Russell Hobbs 22220-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän Minisilppuri 22220-56 laitteen käyttöohjeen ja voin vastata kysymyksiisi laitteen käytöstä, huollosta ja ominaisuuksista. Ohje sisältää tietoa turvallisuudesta, valmistelusta, silppuamisesta ja puhdistuksesta. Olen valmis auttamaan sinua!
  • Mitä nesteitä laitteessa ei saa käyttää?
    Kauanko moottoria saa käyttää kerrallaan?
    Voiko laitteella silputa kovia aineksia?
33
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Laitetta saavat käyttää henkilöt, joiden fyysiset, aistinvaraiset tai
henkiset suorituskyvyt ovat heikentyneet tai joilta puuttuu
kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/opastetaan, ja he
ymmärtävät käyttöön liittyvät vaarat.
•Lapset eivät saa käyttää laitetta tai leikk sillä.
•Pidä laite ja virtajohto poissa lasten ulottuvilta.
s Tapaturmien välttämiseksi ole varovainen, kun käsittelet teriä,
tyhjennät kulhoa tai puhdistat laitetta.
u Älä lisää kuumaa nestettä (yli 40°C), sillä se voi poistua äkillisen
yryyntymisen takia.
c Laitteen väärinkäyt saattaa aiheuttaa henkilövahingon.
2 Irrota laite verkkovirrasta ennen kokoamista, purkamista tai
puhdistamista.
3 Älä jätä laitetta vaille silmälläpitoa, kun se on kytketty
sähverkkoon.
4 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan,
tämän huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan
henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
L Älä kastele moottoriyksikköä nesteisiin.
5 Älä yritä murskata jäätä tai jauhaa lihaa, ole hyvin varovainen terien kanssa.
6 Älä anna moottorin käydä yli minuuttia kerrallaan, anna sen jäähtyä sitten minuutti, ennen
kuin käytät sitä uudestaan.
7 Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
8 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
vain kotikäyttöön
PIIRROKSET
käyttöohjeet
1 kansi
2 uloke
3 teräyksik
4 kulho
5 katkaisija
6 ura
7 akseli
8 kolo
9 moottoriyksikkö
` konepesun kestävä
34
C VALMISTELU
1 Aseta moottoriyksikkö vakaalle, tasaiselle alustalle.
2 Laske kulho akselin päälle.
3 Aseta kulhon pohjassa olevat ulokkeet aluslevyn koloihin.
4 Lukitse kulho paikoilleen kääntämällä sitä myötäpäivään noin 15 mm.
5 Laske teräyksikkö alas akselille kulhon pohjalla.
6 Kääntele sitä kunnes ulokkeet asettuvat kulhon pohjaan asti.
C KÄYTTÖ
7 Laita ruoka kulhoon.
8 Älä käsittele kovia ruokia – eli mitään sellaista, mitä et voi leikata keittiöveitsellä.
9 Älä silppua isoja palasia – enintään 18 mm:n kuutioita.
10 Laske kansi kulholle ja käännä sitä myötäpäivään lukitaksesi sen. Tämä vapauttaa katkaisijan.
11 Kytke se sähköpistokkeeseen.
12 Paina kytkintä käynnistääksesi moottorin, päästä se ylös laitteen sammuttamiseksi.
C VALMISTA?
13 Irrota laite sähköverkosta.
14 Käännä vastapäivään avataksesi sen lukituksen.
15 Nosta kansi pois kulholta.
16 Pidä kiinni teräyksikön muoviosasta, käännä se vapaaksi akselin laipoista ja noista se suoraan
ylös pois kulhosta.
17 Vapauta kulho kääntämällä sitä vastapäivään.
18 Nosta kulho pois moottoriyksiköstä.
C HOITO JA HUOLTO
19 Irrota laite sähköverkosta irrottaaksesi osia ja/tai puhdistaaksesi laitetta.
20 Puhdista laitteen ulkopinta kostealla kankaalla.
21 Pese käsin irrotettavat osat.
22 Puhdista teräyksikkö sisältä hammastikulla.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan ja
kierrätettävä.
reseptejä
h = kuorallinen
c = kynsi(kynttä)
g = grammaa
m = millilitraa
t = teelusikka (5ml)
T = ruokalusikka (15ml)
korianteripesto
2 h Korianterinlehtiä 2 c valkosipulia
60 g männyn siemeniä 125 m oliiviöljyä
60 g Parmesan-juustoa, raastettuna
Sekoita korianteri, valkosipulit, männyn siemenet ja puolet öljystä, kunnes seos on tasainen.
Siirrä isoon kulhoon. Sekoita mukaan parmesan. Lisää öljyä säätääksesi koostumusta: Dipp
varten: paksu. Päällystettä varten: keksipaksu. Pastakastiketta varten: ohut.
35
hapanimeläkastike
2 salottisipuleita 1 pieni pala kuorittua inkiväär
1 c valkosipulia 1 T soijakastiketta
2 t valkoviinietikkaa 1 t sinappia
1 t tomaattipyreetä
Sekoita, kunnes seos on tasainen. Tarjoile broilerin kanssa tai dippikastikkeena.
mustaoliivi- ja anjoviskastike
125 g kivettömiä mustia oliiveja 30 g valutettuja anjovisfileitä
T valutettuja kapriksia 75 m oliiviöljyä
1 T konjakkia (valinnainen) mustapippuria
Varaa puolet öljystä. Sekoita kaikki yhdessä. Lisää öljyä säätääksesi koostumusta: Tapenade-
tahnaa varten: paksu. Pastakastiketta varten: ohut. Mausta mustapippurilla.
tomaattikastike ja vihanneksia
¼ punainen chili (poista siemenet) ½ sipuli ½ punainen paprika
400 g tomaatteja (purkissa) ½ vihreä paprika 1 c valkosipulia
4 T tomaattipyreetä 1 h persiljaa ½ T oliiviöljyä
½ t Suolaa
Kiinnitä terä. Hienonna sipuli, punainen paprika, vihreä paprika, valkosipuli, chili ja persilja
palasiksi. Lisää tomaatit, oliiviöljy, tomaattipurée ja suola. Käsittele sekoittimelle 5 sekuntia.
piparjuurta ja omenasosetta
125 m Vuolukermaa
1 Voimakkaan makuinen omena kuorittuna ja raastettuna
3 T piparjuurirelish
1 t paprika
Sekoita kermaa, kunnes se alkaa kiinteytyä. Siirrä isoon kulhoon. Lisää muut ainekset. Mausta
mustapippurilla. Tarjoile nauhanlihan tai makkaran kanssa.
Reseptejä on saatavissa kotisivuillamme:
http://www.russellhobbs.com/ifu/550931
/