Russell Hobbs 18272-56 Ohjekirja

Kategoria
Food processors
Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

30
Lue ohjeet ja säilytä niitä varmassa paikassa. Jos annat laitteen toiselle henkilölle, anna ohjeet
laitteen mukana. Poista kaikki pakkausmateriaalit, mutta säilytä ne siihen asti, että tiedät
laitteen toimivan.
tärkeitä varotoimia
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Tätä laitetta saa käyttää vain vastuullinen aikuinen tai käytön on tapahduttava tällaisen
henkilön valvonnassa. Käytä ja säilytä laitetta poissa lasten ulottuvilta.
2 Älä upota moottoriyksikköä mihinkään nesteeseen, älä käytä laitetta
kylpyhuoneessa, veden lähellä tai ulkona.
3 Älä avaa laitetta, ennen kuin terät ovat pysähtyneet kokonaan.
4 Ole erittäin varovainen, kun käsittelet teräyksikköä.
5 Moottori ei toimi, jos laitetta ei ole koottu kunnolla. Tämä on
turvallisuusominaisuus – älä koeta kumota sitä.
6 Irrota laite sähköverkosta, ennen kuin purat sen tai puhdistat sitä.
7 Vie sähköjohto siten, että se ei roiku eikä siihen voi kompastua tai takertua kiinni.
8 Älä jätä laitetta vaille silmälläpitoa, kun se on kytketty sähköverkkoon.
9 Älä täytä sitä millään, mikä on kuumempaa kuin mitä voit käsitellä vaikeuksitta (eli nesteen
lämpötila on alle 40 °C).
10 Älä yritä murskata jäätä tai jauhaa lihaa, ole hyvin varovainen terien kanssa.
11 Älä anna moottorin käydä yli minuuttia kerrallaan, anna sen jäähtyä sitten minuutti, ennen
kuin käytät sitä uudestaan.
12 Älä käytä muita kuin valmistajan toimittamia lisälaitteita.
13 Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
14 Pidä laite ja johto poissa keittolevyjen ja polttimien läheltä.
15 Älä käytä laiteta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
16 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän huoltopalvelun tai
vastaavan pätevyyden omaavan henkilön vaihdettavaksi vaarojen vältmiseksi.
vain kotikäyttöön
ennen ensimmäistä käyttökertaa
Mene kappaleeseen “hoito ja huolto” sivulla 31 ja puhdista laite ja sen lisälaitteet
perusteellisesti, poista valmistuspöly, jne.
käyt
1 Irrota laite sähköverkosta.
2 Nosta moottoriyksikkö kulholta.
3 Käännä kanta vastapäivään avataksesi sen, nosta se pois kulholta.
4 Pidä teräyksiköstä kiinni vain sen muoviosasta.
5 Laske teräyksikkö alas akselille kulhon pohjalla.
6 Sinun on ehkä käännettävä sitä hieman, jotta se sopisi akselin ulokkeisiin.
7 Se on varustettu jousella, joten tunnet hieman vastusta kun painat sen alas.
8 Laita ruoka kulhoon.
a) Älä yritä murskata jäätä tai jauhaa lihaa, ole hyvin varovainen terien kanssa.
b) Älä täytä yli 500 ml:n merkin
c) Älä jauha suuria määriä pienissä erissä – jos sinun on käsiteltävä suuria määriä, tarvitset
suuremman laitteen
d) älä käsittele kovia ruokia – eli mitään sellaista, mitä et voi leikata keittiöveitsellä
e) Älä silppua isoja palasia – enintään 18 mm:n kuutioita
9 Kohdista kannen reunan ulokkeet kulhon yläpään aukkoihin.
10 Laske kansi kulholle ja käännä sitä myötäpäivään lukitaksesi sen.
31
11 Laske moottoriyksikkö kannelle.
12 Sinun on ehkä käännettävä sitä hieman, jotta teräyksikön yläpää kiinnittyy.
13 Paina kytkintä käynnistääksesi moottorin, päästä se ylös laitteen sammuttamiseksi.
14 Pidä ruokaa silmällä, jotta et jauha sitä liikaa.
15 On parasta antaa moottorin käydä lyhyinä pyrähdyksinä, tarkasta tulos pyrähdysten välillä.
kierrä ja käännä
16 Laitteen näppärä suunnittelu tekee mahdolliseksi kääntää ja kiertää leikkuria ylös, alas, eteen
taakse ja sivulle, jos huomaat, että jokin ainesosa on välttynyt teriltä.
valmista?
17 Nosta moottoriyksikkö pois kulholta.
18 Käännä vastapäivään avataksesi sen lukituksen.
19 Nosta kansi pois kulholta – pidä sitä kallellaan, jotta kaikki ainekset valuvat takaisin kulhoon.
20 Laita sormi teräyksikön päälle, jotta se ei putoa ulos.
21 Kaada käsitellyt ainekset pois kulhosta.
22 Voit myös pitää kiinni teräyksikön muoviosasta, käännä se vapaaksi akselin ulokkeista ja
nosta se suoraan ylös pois kulhosta.
pari vinkkiä
•Leikkaa ainekset pieniksi palasiksi ennen käsittelyä.
•Suklaa, pähkinät ja juusto on helpompi hienontaa/jauhaa, jos ne on jäähdytetty kunnolla
ensin.
kuumat nesteet
23 Älä täytä sitä millään, mikä on kuumempaa kuin mitä voit käsitellä vaikeuksitta (eli nesteen
lämpötila on alle 40 °C).
hoito ja huolto
huomio pidä kädet poissa terien luota – ne ovat teräviä
24 Irrota laite sähköverkosta irrottaaksesi osia ja/tai puhdistaaksesi laitetta.
25 Käännä kanta vastapäivään avataksesi sen, nosta se pois kulholta.
26 Pidä kiinni teräyksikön muoviosasta, käännä se vapaaksi akselin laipoista ja noista se suoraan
ylös pois kulhosta.
27 Работете само с пластмасата – не докосвайте металните части.
28 Pese kulho, kansi ja teräyksikkö lämpimässä saippuavedessä.
29 Huuhtele kaikki saippua pois ja kuivaa perusteellisesti ennen käyttöä.
30 Tarkasta, että tiiviste on kolossaan.
31 Puhdista teräyksikkö sisältä hammastikulla.
32 Älä upota moottoriyksikköä veteen tai muuhun nesteeseen.
33 Älä käytä karkeita tai hankaavia aineita tai liuottimia.
34 Voit pestä kulhon, kannen ja teräyksikön astianpesukoneessa.
35 Astianpesukoneen ankara ympäristö voi vaikuttaa pintojen viimeistelyyn.
36 Vahinko on vain kosmeettinen eikä sen pitäisi vaikuta laitteen toimintaan.
37 Säilytä laitetta suojassa suoralta auringonvalolta ja myös loisteputken valolta, jos mahdollista.
värjääntyminen
38 Karotenoideja esiintyy porkkanoiden lisäksi monissa muissakin kasviksissa, ja ne voivat
aiheuttaa hankalaa värjääntymistä. Tahroja voi olla mahdotonta poistaa. Älä murehdi sitä, se
ei vaikuta laitteen käyttöön.
piirrokset
1 kädensija
2 katkasija
3 moottoriyksik
4 kansi
5 tiiviste
6 uloke
7 teräyksikkö
8 kolo
9 kulho
10 akseli
11 laipat
12 alusta
32
39 Jos haluat yrittää, voit koettaa laittaa värjääntyneet osat likoon yöksi johonkin seuraavista
liuoksista:
a) sekoita neljänneskuppi kodin valkaisuainetta täyteen pesualtaallisen vettä
b) valmista seos, jossa on yksi osa kirkasta etikkaa ja kaksi osaa lämmintä vet.
c) sekoita puoli pakettia leivontasoodaa ja niin paljon vettä, että osat peittyvät
huomio Älä yritä yhdistää näitä menetelmiä. Voit aiheuttaa sotkun ja saada aikaan silmiä ja
keuhkoja kirvelevää savua ja voit vahingoittaa osia, joita yrität puhdistaa.
kierrätyssymboli
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat
vaarallisista aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla
varustetut laitteet tulee heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on
otettava talteen, käytettävä uudestaan ja kierrätettävä.
reseptejä
h = kuorallinen
c = kynsi(kynttä)
korianteripesto
2 h Korianterinlehtiä
2 c valkosipulia
60 g männyn siemeniä
125 m oliiviöljyä
60 g Parmesan-juustoa, raastettuna
Sekoita korianteri, valkosipulit, männyn siemenet ja puolet öljystä, kunnes seos on tasainen.
Siirrä isoon kulhoon. Sekoita mukaan parmesan. Lisää öljyä säätääksesi koostumusta: Dipp
varten: paksu. Päällystettä varten: keksipaksu. Pastakastiketta varten: ohut.
Reseptejä on saatavissa kotisivuillamme:
http://www.russellhobbs.com/ifu/550931
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68

Russell Hobbs 18272-56 Ohjekirja

Kategoria
Food processors
Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös