Symboli Toiminto Kuvaus
4
Käynnistä / +30 se-
kuntia -painike
Laitteen käynnistäminen tai 30 se-
kunnin lisääminen kypsennysaikaan
täydellä teholla.
Keittoaika kasvaa 30 sekunnilla jo-
kaisella painikkeen painalluksella.
5
Pysäytä/Tyhjennä-
painike
Laitteen kytkeminen pois toiminnas-
ta tai asetuksien poistaminen.
6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ
VAROITUS!
Lue turvallisuutta koskevat luvut.
6.1 Laitteen kytkeminen
toimintaan ja pois toiminnasta
1.
Aseta haluamasi toiminto kääntämällä
tehonvalitsinta.
2.
Aseta haluamasi aika kääntämällä
ajanvalitsinta.
3.
Vahvista ja käynnistä laite painamalla
.
4.
Laite voidaan kytkeä pois toiminnasta
seuraavasti:
– Odota, että laite kytkeytyy auto-
maattisesti pois päältä, kun aika
päättyy.
– Avaa luukku. Laite pysähtyy auto-
maattisesti. Sulje luukku jatkaaksesi
kypsennystä. Tarkista ruoka tämän
lisätoiminnon avulla.
–
Paina painiketta
.
HUOMIO
Älä anna laitteen toimia, jos sen si-
sällä ei ole ruokaa.
6.2 Yleistietoa laitteen käytöstä
Yleistä:
• Kun laite on kytketty pois päältä, anna
ruoan olla joidenkin minuuttien ajan.
• Poista alumiinifolio, metalliastiat jne. en-
nen ruoan valmistamista.
Kypsennys:
• Jos mahdollista, peitä kypsennettävä
ruoka materiaalilla, joka sopii käytettä-
väksi mikroaaltouunissa. Voit jättää
ruoan peittämättä vain silloin, kun haluat
saavuttaa rapean lopputuloksen.
• Älä ylikypsennä ruokia valitsemalla liian
suuren tehon tai pitkän aika-asetuksen.
Ruoka voi kuivua, palaa tai syttyä.
• Älä käytä laitetta kananmunien tai eta-
noiden kypsentämiseen kuorineen, sillä
ne voivat räjähtää. Munakkaissa mu-
nankeltuaiset on lävistettävä ensin.
• Pistä ruokaan haarukalla useita kertoja
reikiä ennen kypsentämistä, kun ruoas-
sa on "kalvo" tai "kuori" (esim. perunat,
tomaatit, makkarat). Täten vältät ruoan
räjähtämisen.
• Aseta pitempi aika-asetus, jos ruoka on
viileää tai pakastettu.
• Kastiketta sisältävää ruokaa on sekoi-
tettava aika ajoin.
• Vihannekset, jotka ovat rakenteeltaan
kovia (esim. porkkanat, herneet tai kuk-
kakaali), tulee kypsentää vedessä.
• Käännä suurempia kappaleita kypsen-
nyksen puolivälissä.
• Jos mahdollista, leikkaa vihannekset
samankokoisiksi paloiksi.
• Käytä tasaisia leveitä astioita.
• Älä käytä posliini-, keraamisia tai savias-
tioita, joissa on pieniä reikiä (esim. kah-
voissa tai lasittomissa pohjissa). Reikiin
pääsevä kosteus voi aiheuttaa astian
halkeamisen lämmittäessä.
• Lasialusta toimii lämmitettävien ruokien
tai nesteiden työalustana. Mikroaaltouu-
nin toiminta edellyttää sen käyttöä.
Lihan, linnunlihan ja kalan
sulattaminen:
• Aseta pakasteruoka ilman pakkausta
pienelle ylösalaisin käännetylle lautaselle
SUOMI 37