Suomi - 19
Koodi/Ruoka Annoskoko Ohjeet
5
Kuoriperunat
200-800 g Pese ja huuhtele perunat (à 200g). Sivele pinnalle
oliiviöljyä ja viillä kuorta veitsellä. Aseta ympyrään
uunilautaselle. Anna seistä 2-3 minuuttia.
6
Keitetty pasta
100-300 g Käytä isoa, kannellista lasivuokaa. Lisää kiehuvaa
vettä neljä kertaa enemmän kuin valmistettavan
ruoan määrä, ripauta sekaan suolaa ja hämmennä
hyvin. Valmista peittämättä. Hämmennä ennen
seisotusta ja valuta perusteellisesti sen jälkeen.
Anna seistä 1-3minuuttia.
7
Miniraviolit
200-400 g Kaada miniraviolit syvälle keramiikkalautaselle.
Aseta lautanen uunilautasen keskelle. Peitä
muovikuvulla. Anna seistä 2-3 minuuttia.
8
Kananpalat
200-500 g Sivele kylmät kananpalat öljyllä ja mausteilla. Aseta
nahkapuoli alaspäin matalalle ritilälle. Käännä,
kun uuni antaa äänimerkin. Jatka painamalla
käynnistyspainiketta. Anna seistä 2-3 minuuttia.
Automaattisen tunnistinvalmistuksen ohjeet
Automaattisen tunnistimen avulla voit valmistaa ruokaa automaattisesti. Tunnistin
tunnistaa ruoasta valmistuksen aikana erittyvien kaasujen määrän.
•
Ruoanvalmistuksen aikana syntyy monenlaisia kaasuja.
Automaattinen tunnistin määrittelee valmistukseen tarvittavan ajan ja tehon
tunnistamalla nämä kaasut, joten valmistusaikaa ja tehoa ei tarvitse asettaa erikseen.
•
Kun peität astian kannella tai muovikelmulla tunnistinvalmistuksen ajaksi,
automaattinen tunnistin tunnistaa astian höyrystyessä syntyvät kaasut.
•
Jäljellä olevan valmistusajan laskuri käynnistyy hieman ennen valmistuksen
päättymistä. Tällöin ruokaa kannattaa tarpeen vaatiessa kääntää tai hämmentää
tasaisemmaksi.
•
Ruokaa voi maustaa yrteillä, mausteilla tai kastikkeella ennen automaattisen
tunnistintoiminnon käyttöä. Suolan ja sokerin kanssa on kuitenkin syytä olla
varovainen ja niitä kannattaa lisätä vasta, kun ruoka on valmista, sillä ne saattavat
palaa ja jättää jälkiä ruoan pinnalle.
Tunnistinvalmistukseen soveltuvat astiat ja kannet
•
Jotta pääsisit hyviin tuloksiin tällä toiminnolla, noudata tämän kirjan taulukoissa
mainittuja, astioihin ja kansiin liittyviä suosituksia.
•
Käytä aina mikroaaltouuneille tarkoitettuja astioita ja peitä astia joko kannella tai
muovikelmulla. Jos käytät muovikelmua, käännä jokin kulmista auki, jotta höyry
pääsisi poistumaan astiasta normaalisti.
•
Käytä vain sellaista kantta, joka on tarkoitettu käyttämällesi astialle. Jos astialla ei ole
kantta, käytä muovikelmua.
•
Täytä astia vähintään puolilleen.
•
Jos ruokaa tarvitsee hämmentää tai kääntää, tee näin tunnistinvalmistusohjelman
loppupuolella, kun laskenta on alkanut.
Tärkeää
•
Kun uuni on asennettu ja sähköjohdon pistoke laitettu pistorasiaan, älä irrota
pistoketta. Kaasuntunnistin tarvitsee jonkin verran tasapainottumisaikaa, jotta se
toimisi kunnolla.
•
Emme suosittele käyttämään automaattista tunnistintoimintoa jatkuvassa
ruoanlaitossa eli useiden perättäisten toimintojen ajan.
•
Asenna uuni hyvin ilmastoituun paikkaan, jotta sen jäähdytys ja ilmanvaihto sujuisivat
ongelmitta ja tunnistin toimisi oikein.
•
Älä käytä automaattista tunnistinta, jos huoneen lämpötila on liian korkea tai alhainen,
sillä tulokset voivat tällöin olla huonoja.
•
Älä puhdista uunia tulenaroilla puhdistusaineilla. Tällaisista aineista erittyvät kaasut
voivat vaikuttaa tunnistimen toimintaan.
•
Älä sijoita uunia sellaisten kodinkoneiden lähelle, jotka erittävät paljon kosteutta tai
kaasuja, sillä nämä vaikuttavat haitallisesti automaattisen tunnistimen toimintaan.
•
Pidä uunin sisätilat aina puhtaina. Pyyhi kaikki roiskeet pois kostealla liinalla. Tämä
uuni on tarkoitettu vain kotitalouskäyttöön.
MC28H5185CK_EE_DE68-04245Q-00_FI.indd 19 2014-02-07 �� 7:21:01