sekoitusvälineet ja niiden käyttö
K
-vatkain
l
Kakku-, keksi-, pikkuleipä- ja pasteijataikinoiden,
kuorrutusten ja täytteiden sekoittamiseen sekä
p
erunamuhennoksen tekemiseen.
vispilä
l
Kananmunien, kerman, taikinoiden, keveiden
seosten, marenkitaikinan, juustokakkujen,
moussejen ja kohokkaiden vatkaamiseen. Älä
sekoita vispilän avulla raskaita aineksia. Älä
esimerkiksi vaahdota sen avulla rasvaa ja sokeria.
Muutoin vispilä voi vaurioitua.
taikinakoukku
l
Vain hiivataikinoiden vatkaamiseen.
kulhotyökalujen käyttäminen
1 Paina päänvapautusvipua alaspäin
1
ja nosta
sekoituspäätä, kunnes se lukittuu.
2 Aseta kulho jalustaan ja lukitse kääntämällä
vastapäivään
2
.
3 Valitse työväline ja työnnä se kiinnityspaikkaan
kunnes se napsahtaa
3
.
4 Paina päänvapautusvipua alaspäin ja paina
sekoituspäätä alaspäin, kunnes se lukittuu.
5 Aseta pistoke pistorasiaan. Käynnistä laite
kääntämällä nopeuskytkin toivottuun asentoon.
Sammuta virta kääntämällä nopeussäädin ‘O’
(POIS) -asentoon.
Jos sekoituspää on yläasennossa tai
aukon kansi ei ole paikoillaan merkkivalo
vilkkuu ja yleiskone ei käynnisty.
l
Saat aikaan lyhyitä sykäyksiä käyttämällä -
toimintoa.
6 Irrota pistoke pistorasiasta.
7 Nosta sekoituspäätä ylöspäin ja pidä kiinni vakaalla
otteella samalla kun vedät työvälineen irti
kiinnityspaikasta.
tärkeää
l
Jos sekoituspäätä nostetaan käytön aikana
yleiskone pysähtyy heti. Käynnistääksesi
yleiskoneen uudelleen, käännä nopeuskytkin 'O'
(POIS) -asentoon, odota muutama sekunti ja valitse
sitten haluamasi nopeus uudelleen. Yleiskoneen
pitäisi käynnistyä uudelleen heti.
l
Jos virta katkaistaan jostain syystä ja yleiskone
lakkaa toimimasta, käännä silloin nopeuskytkin 'O'
(POIS) -asentoon, odota muutama sekunti ja valitse
sitten haluamasi nopeus uudelleen. Yleiskoneen
pitäisi käynnistyä uudelleen heti.
l
Y
leiskone ei käynnisty jos aukon kansi ei
ole paikoillaan.
l
J
os sekoittaminen muuttuu työlääksi voit joko
k
atkaista virran ja poistaa osan seoksesta tai lisätä
nopeutta.
l
Irrota varuste toisesta kiinnityspaikasta ennen kuin
nostat sekoituspään.
l
V
armista ettei kulhotyökaluja ole käytössä
tai säilytetä kulhossa kun käytät toista
kiinnityspaikkaa.
vihjeitä
l
Katkaise virta ja kaavi aineosat kulhon reunoilta
tarvittaessa.
l
Huoneenlämpöiset kananmunat vatkautuvat
parhaiten.
l
Varmista ennen munanvalkuaisten vatkaamista, että
vispilässä tai kulhossa ei ole rasvaa eikä keltuaista.
l
Voitaikinan ainesten tulee olla kylmiä, ellei
valmistusohjeessa sanota muuta.
l
Kun vaahdotat rasvaa ja sokeria kakkutaikinaa
varten, käytä aina huoneenlämpöistä rasvaa tai
pehmennä ensin.
l
Sekoittimessa on hidaskäynnistystoiminto
roiskumisen vähentämiseksi. Jos kulhossa on
paksua seosta, kuten leipätaikinaa, valitun
nopeuden saavuttaminen voi kestää hetken ajan.
leivän leipomisvihjeitä
tärkeää
l
Älä koskaan ylitä mainittuja enimmäismääriä.
Muutoin laite voi ylikuormittua.
l
Sekoituspää saattaa liikkua hieman kun
kulhossa on paksua seosta, kuten
leipätaikinaa.
l
Aineosat sekoittuvat toisiinsa parhaalla
mahdollisella tavalla, jos lisäät kulhoon ensin
nesteen.
l
Pysäytä kone välillä ja kaavi seos taikinakoukusta.
l
Eri jauhoerien vaatima nestemäärä vaihtelee
huomattavasti ja taikinan tahmeus voi vaikuttaa
merkittävästi koneen kuormitukseen. Tarkkaile
konetta taikinan vaivauksen aikana; toiminnon ei
tulisi kestää 6-8 minuuttia kauempaa.
142
Downloaded from www.vandenborre.be