti vatkaimen eri
varusteet. Kuivaa ne huolellisesti
puhdistuksen jälkeen.
Etuosassa olevan voiman
ulosoton varusteet
.Vispilät ja taikinakoukut
Tarkista, että käyttökytkin (d) on asennossa
“0”. Työnnä vispilät tai taikinakoukut
paikoilleen kunnes ne lukittuvat täysin. Pane
aina hammasrattaalla varustettu väline
rungon aukkoon, joka on myös merkitty
hammasrattaalla (2).
Pane vatkaimen pistotulppa pistorasiaan.
Valmistettavasta määrästä riippuen, mittaa
aineet sopivaan astiaan (Krups kulho tai
astia).
Upota vispilät tai taikinakoukut astiaan ja
käynnistä vatkain kytkimellä (d) liikuttamalla
sitä oikealle.
Välttääksesi roiskeita vatkainta
käynnistettäessä tai käsitellessäsi arkoja aineita
(kerma, kastikkeet), voit hyödyntää vatkaimesi
roiskeet poistavaa erikoisominaisuutta
(asento “S”): Tee näin:
Työnnä käyttökytkin (d) oikealle asentoon
”S” (3).
Jatkaaksesi valmistusta, valitse suurempi
nopeus (4).
Mallista riippuen vatkaimessasi voi olla Turbo-
kytkin (c tai d5), jonka avulla hyödynnät
nopeasti vatkaimen koko tehon (5 tai 9).
Kun olet lopettanut työskentelyn, palauta
kytkin (d) asentoon ”0”.
Ota pistotulppa pistorasiasta.
Irrota vispilät tai taikinakoukut työntämällä
käyttökytkin «irrotus» (d) (6).
. Pallovispilä
Pallovispilällä (i) voit vatkata kevyitä vaahtoja
(kermavaahtoa, majoneesia, valkuaisvaahtoa).
Käytä sitä suuressa, kapeassa astiassa (Krups
astia tai ruostumaton teräskulho).
Älä koskaan käytä sitä raskaiden ainesten
vatkaamiseen, kuten kakkutaikina tai
leipätaikina tai soseuttaminen.
. Muiden varusteiden käyttö kerrotaan
niiden mukana tulevissa ohjeissa.
Takaosassa olevan voimanoton
varusteet - käyttösuositukset
Turvallisuuden vuoksi vatkain havaitsee
varusteiden kiinnittämisen takaosassa olevaan
voimanottoon.
. Malli 3 MIX 8000/8008
Käytön aikana paina koko ajan
käyttökytkintä (d); jos päästät sen irti,
vatkain palautuu automaattisesti “0”
asentoon.
Välttääksesi roiskeita vatkainta
käynnistettäessä tai käsitellessäsi arkoja aineita
(kerma, kastikkeet) , voit hyödyntää
vatkaimesi roiskeet poistavaa
erikoisominaisuutta (asento “S”):
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:2067
68
Työnnä ja pidä käyttökytkin (d) asennossa
”S” (7).
Jatkaaksesi valmistusta, valitse suurempi
nopeus, pidä edelleen kiinni
käyttökytkimestä (d) (8).
. Malli 3 MIX 6000XL Edition
Tarkista, että käyttökytkin (d) on asennossa
«0».
Avaa läppä (b) ja kiinnitä varuste takaosan
voiman ulosottoon.
Käyttökytkimen (d) ollessa asennossa «0»,
kytke virta laitteeseen yksinkertaisesti vain
työntämällä käyttökytkintä vatkaimen
etuosaa kohti (9).
Ota pistotulppa pois pistorasiasta käytön
jälkeen. Käyttökytkimen on tällöin oltava
asennossa «0». Ota sitten käyttämäsi varuste
pois ja sulje voiman ulosoton läppä (b).
Puhdistus
Ota pistotulppa pistorasiasta.
Pyyhi vatkaimen runko vain kostealla
pyyhkeellä.
Pese vispilät ja taikinakoukut juoksevassa
vedessä tai astianpesukoneessa yläkorissa.
Huuhtele ja kuivaa.
Lopettaessasi työskentelyn vatkaimella,
suosittelemme varusteiden pesua
välittömästi. Tällä tavalla ruoka ei tartu
varusteisiin, puhdistus on helpompaa eikä
bakteerikasvustolla ole mahdollisuuksia.
Säilytys
Vatkaimessasi on tila, johon voit kietoa
liitosjohdon ja johdossa on pidike (f).
Mallista riippuen:
Vatkaimeesi kuuluu seinäteline .
Ensimmäisellä käyttökerralla avaa
varusteiden pidikkeet (10).
Ripusta ensin varusteet (g ja h) ja sitten
vatkain.
Kiinnitä teline suoraan työpöydän yläpuolelle,
jolloin vatkain on aina valmiina käyttöön (11).
Telineen takana on myös tilaa muistilehtiön,
kynän tms. säilytykseen.
Vatkaimessa on tila johdon kelaukselle ja
johtopidike (f).
Mitä tehdä, jos vatkain ei toimi
Varmista, että olet pannut varusteet oikein
paikalleen.
Tarkista sähköliitäntä ja että pistorasiaan
tulee virtaa (toisella pienlaitteella).
Mikäli vatkain ei toimi tästä huolimatta, ota
yhteys valtuutettuun Krups huoltoon.
Reseptejä
Omenapiirakka
. Piirakkapohja: 300 g vehnäjauhoja, 150 g
voita, 15 ml vettä, ripaus suolaa
. Täyte: 4 tai 5 omenaa, 2 rkl sokeria, 1 tl
hienonnettua kanelia, 1 tl muskottia, yhden
sitruunan mehu, 10 g voita
. Piirakkavuoka: halkaisija 28 cm
. Valmistusaika: 18 - 20 minuuttia
Käytä vispilöitä: sekoita jauhot, suola ja voi
murumaiseksi seokseksi (miniminopeus).
Vaihda taikinakoukut vatkaimeen ja alusta
taikina lisäten vetvähitellen (keskinopeus,
lopuksi maksiminopeus) kunnes taikinasta
muotoutuu pallo.
Anna taikinan levätä jääkaapissa 1 tunnin
ajan.
Sekoita astiassa ohuet omenaviipaleet
sokeri-kaneli-muskottiseoksen kanssa.
Levitä voideltuun vuokaan 2/3 taikinasta,
vuoraa myös vuoan reunat taikinalla niin,
että taikina ulottuu reunan yli.
Levitä omenaviipaleet vuoan pohjalle,
ripottele sitruunan mehu päälle, samoin
pienet voinokareet.
Peitä omenaviipaleet lopputaikinasta tehdyllä
levyllä ja sulje reunat vuoan reunojen yli
menevän taikinan avulla.
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:2068
69
Tee pieni reikä piiraan keskelle ja paista 35
minuuttia 220°C.
Omenoiden tilalla voit käyttää: 800 g
raparperia, paloiteltuna; tai 500 g raparperia +
300 g vadelmia sekä 1 rkl vehnäjauhoja, 6 rkl
sokeria ja 10 g voita.
Mansikkatorttu
. Piirakkapohja: 250 g vehnäjauhoja, 125 g
voita, 125 g hienoa sokeria, 1 muna.
. Vaniljakiisseli: 1/4 litraa maitoa, 2 kpl
munankeltuaista, 50 g sokeria, 25 g
vehnäjauhoja, muutama tippa vaniljaesanssia
(tai 2 tl vaniljasokeria).
. 800 g mansikoita
. Piirakkavuoka: halkaisija 28 cm
. Valmistusaika: 20 minuuttia
Käytä vispilöitä. Sekoita jauhot, sokeri ja voi
murumaiseksi seokseksi (miniminopeus).
Vaihda taikinakoukut vatkaimeen. Alusta
taikina: lisää muna ja alusta kunnes
taikinasta tulee pallo (keskinopeus ensin,
sitten maksiminopeus).
Anna taikinan levätä tunti jääkaapissa.
Kiehauta maito ja vaniljaesanssi.
Maidon kuumetessa vispaa vispilöillä
munankeltuaiset ja sokeri (ja vaniljasokeri)
vaahdoksi (ensin keskinopeus, sitten
maksiminopeus). Vaahdota kunnes vaahto
on vaaleaa.
Lisää jauhot ja sekoita (keskinopeus).
Muuta nopeus minimiin, kaada kiehuva
maito varovaisesti joukkoon ja sekoita koko
ajan.
Kuumenna seos, sekoita koko ajan kunnes
seos sakenee. Anna jäähtyä, sekoita koko
ajan.
Vuoraa voideltu vuoka taikinalla, jonka olet
kaaviloinut levyksi. Pistele pohja haarukalla,
peitä alumiinifoliolla ja täytä kuivilla herneillä
tai pavuilla (ne estävät pohjaa
kupertumasta).
Paista 20 minuuttia 180°C.
Ota herneet pois, samoin alumiinifolio ja
anna pohjan jäähtyä.
Levitä vaniljakiisseli piiraan pohjalle ja täytä
mansikoilla.
Peitä punaviinimarjahyytelöllä.
Suklaakakku
. 3 munaa, 170 g sokeria, 170 g voita, 150 g
vehnäjauhoja, 2 rkl kaakaojauhoa, 6 g
leivinjauhetta.
. 1 irtopohja-vuoka: halkaisija 22 cm
. Valmistusaika: 11 minuuttia
Käytä vispilöitä. Vatkaa munat ja sokeri
vaahdoksi kulhossa (keskinopeus): vaahdon
tulee olla vielä vähän juoksevaa.
Lisää voi (keskinopeus), sitten jauhot, joihin
olet sekoittanut kaakaojauhot ja
leivinjauheen (miniminopeus lisäysvaiheessa,
sitten keskinopeus jotta taikinasta tulee
tasainen).
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja
paista 50 minuuttia 170°C.
• Voit:
- lisätä taikinaan muutamia
saksanpähkinäpalasia, suklaamuruja tai
sokeroituja appelsiininkuoren palasia,
- lisätä taikinaan 2 rkl manteli- tai
saksanpähkinärouhetta,
- peittää kakun suklaakuorrutuksella: sulata
100 g tummaa suklaata ja 20 g voita.
Sveitsiläinen hillokäärö
. 3 munaa, 90 g sokeria, 40 g vehnäjauhoja,
30 g perunajauhoja, 1 purkki hilloa tai
hyytelöä (aprikoosi, appelsiini, vadelma,
punainen viinimarja jne.).
. 1 suorakulmainen vuoka: 33 x 22 cm
. Valmistusaika: 10 minuuttia
Käytä vispilöitä. Vatkaa sokeri ja munan
keltuaiset valkeaksi vaahdoksi
(maksiminopeus).
Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja
perunajauhot vaahtoon (miniminopeus).
Pese ja kuivaa vispilät. Vatkaa valkuaiset
erikseen toisessa astiassa kovaksi vaahdoksi
(maksiminopeus).
Sekoita vaahdot keskenään (miniminopeus).
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:2069
70
Vuoraa vuoka voidellulla leivinpaperilla,
kaada taikina vuokaan ja paista 15 minuuttia
170°C.
Kun kakku on hieman ruskistunut, kumoa se
heti kostealle pyyhkeelle, jolle olet ripotellut
hienoa sokeria. Ota leivinpaperi pois.
Rullaa kakku kääröksi vaatteeseen ja anna
jäähtyä.
Avaa käärö jäähtyneenä ja levitä sen päälle
hilloa tai hyytelöä.
Rullaa kakku uudestaan kääröksi ja leikkaa
päädyt tasaisiksi.
Voit myös:
. täyttää käärön vaniljakiisselillä,
. korvata perunajauhot kaakaojauholla ja
peittää käärön kermavaahdolla.
Manteli-aprikoositorttu
. Piirakkapohja - voitaikina: 200 g
vehnäjauhoja, 10 ml vettä, 160 g voita,
ripaus suolaa.
. Täyte: 1 kg tuoreita aprikooseja tai 1 tölkki
aprikooseja sokeriliemessä, 60 g voita, 70 g
sokeria, 70 g jauhettuja manteleita, 1 kpl
kokonainen muna + 1 keltuainen, 2 rkl
aprikoosihilloa.
. 1 piirakkavuoka: halkaisija 28 cm.
. Valmistusaika: 2 tuntia piirakkapohjataikina
+ 10 minuuttia viimeistelyyn.
Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää vesi
vähitellen, alusta taikinaa koko ajan
taikinakoukuilla kunnes siitä muotoutuu
pallo (ensin keskinopeus, sitten
maksiminopeus).
• Anna taikinan levätä 20 minuuttia viileässä
paikassa.
• Taikinan taittaminen ja kaavilointi:
Kaaviloi taikina 1 cm paksuiseksi neliöksi.
Pehmitä voita, ja levitä se neliönä
taikinalevyn keskelle(1/3 taikinalevystä). Sulje
voi taikinan sisälle taittamalla taikinan reunat
sen päälle, ensin 2 sivua, sitten toiset 2
sivua.
Kaaviloi taikina 2 cm paksuksi neliöksi ja
taita kolmeen.
Anna taikinan levätä 20 minuuttia ja toista
sen jälkeen kaavilointi 2 kertaa.
Pane taikina kylmään.
Vatkaa vispilöillä kulhossa sokeri, jauhetut
mantelit, voi ja munat sekaisin (ensin
keskinopeus, sitten maksiminopeus).
Taita taikina vielä kaksi kertaa, ennen kuin
vuoraat vuoan. Pistele pohja haarukalla ja
levitä sen jälkeen mantelitäyte pohjalle. Pane
päällimmäiseksi aprikoosipuolikkaat.
Paista uunissa 30 minuuttia 240° C, pei
sitten aprikoosihillolla.
Omenafritit
. Friteeraustaikina: 125 g vehnäjauhoja, 1
muna, 1 rkl öljyä, ripaus suolaa, 15 ml
maitoa, 4 omenaa, 1 rkl kanelia, 75 g
sokeria, sitruunan mehua.
. Friteeraukseen: öljyä.
. Valmistusaika: taikina 5 minuuttia
Käytä vispilöitä. Sekoita kulhossa jauhot,
muna, öljy, suola ja 2 rkl maitoa, kunnes
taikina on tasaista (keskinopeus, sitten
maksiminopeus).
Lisää maito vähitellen, pienennä samalla
nopeutta. Anna taikinan turvota viileässä 1
tunti.
Tällä välin sekoita sokeri ja kaneli.
Kuori omenat (kokonaisina), poista siemenet
omenaporalla ja leikkaa omenat viipaleiksi.
Ripottele viipaleille sitruunan mehua
tummumisen estämiseksi. Käännä viipaleet
sokeri-kaneliseoksessa. Peitä ja anna
marinoitua viileässä 30 minuuttia.
Upota omenaviipale taikinaan, niin että se
peittyy kokonaan. Nosta pois ja friteeraa
kuumassa öljyssä.
Friteeraa 4 viipaletta kerrallaan. Tarjoa
kuumana.
Voit valmistaa frittejä kaikista tuoreista
hedelmistä samalla tavalla: ananas, banaani,
aprikoosi, persikka, jne.
Ole erittäin varovainen upottaessasi ruokaa
kuumaan öljyyn. Varo roiskeita ja valvo
kuumaa öljyä koko ajan.
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:2070
71
Leipä
. 250 g vehnäjauhoja, 100 g
kokojyvävehnäjauhoja, 1 pakkaus
kuivahiivaa, 10 g sokeria, 10 g voita, 2 dl
vettä, 1 g suolaa.
. kakkuvuoka: halkaisija 24 cm.
. Valmistusaika: 7 minuuttia
Sekoita taikinakoukuilla kulhossa erilaiset
jauhot, suola, voi, ja hiiva (keskinopeus).
Lisää vesi vähitellen, kunnes taikina
muotoutuu palloksi (keskinopeus, sitten
maksiminopeus).
Peitä kulho kostealla pyyhkeellä ja anna
kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
Pane taikina voideltuun ja jauhotettuun
vuokaan. Anna nousta uudestaan 1 tunti.
Paista 25 minuuttia 240°C.
Voit halutessasi lisätä taikinaan 150 g
saksanpähkinöitä paloina, 300 g rusinoita,
200 g mustia kivettömiä oliiveja, 200 g
kuutioitua pekonia tai 2 rkl kuminansiemeniä
tms.
Voit myös jakaa taikinan palloiksi ja paistaa
sen sämpylöinä.
Punottu briochi
. 500 g vehnäjauhoja, 2 pakkausta kuivaa
hiivaa, 200 g voita, 50 g sokeria, ripaus
suolaa, 5 munaa, 2 rkl lämmintä maitoa.
. Valmistusaika: 8 minuuttia taikina + 2 tuntia
kohotus.
Käytä taikinakoukkuja. Sekoita keskenään
kulhossa jauhot, hiiva, lämmin maito, sokeri,
suola ja 5 munaa 2 minuutin ajan
(keskinopeus, sitten maksiminopeus).
Lisää voi palasina, kunnes taikina on
kimmoisaa.
Peitä kulho kostealla pyyhkeellä ja anna
kohota 1 tunti lämpimässä paikassa (kunnes
taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi). Jaa
sitten taikina 3 osaan.
Pyöritä jokainen osa käsin pitkäksi
“nauhaksi”, puno nauhat keskenään ( kiedo
toistensa ympäri ).
Pane punos voidellulle ja jauhotetulle (tai
leivinpaperilla peitetylle) leivinpellille. Anna
nousta peitettynä taas 1 tunti. Paista 40 - 45
min 180°C.
Voit myös jättää taikinan punomatta ja paistaa
sen kakkuvuoassa tai voit tehdä taikinasta
pieniä briocheja.
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:2071
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Krups 3 mix 6000 XL Edition Ohjekirja

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös