Russell Hobbs 22220-56 Ohjekirja

Luokka
Food processors
Tyyppi
Ohjekirja
33
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Laitetta saavat käyttää henkilöt, joiden fyysiset, aistinvaraiset tai
henkiset suorituskyvyt ovat heikentyneet tai joilta puuttuu
kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/opastetaan, ja he
ymmärtävät käyttöön liittyvät vaarat.
•Lapset eivät saa käyttää laitetta tai leikk sillä.
•Pidä laite ja virtajohto poissa lasten ulottuvilta.
s Tapaturmien välttämiseksi ole varovainen, kun käsittelet teriä,
tyhjennät kulhoa tai puhdistat laitetta.
u Älä lisää kuumaa nestettä (yli 40°C), sillä se voi poistua äkillisen
yryyntymisen takia.
c Laitteen väärinkäyt saattaa aiheuttaa henkilövahingon.
2 Irrota laite verkkovirrasta ennen kokoamista, purkamista tai
puhdistamista.
3 Älä jätä laitetta vaille silmälläpitoa, kun se on kytketty
sähverkkoon.
4 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan,
tämän huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan
henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
L Älä kastele moottoriyksikköä nesteisiin.
5 Älä yritä murskata jäätä tai jauhaa lihaa, ole hyvin varovainen terien kanssa.
6 Älä anna moottorin käydä yli minuuttia kerrallaan, anna sen jäähtyä sitten minuutti, ennen
kuin käytät sitä uudestaan.
7 Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
8 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
vain kotikäyttöön
PIIRROKSET
käyttöohjeet
1 kansi
2 uloke
3 teräyksik
4 kulho
5 katkaisija
6 ura
7 akseli
8 kolo
9 moottoriyksikkö
` konepesun kestävä
34
C VALMISTELU
1 Aseta moottoriyksikkö vakaalle, tasaiselle alustalle.
2 Laske kulho akselin päälle.
3 Aseta kulhon pohjassa olevat ulokkeet aluslevyn koloihin.
4 Lukitse kulho paikoilleen kääntämällä sitä myötäpäivään noin 15 mm.
5 Laske teräyksikkö alas akselille kulhon pohjalla.
6 Kääntele sitä kunnes ulokkeet asettuvat kulhon pohjaan asti.
C KÄYTTÖ
7 Laita ruoka kulhoon.
8 Älä käsittele kovia ruokia – eli mitään sellaista, mitä et voi leikata keittiöveitsellä.
9 Älä silppua isoja palasia – enintään 18 mm:n kuutioita.
10 Laske kansi kulholle ja käännä sitä myötäpäivään lukitaksesi sen. Tämä vapauttaa katkaisijan.
11 Kytke se sähköpistokkeeseen.
12 Paina kytkintä käynnistääksesi moottorin, päästä se ylös laitteen sammuttamiseksi.
C VALMISTA?
13 Irrota laite sähköverkosta.
14 Käännä vastapäivään avataksesi sen lukituksen.
15 Nosta kansi pois kulholta.
16 Pidä kiinni teräyksikön muoviosasta, käännä se vapaaksi akselin laipoista ja noista se suoraan
ylös pois kulhosta.
17 Vapauta kulho kääntämällä sitä vastapäivään.
18 Nosta kulho pois moottoriyksiköstä.
C HOITO JA HUOLTO
19 Irrota laite sähköverkosta irrottaaksesi osia ja/tai puhdistaaksesi laitetta.
20 Puhdista laitteen ulkopinta kostealla kankaalla.
21 Pese käsin irrotettavat osat.
22 Puhdista teräyksikkö sisältä hammastikulla.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan ja
kierrätettävä.
reseptejä
h = kuorallinen
c = kynsi(kynttä)
g = grammaa
m = millilitraa
t = teelusikka (5ml)
T = ruokalusikka (15ml)
korianteripesto
2 h Korianterinlehtiä 2 c valkosipulia
60 g männyn siemeniä 125 m oliiviöljyä
60 g Parmesan-juustoa, raastettuna
Sekoita korianteri, valkosipulit, männyn siemenet ja puolet öljystä, kunnes seos on tasainen.
Siirrä isoon kulhoon. Sekoita mukaan parmesan. Lisää öljyä säätääksesi koostumusta: Dipp
varten: paksu. Päällystettä varten: keksipaksu. Pastakastiketta varten: ohut.
35
hapanimeläkastike
2 salottisipuleita 1 pieni pala kuorittua inkiväär
1 c valkosipulia 1 T soijakastiketta
2 t valkoviinietikkaa 1 t sinappia
1 t tomaattipyreetä
Sekoita, kunnes seos on tasainen. Tarjoile broilerin kanssa tai dippikastikkeena.
mustaoliivi- ja anjoviskastike
125 g kivettömiä mustia oliiveja 30 g valutettuja anjovisfileitä
T valutettuja kapriksia 75 m oliiviöljyä
1 T konjakkia (valinnainen) mustapippuria
Varaa puolet öljystä. Sekoita kaikki yhdessä. Lisää öljyä säätääksesi koostumusta: Tapenade-
tahnaa varten: paksu. Pastakastiketta varten: ohut. Mausta mustapippurilla.
tomaattikastike ja vihanneksia
¼ punainen chili (poista siemenet) ½ sipuli ½ punainen paprika
400 g tomaatteja (purkissa) ½ vihreä paprika 1 c valkosipulia
4 T tomaattipyreetä 1 h persiljaa ½ T oliiviöljyä
½ t Suolaa
Kiinnitä terä. Hienonna sipuli, punainen paprika, vihreä paprika, valkosipuli, chili ja persilja
palasiksi. Lisää tomaatit, oliiviöljy, tomaattipurée ja suola. Käsittele sekoittimelle 5 sekuntia.
piparjuurta ja omenasosetta
125 m Vuolukermaa
1 Voimakkaan makuinen omena kuorittuna ja raastettuna
3 T piparjuurirelish
1 t paprika
Sekoita kermaa, kunnes se alkaa kiinteytyä. Siirrä isoon kulhoon. Lisää muut ainekset. Mausta
mustapippurilla. Tarjoile nauhanlihan tai makkaran kanssa.
Reseptejä on saatavissa kotisivuillamme:
http://www.russellhobbs.com/ifu/550931
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 22220-56 Ohjekirja

Luokka
Food processors
Tyyppi
Ohjekirja